Bine ai venit,
Vizitator
|
Ce fel de inghetata preferati? Ce aroma de inghetata va place? Care este marca de inghetata preferata?
Mie imi place Obsession, aia cu ciocolata si cirese... sau cu nuca si caramel... precum si inghetata de menta cu bucatele de ciocolata mmm As mai manca o inghetata din aia de pe vremuri, pe care o vindeau negustori ambulanti pe strazi din tonete, dulce si aromata... in fine, cred ca cei mai in varsta care au prins acele inghetate stiu despre ce vorbesc Hai la inghetata! E careva caruia nu-i place inghetata? |
|
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: manana, Mona si Dan
|
Cea mai buna inghetata nu stim care o fi .
Insa noi mergem la Super market si gasim la cutie de 1 kg. Anul trecut erau la cutii si mai mari ... 2 kg. Credem ca aceste inghetate sunt cele mai ieftine... sau sa ne sature cumva pofta . Cu vanilie , cu alune ... Daca mai adaugati cate o lingura de dulceata sau gem de casa ... hm ce buna e ! S-a scumpit mult fata de anul trecut ! |
|
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra ! Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by Mona si Dan.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
Cea mai buna inghetzata e atunci cand ti-o doresti si o savurezi ...ihiii .... mai devreme am mancat inghetzata pe batz de vanilie cu "ciocolata" ... nu mai e cum era odata .... de mult imi doresc sa savurez inca odata o inghetzata clasica la dozator in cornet , asa cum mancam cand era un pusti .... toate cele bune!
|
|
Nu plange pentru ca s-a terminat, zambeste pentru ca s-a petrecut.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
ecuisine.ro
Inghetata de banane si ciocolata cu nuci Folositi cele mai coapte banane pe care le gasiti pentru o aroma cat mai puternica. Timp de preparare: Indelungat Numar de portii: 8 Complexitate: mediu Ingrediente 150 ml lapte gras zeama de la 1/2 lamaie 125 g zahar 300 g crema de branza 3 banane coapte, decojite si taiate 2 batoane de ciocolata cu nuci sau alune Mod de preparare 1. Puneti toate ingrediente, mai putin batoanele de ciocolata, intr-un blender si mixati pana se omogenizeaza. 2. Turnati amestecul intr-un vas termorezistent, adaugati batoanele pisate si amestecati rapid o singura data. 3. Acoperiti si dati la congelator pentru cel putin 6 ore. |
|
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra ! Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: manana
|
Originile inghetatei sunt destul de neclare. Cert este ca multe civilizatii antice au fost cucerite de un predecesor al inghetatei actuale. Mesopotamia e recunoscuta ca detinand primele locuri special concepute pentru racirea alimentelor (datand de acum 4000 de ani), amplasate pe malul raului Eufrat, unde persoanele instarite isi depozitau alimentele. Faraonii Egiptului solicitau sa li se trimita gheata pe mare. In secolul V inainte de Hristos, grecii vindeau conuri de gheata amestecate cu miere si fructe.
In Imperiul Roman, imparatul Nero (37-68 e.n.) poruncea sa-i fie aduse gheata si zapada din munti pentru a fi combinate cu fructe si miere pentru a le da savoarea mult apreciatei inghetate. Desi nu exista documente scrise care sa ateste acest lucru, se pare totusi ca inghetata isi are originea in curiozitatile culinare ale Imparatului Tang din Shang, China, (1675-1646 i.e.n.), care adora amestecul zapadei cu sirop de fructe si lapte. Marco Polo a fost cel care in 1295 a facut cunoscut rolul laptelui in inghetata, preluand ideea din China si aducand-o in Italia. Amestecarea laptelui cu gheata avea meritul de a face desertul mai cremos, prin urmare, aceasta idee a prins foarte repede la nobilimea vremii, devenind un ingredient mult ravnit la dineurile fastuase organizate in acea perioada. Din Italia, “laptele inghetat” a ajuns in Franta, in secolul 16, prin Catherine