Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Retete pentru noi

Retete pentru noi #9004

Thread dedicat mancarurilor, prajiturilor si bunatatilor pregatite de voi sau familia voastra acasa.

Sugestii pentru mancaruri rapide, tocanite, ciorbite, fripturi... retete de post, sandwich-uri trasnite, salate, sosuri, dulciuri, aperitive, etc. Se accepta si foto pentru pofticiosi :P

Preferati hrana rece, fast-food sau bunatati ca la mama acasa?

Tineti dieta si doriti sa ne spuneti secretul vostru.... aici este locul ideal!

Asadar, mereu ne punem intrebarea ce mancam... userilor, astazi ce gatiti?

:silly:
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16167
  • Thank you received: 5267
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Retete pentru noi #9005

Meniu:
- aperitiv: chec cu ciuperci;
- fel principal: dovlecei umpluti:
- deset: prajitura cu visine.

Chec cu ciuperci:
600g ciupercute
4 linguri de faina
4 oua
3 linguri smantana
10 feliute sunca
7 triunghiuri branza topita
2 cepe medii
½ lingura vegeta
Sare, piper dupa gust
Ulei pentru uns tava
.
Mod de preparare:
Curatam si taiem marunt cepele marunt.
Spalam ciupercutele si le taiem marunt.
Taiem feliutele de sunca fasiute.
Intr-o tigaie cu ulei, punem ceapa la calit, candceapa devine sticloasa adaugam si ciupercutele si condmentam cu vegeta sis are daca mai este nevoie. Lasam totul pe foc pana se calesc bine ciupercutele.
Adaugam sunculita si mai lasam pe foc inca 5 minute dupa care punem compozitia in strecurator si o lasam la scurs, pentru a se scurge surplusul de ulei si pentru a se racii.
Separam albusurile de galbnusuri. Punem albusurile intr-un castron si le batem spuma cu mixerul. Dupa ce s-a format o spuma consistenta, adaugam faina in ploaie rand pe rand cate o lingura, si amestecam cu paleta de jos in sus usor, pana la o incorporare completa.
Intr-un alt castron, punem galbenusurile, adaugam smantana, triunghiurile de branza topita desfacute in prealabil din staniol, si compozitia cu ciupercute preparata mai inaine. Amestecam bine toate ingredientele.
Peste compozitia de mai sus, adaugam spuma de albusuri cu faina, amestecam usor de jos in sus, pana se incorporeaza complet.
Luam o tava sau un vas termorezistent, il ungem cu ulei si il tapetam cu faina, dupa care turnam compozitia de chec in el. Nivelam frumos la suprafata si il punem in cuptorul preincalzit, mai intai la foc mic apoi la foc mediu, 40-50 minute pana devine la suprafata usor auriu. Putem sa facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este indeajuns de coapta.

Dovlecei umpluti:

5 dovlecei de marime medie
Pentru umplutura:
600g carne tocata de porc
250g orez
1 ou
1 rosie
2 cepe mari
400g branza feta
Marar
Sare, piper, usturoi granulat dupa gust
ulei
Pentru sos:
10 linguri de amantana
2 oua
Marar
Sare dupa gust
Mod de preparare:
Luam dovleceii, ii curatam, ii spalam ii taiem in doua pe lung si le scobim miezul cu o lingura sau lingurita.
Intr-o cratita punem apa, o lingurita de sare si o lasam sa dea in clocot. Punem bucatile de dovecei in la oparit. Lasam dovlecelul in apa pana incepe sa se inmoaie indeajuns, cam 5 minute. Dupa ce s-au inmuiat scoatem dovleceii intr-un castron.
Partea interioara a dovlecelului, aceea ce am scobit-o, o punem intr-un castron, si o dam pe razatoare. Atentie daca dovlecelul are seminte prea mari incercam sa le indepartam lasand doar partea frageda.
Punem orezul la fiert intr-un litru de apa cu sare. Dupa ce este fiert il punem intr-un strecurator la scurs.
Mararul il tocam foarte marunt, in prealabil.
Dam branza pe razatoare.
Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o tigaie cu ulei incins, o lasam pana se rumeneste. Peste ceapa adaugam dovlecelul razalit si lasam totul la calit timp de 10 minute. Intre timp rosia o dam pe razatoare, avand grija sa eliminam coaja. Adaugam rosia razalita peste ceapa si dovlecel, mai lasam totul pe foc 5 minute, dupa care punem compozitia intr-un strecurator la scurs. Zatul ce se scurge il vom pastra pentru prepararea sosului.
Carnea o punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins si o condimentam cu sare, piper si usturoi granulat dupa gust.
Adaugam in tigaie, peste carne compozitia din dovlecel, ceapa si rosie, adaugam orezul fiert si scurs in prealabil, branza razalita, un ou si condimentam totul cu marar, sare si piper. Amestecam totul pana la omogenizare.
Intr-un bol pregatim sosul pe care il vom turna in tava peste dovlecei. Amestecam in bol zatul care a ramas dupa ce am calit dovleceii si i-am pus la scurs, 10 linguri de smantana, 2 oua, sare si marar dupa gust. toate ingredientele le amestecam cu telul pana la omogenizare.
Dupa ce am preparat atat umplutura cat si sosul, punem dovleceii - opariti in prealabil - intr-o tava unsa cu ulei si incepem sa-i umplem, punand cu lingura din umplutura in interiorul dovleceilor. Dupa ce am umplut toti dovleceii, turnam cu polonicul peste ei sosul de smantana. Punem tava in cuptor pentru 45 – 50 de minute, pana dovleceii se gratineaza deasupra.