de Medici care a devenit regina Frantei prin casatoria cu Henry al II-lea. Curand dupa instalarea acesteia in Franta, multi dintre bucatarii francezi pregateau acest desert ca pe o specialitate delicioasa. Nu a mai durat mult pana cand un bucatar francez si-a deschis un magazin special pentru a vinde inghetata, fiind primul care a adaugat aroma de ciocolata sau de capsuni pe laptele inghetat. In America, inghetata a ajuns in secolul 18, in 1776 fiind deja deschis primul magazin ce vindea exclusiv inghetata la New York. Odata cucerita intreaga lume de aroma ispititoare a inghetatei, inventiile dedicate imbunatatirii ei nu au ezitat sa apara. Una peste alta, istoria inghetatei moderne este strans legata de o serie de descoperiri: • posibilitatea racirii alimentelor sau bauturilor prin amestecarea cu gheata sau cu zapada; • dizolvarea sarurilor in apa produce un efect de racire (si raspandirea acestei idei); In aceasta etapa, inghetata era facuta manual prin plasarea unui bol intr-un tub ce continea gheata si sare. Aceasta metoda permitea reducerea temperaturii ingredientelor printr-un proces relativ simplu: sarea este racita de catre gheata, iar efectul sarii asupra ghetii era de topire partiala, absorbind totodata caldura latenta, aducand astfel amestecul sub temperatura de inghet. • inventarea aparatului de facut inghetata pe la mijlocul secolului al XIX-lea; Principiul de functionare al acestui e similar celui prezentat anterior, cu mentiunea ca aceasta masinarie diminua timpul alocat unei inghetate, facand-o totodata si mai cremoasa. • inventarea frigiderului mecanic (sfarsitul sec. al XIX-lea, inceputul sec. XX); Am copiat de pe undeva, dar nu mai stiu de unde... Acum sa va spun cum fac eu inghetata. Este o baza, care, in functie de vreti sa adaugati, devine inghetata de..... O cana de lapte cu inca una de smantana dulce (frisca lichida) se pun la foc. 6-7-8 galbenusuri (depinde de cat de mari sunt) se freaca bine cu o cana, sau mai putin, de zahar. Cand laptele este cald, se ia cate putin si se adauga la ouale cu zahar, amestecam. Apoi turnam peste lapte si fierbem, amestecand continuu. Este gata atunci cand se depune pe lingura. Dam deoparte, strecuram pentru a deveni mai fina si adaugam ceva sare - amplifica aromele - si aromele dorite. Punem folie alimentara de plastic direct pe suprafata cremei, pentru a nu se face crusta, si racim cateva ore. Punem la congelator si cam la 2-3 ore mai amestecam bine, pentru a se ingheta frumos. Pentru inghetata de menta cu fulgi de ciocolata, eu fierb menta in lapte. Pun cam doua maini pline de menta proaspata, sau uscata daca nu mai e sezonul ei. Catre finalul inghetarii definitive adaug fulgii de ciocolata, fulgi care de fapt este ciocolata razuita, sau "omorata" cu facaletul intr-o punga, parca-i mai bine asa, raman si bucatele mai mari... Sa aveti pofta mare! |
|
Trebuie sa vrei, si daca vrei, poti!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan
|
Inghetata de lamaie
O jumatate de cana de suc de lamaie se amesteca cu o cana si jumatate de zahar si lasam cam doua ore. O jumatate de litru de lapte amestecam cu alta jumatate de litru de smantana dulce, de aceea din care se poate face frisca (la Kaufland, marca “Vian” e cea mai ieftina) si adaugam si amestecul de zahar cu sucul de lamaie. Punem in cutie cu capac la congelator si cam din ora in ora mai mestecam cu o furculita in compozitie, ca sa spargem gheata si sa se alifieze. Pooooftaaaa maaaareeeee! |
|
Trebuie sa vrei, si daca vrei, poti!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan
|
Nu este tocmai inghetata, dar pe aproape...granita de lamaie
|
|
Trebuie sa vrei, si daca vrei, poti!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
|
|
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
Inghetata din banane si cacao!