Prajitura cu visine

8 oua
300g faina
200g zahar tos
1 pliculet praf de copt Dr, Qetker
3 pliculete zahar vanilinat Dr. Qetker
100g ulei
1 kg visine fara samburi
Zahar pentru pudrat
Mod de preparare:
Visinile se pun in zahar cu o seara inainte, dupa ce in prealabil le-am scos samburii. Inaine cu jumatate de ora de a incepe sa pregatim prajitura le punem la scurs intr-o strecuratoare.
Faina se pune intr-un bol si se amesteca cu praful de copt.
Separam galbenusurile de albusuri si le punem in doua boluri.
Batem albusurile spuma, adaugam zaharul tos, zaharul vanilinat si amestecam usor cu telul. Urmeaza apoi sa adaugam si galbenusuril care au fost si ele batute in prealabil, uleiul si faina in ploaie. Amestecam cu grija pentru a nu se lasa compozitia
Dupa ce am obtinut compozitia, o punem intr-o tava dreptunghiulara, unsa in prealabil cu ulei si tapetata cu faina. Nivelam suprafata blatului si incepem sa punem visinile care au stat in prealabil la scurs. Dam prajitura la cuptor pentru 40 minute.
Dupa ce o scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca si apoi o pudram cu zahar.

POFTA MARE!
Maine, ca azi e post…

:kiss: :kiss: :kiss:
  • manana
  • Avatarul lui manana
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • The day you stop loving is the day you die
  • Posts: 2785
  • Thank you received: 673
  • Karma: 24
Trebuie sa vrei, si daca vrei, poti!
Ultima editare: by manana. Motiv: pupilici
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Retete pentru noi #9006

Salata cu orez, mazare, porumb si ciuperci

1 cana orez
3 cani apa
1 cutie mazare
1 cutie porumb
1 cutie ciuperci
1 catel de usturoi
2 cepe de apa
1 borcanel smantana slaba (150-200 g)
1 lingura otet balsamic
verdeata proaspata
nucsoara proaspat macinata
sare, piper, dupa gust
ulei
Caleste orezul in ulei incins, adauga apa si introdu vasul la cuptor, timp de 30-40 de minute.Taie ceapa de apa, pestisori fini. Asaz-o intr-un bol si freaca ceapa cu mana, adaugand si un praf de sare. Adauga otetul balsamic. Peste ceapa, pune mazarea scursa bine, porumbul si ciupercile, scurse, taiate si calite cateva minute in ulei foarte incins.
Adauga verdeata, sarea, piperul si nucsoara macinata proaspat. Scoate orezul din cuptor si lasa-l sa se racoreasca putin. Daca este foarte legat, toarna peste el o jumatate de cana cu lapte dulce si amesteca-l usor, ca sa se desfaca, bob cu bob. Fiind fierbinte, excesul de lichid se va evapora.
Lasa orezul sa se racoreasca bine si adauga smantana. Amesteca usor. Combina cele doua compozitii: orezul si ceapa, ciupercile, mazarea si porumbul. Se serveste rece.
  • vmirela
  • Avatarul lui vmirela
  • Deconectat
  • Elite Member
  • Posts: 173
  • Thank you received: 6
  • Karma: 4
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Retete pentru noi #9007

Salata de vara

Ingrediente si cantitati:
1 cutie cu mazare
1 cutie cu porumb
1 cutie cu fasole boabe
3-4 rosii, taiate cubulete
3 castraveti dati prin razatoarea mare
1 catel de usturoi, dat prin razatoarea fina
zeama de la o lamaie
1 borcan cu iaurt sau smantana slaba
1 legatura de patrunjel
optional: sunca felii, jambon, pui afumat sau ton
Mod de preparare:
1. Amesteca intr-un bol mazarea fina, scursa bine, porumbul, fasolea boabe fiarta, rosiile taiate cubulete, castravetii dati prin razatoarea mare, usturoiul, dat si el prin razatoarea fina, zeama de la o lamaie, borcanul cu iaurt sau smantana slaba si o legatura de patrunjel.
2. Poti adauga cateva felii de sunca, jambon sau pui afumat, taiate cubulete, sau o cutie cu peste din conserva (tonul este optiunea cea mai buna)
  • vmirela
  • Avatarul lui vmirela
  • Deconectat
  • Elite Member
  • Posts: 173
  • Thank you received: 6
  • Karma: 4
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Retete pentru noi #9008

Salata algeriana cu chiftelute de miel

Ingrediente si cantitati:
200 de grame de carne tocata de miel (pulpa)
200 de grame de graunte medii la supermarchet
2 vinete
100 de grame de naut Se gaseste la supermarchet
400 de grame de fasole fava
2 cepe
1 catel de usturoi
8 fire de menta
1 lingurita cu praf de chimen
1 lingura cu otet
5 linguri cu ulei de masline
sare
piper
Mod de preparare:
1. Pune grauntele pentru cuscus intr-un castron, stropeste-le cu apa rece si scurge-o imediat. Lasa grauntele astfel timp de 15 minute, amestecand in ele din cand in cand, cu furculita, dupa care fierbe-le un sfert de ora, la vapori, sau 5 minute, la microunde, apoi lasa totul se raceasca.

2. Spala vinetele si apoi taie-le in cubulete. Caleste-le timp de 10 minute intr-o tigaie cu doua linguri de ulei de masline. Amesteca usturoiul si cepele, decojite si tocate, cu carnea de miel. Adauga si 4 fire de menta, taiata fin, jumatate din cantitatea de chimen, iar dupa aceea sareaza si pipereaza. Din aceasta compozitie vei face chiftelute de marimea unei nuci.

3. Scoate vinetele din tigaie, dupa ce s-au calit, scurge-le si pune-le deoparte. Adauga in tigaie o lingura cu ulei de masline si prajeste chiftelutele timp de 4-5 minute, intorcandu-le pe o parte si pe alta.

4. Introdu pentru 3 minute, in apa clocotita, fasolea fava, apoi scurge-o si raceste-o sub jet de apa rece, urmand ca apoi sa fie decorticata. Intr-o salatiera, toarna cuscusul, nautul scurs, fasolea fava si restul de menta.

5. Intr-un castron, omogenizeaza otetul cu un praf de sare, cu restul de ulei si de chimen; pune si piper. Toarna compozitia in salatiera si amesteca. Asaza deasupra cubuletele de vinete si chiftelutele de miel, dupa care poti savura salata

Imi pare rau ca nu am facut poze cand le am gatit
de acum in colo o sa fac si poze
  • vmirela
  • Avatarul lui vmirela
  • Deconectat
  • Elite Member
  • Posts: 173
  • Thank you received: 6
  • Karma: 4
Ultima editare: by vmirela.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Retete pentru noi #9009

daniel a scris:
Preferati hrana rece, fast-food sau bunatati ca la mama acasa?
Nu stiu cine ar prefera (strict ca preferinta :P ) hrana rece sau fast-food-ul! De departe, prefer, poate nu neaparat bunatatile "ca la mama acasa", dar oricum o hrana proaspata si gatita! :huh: In schimb, am parte de ceva ani incoace de hrana rece sau fast-food! Multam Domnului si pt. asta! :) In fine... mai mananc si gatita, de mine, dar mai ales de altii :P ... Insa la modul general... Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Retete pentru noi #9010