Ingrediente: - 4-5 banane (pentru 4-5 portii); - 4-5 linguri de cacao neindulcita; - 2 linguri miere; - sirop de ciocolata pentru ornare. Bananele se feliaza si se dau la congelator pentru 45 de minute. Se scot si se dau prin blender, adaugandu-se si restul ingredientelor. Textura trebuie sa fie ca a unui iaurt inghetat. Se serveste imediat, ornandu-se cu siropul de ciocolata. Pofta buna! |
|
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
3 reţete delicioase de îngheţată de casă
Temperaturile au crescut şi vor mai creşte în următoarele zile, aşa că este vremea – spunem noi – pentru câteva reţete delicioase de îngheţată de casă. Îngheţată espresso Avem nevoie de o ceaşcă şi jumătate de lapte integral, trei sferturi de ceaşcă de zahăr tos, o ceaşcă şi jumătate de boabe de cafea întregi prăjite, un vârf de cuţit de sare, o ceaşcă şi jumătate de smântână pentru frişcă, 5 gălbenuşuri, un sfert de linguriţă de extract de vanilie şi tot atât espresso fin măcinat. Se pune la foc mic laptele cu zahăr, boabele de cafea, sarea şi jumătate de ceaşcă de smântână. Când amestecul se încălzeşte, se acoperă cu un capac, se stinge focul şi se lasă la rece aproximativ o oră. Amestecul se reîncălzeşte şi se toarnă, amestecând constant, într-un bol în care am amestecat în prealabil gălbenuşurile de ou. Se varsă totul într-o cratiţă şi se dă la foc mediu, amestecând până se îngroaşă. După ce s-a îngroşat, compoziţia se strecoară printr-o sită în castronul cu smântână, apăsând uşor pe boabele de cafea cu o lingură, pentru a ieşi cât mai multă aromă din ele, după care boabele pot fi aruncate. Se încorporează vanilia şi espresso-ul fin măcinat. Se pune la congelator 3-4 ore. Îngheţată cu sirop de mentă Avem nevoie de 3 gălbenuşuri, 90 g zahăr, 150 ml sirop de mentă, 150 ml lapte, 300 ml smântână dulce, un albuş bătut spumă, 4-5 biscuiţi. Se mixează gălbenuşurile cu zahărul până ce devin o spumă deschisă la culoare. Într-o crăticioară, se încălzesc laptele şi smântâna. Compoziţia caldă se toarnă încetişor, amestecând întruna, peste gălbenuşuri. Se adaugă siropul de mentă, iar apoi albuşul spumă. Se amestecă din nou totul. Compoziţia se pune din nou pe foc şi se amestecă până când începe să se îngroaşe. Apoi, se lasă la răcit şi se pune la congelator 45 de minute. Apoi se scoate şi se mixează din nou, pentru a adăuga biscuiţii sfărâmaţi în bucăţi potrivite ca mărime. Se toarnă totul în recipiente de îngheţată şi se lasă la congelator câteva ore. Îngheţată de casă cu cacao Este probabil cea mai simplă şi cea mai rapidă reţetă de îngheţată. Avem nevoie de 2 gălbenuşuri, 300 g zahăr, o lingură de cacao, o lingură de făină şi trei pahare de lapte (pentru patru porţii). Zahărul se mixează cu ouăle, se adaugă făina, cacao şi lapte. Se fiebe compoziţia la foc mic, până ce se îngroaşă puţin. Compoziţia se ţine câteva ore în frigider, iar îngheţata poate fi ornată cu frişcă sau topping de ciocolată. Pofta buna dar aveti grija sa fie cu... multa sanatate si... Doamne-ajuta! |
|
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|
Tu le-ai VREA? CELE mai BUNE îngheţate din lume
Se spune că în Imperiul Roman, împăratul Nero (37-68 e.n.) a vrut să mănânce zăpadă, aşa că a poruncit sclavilor să-i fie adusă zăpadă din munţii Apenini, iar mai apoi bucătarul lui a preparat un amestec aromat din aceasta, cu fructe, nectar, miere şi nuci… De atunci a trecut multă vreme, iar în prezent există locuri în lume unde îngheţata – “desertul rece” apreciat de toată lumea, a depăşit aşteptările. 50 de arome La "Capogiro Gelato", din Philadelphia, Pennsylvania (SUA) îngheţatele sunt produse din cele mai proaspete ingrediente, cum ar fi laptele de la vacile comunităţii Amish. Specialiştii spun că au arome nemaiîntâlnite în altă parte, cum ar fi vanilie din Madagascar, rodie, alune de pădure, scorţişoară Saigon, lapte de nucă de cocos thailandez (cu un strop de rom), smochine şi dovleac. Localul "Devon House", din Kingston, Jamaica, a fost construit la sfârşitul secolului al XIX-lea şi era iniţial casa primului milionar de culoare din Jamaica. Aici pot fi savurate înghţate cu 27 de arome, de la tradiţionala aromă de cireşe, la mango sau cocos. Gelateria "Helados Scannapieco", din Buenos Aires a fost deschisă în 1938 de către doi imigranţi italieni, Andres şi Josefina Scannapieco. Reţetele sunt transmise în familie de 70 de ani, iar meniul conţine 50 de arome. Petale de trandafir, fistic, căpşuni "Ice Cream City", din Tokyo, Japonia, are zeci de standuri unde se vând îngheţate cu peste 300 de arome. Aici pot fi degustate unele dintre cele mai neobişnuite tipuri de îngheţată, de la cele de pui şi soia, la cele cu arome de ţipar! "Glacé", din Sydney - Australia, a câştigat inimile iubitorilor de îngheţată prin faptul că aici sunt folosite ingrediente precum petale de trandafir, fistic, căpşuni sau ciocolată belgiană. Specialiştii în domeniu spun că zonele menţionate se situează în topul neoficial al locurilor unde pot fi găsite cele mai bune îngheţate din lume. Multa sanatate si ... Doamne-ajuta! |
|
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
|