Ciuperci umplute

Ciuperci albe-mai marisoare
1 ceapa-nu prea mare
3 catei de ustroi
1 rosie-marime medie
125 g prosciutto cotto
1 legatura mica de patrunjel
125 smantana subtire(frisca)
cascaval ras,ceva ulei de masline,sare ,piper(dupa gust)
Se spala,se sterg cu un servet curat sau hartie de bucatarie.Se indeparteaza coditele,dar se pastreaza.Se toaca coditele ciupercilor.Se toaca fin ceapa , ustroiul si patrunjelul.Rosia se curata de coaja si samburi si se taie cubulete.Sunca se taie marunt.Se pune ceapa la prajit,in ulei de masline.Nu se maroneste,doar foarte putin aurie.Cand ceapa devine putin aurie se adauga coditele tocate si ustroiul,se lasa scurt la prajit.Se pune si sunca,se mai lasa putin la prajit.se aduga rosia si patrunjelul tocat si se mai lasa 1-2 minute la foc moderat..Se toarna si smantana,se lasa putin sa scada.Acum trebuie gustat ,daca mai trebuie adaugata sare(sa nu fie sunca deja destul de sarata!) si se pune piper dupa gust, se lasa sa scada..sa nu ramana zemoasa.Se umple ciupercutele cu amestecul. Ungi tava si se pune hartie.Se pun ciupercutele umplute si deasupra lor se aseaza cascavalul ras
Incingi cuptorul, le introduci si le rumenesti cat iti plac ..
2-c3654fb0b98c5a27d25a7767b51eba97.jpg
  • vmirela
  • Avatarul lui vmirela
  • Deconectat
  • Elite Member
  • Posts: 173
  • Thank you received: 6
  • Karma: 4
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Retete pentru noi #9013

Anul trecut am facut dulceata din petale de trandafiri. am luat chiar de la trandafirii din gradina noastra , de orice culoare .Iata si in poza petalele din care am facut reteta de mai jos( am adaugat si cateva capsuni pt. mai multa savoare ,asa de la mine putere;)


DULCEATA DE TRANDAFIRI

500-700g petale de trandafiri (parfumati), 1 kg zahar, 1/2 l apa, o lingura miere de albine (100 g), zeama de la o lamiie mare (50 ml)


Petalele colorate se freaca intr-un castron cu 30 g zahar si cu zeama sau sarea de lamaie au rolul de a intari petalele fragile, ca acestea sa nu se moaie la fiert si de a inviora culoarea.
Zaharul se pune la fiert cu 1/2 l apa , se amesteca pe foc, pina cind se topeste si,cind siropul da in clocot, se adauga petalele impreuna cu toata zeama lasata.
Dulceata se fierbe, pana cind se leaga.
un_cos_cu_trandafiri.jpg
  • sara
  • Avatarul lui sara
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • \\\\
  • Posts: 964
  • Thank you received: 88
  • Karma: 12
Sara
Ultima editare: by sara.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Retete pentru noi #9017

daniel a scris:
Preferati hrana rece, fast-food sau bunatati ca la mama acasa?

[/quote]
Depinde de buget si de cine gateste.Personal iubesc bucataria italiana si pe cea chineza.
Bag o reteta mai tarziu ...necesita timp ,legume si fructe de mare.
  • adi chicago
  • Avatarul lui adi chicago
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Dum spiro ,spero
  • Posts: 2545
  • Thank you received: 64
  • Karma: 17
never give up hope
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Retete pentru noi #9031

Lasagna

Ingrediente:

un pachet foi de lasagna
- carne tocata de vita 0.5kg
- sos de rosii 0.5l
- lapte 0.5l
- mozzarela 0.5kg
- 2 catei de usturoi
- 250 ml supa pui
- faina 5 linguri
- un cub de unt
- sare si piper
- nucsoara
- rozmarin
- vin alb

Mod de preparare:

Se caleste carnea tocata la foc mediu cu 2 linguri de ulei, sare si piper, se adauga usturoi pisat si supa de pui si se mai lasa 10-15 minute sa scada. Dupa ce a scazut se adauga sucul de rosii si vinul si se mai lasa 2 min pe foc. Sosul se prepara dintr-un cub de unt, lapte, faina, un vf. de cutit de rozmarin si unul de nucsoara. Amestecati faina cu putin lapte si subtiati cu restul de lapte, unt si condimente. Se pune la foc mediu si dupa ce incepe sa clocoteasca, se mai lasa 5 min ca sa se ingroase.
Se imparte in trei se da mozzarela pe razatoarea mare si se imparte in trei.
Ungeti o tava cu cu ulei, puneti un strat de foi, sos cu carne, sos alb, mozzarela, inca un strat de foi, sos cu carne, sos alb, mozzarela, foi, sos alb, mozzarela si se toarna supa pana la nivelul ultimei foi puse. Se baga la cuptor cam 45 de min.
  • Lavy
  • Avatarul lui Lavy
  • Deconectat
  • Elite Member
  • Visele nu zboara daca nu le dam aripi.
  • Posts: 204
  • Thank you received: 5
  • Karma: 5
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Retete pentru noi #9061

Pizza de casa

Aluat de pizza

500 grame faina
1/2 lingurita sare
1 lingurita zahar
1 pliculet drojdie uscata
sau 1 pliculet praf de copt
o ceasca de apa
3 linguri ulei

Se amesteca faina cu praful de copt sarea si zaharul
(sau se amesteca drojdia cu apa calduta cu zaharul si sarea si se adauga faina)
Se framanta pana se omogenizeaza si aluatul devine elastic la final
se adauga uleiul se mai framanta pana se absoarbe tot, apoi se lasa putin sa se odihneasca.

Ingrediente:

Pentru compozitie:

100g branza de vaca sarata si mai uscata

100 g cascaval,

100g salam de vara,

100g caizer,

2 oua,
2 linguri smantana

200g ciuperci,

2-3 linguri bulion sau suc de rosii,

ardei gras rosu sau galben
o rosie

Se intinde o foaie se pune in tava unsa cu ulei apoi se intinde cu o lingura bulionul
se adauga salamul, caizerul , ciupercile din conserva sau calita in putin ulei, branza rasa, cascavalul ras
ardeiul tocat marunt, ouale batute cu smantana, rosia taiata felii subtiri se decoreaza dupa placere.
Se adauga la cuptor pentru 30 de min sau 45 min, in timpul acesta se verifica pentru ca sa nu se intareasca aluatul prea tare sau sa ramana crud.

Se taie in 4 parti sau in 6 parti si se serveste cu ketchup dulce sau iute.



Pofta buna!
Atașamente:
  • Katelyn
  • Avatarul lui Katelyn
  • Deconectat
  • Junior Member
  • Posts: 21
  • Karma: 1
Ultima editare: by daniel. Motiv: resize
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Retete pentru noi #9062

Mancare de dovlecei

O mancare perfecta pentru perioada verii:

3 cepe
3 ardei
4 dovlecei
3 rosii
4 catei de usturoi
cimbru,
marar,
patrunjel
sare
piper boabe


Se taie ceapa pestisori se caleste in putin ulei, se adauga apoi ardeiul taiat cubulete mari,
dovleceii taiati in cuburi mari, se pune capac si cand aproape sa se inmoaie dovleceii se adauga rosiile
taiate cubulete, usturoiul tocat marunt, piperul boabe , se mai lasa la fiert apoi spre sfarsit si presare sare
dupa gust cimbru marar patrunjel. Se mai fierbe 5 sau 10 minute
si se serveste cu ardei iute dupa preferinta.
  • Katelyn
  • Avatarul lui Katelyn
  • Deconectat
  • Junior Member
  • Posts: 21
  • Karma: 1
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Retete pentru noi #9064

Tort de ciocolata cu crema de capsuni

Ingrediente
8 oua mici/7 oua de marime medie/6 oua mari
130 g faina
140 g zahar
50 g amidon
100 g unt topit/racit
20 g cacao
2 lingurite praf de copt
1 praf de sare
coaja de portocala(razuita)
unt pentru uns tava+ faina pentru tapetat
500 g mascarpone
300 g pireu(gata preparat si racit)
250 g capsuni taiati cubulete

Pireul de capsuni
250 g capsuni
250 g zahar cu pectina
1 lingura zeama de lamîie

Mod de preparare:

Batem albusurile cu un praf de sare. Se amesteca galbenusurile cu zaharul,untul topit si racorit ,si zaharul cu vanilie macinata,pîna devine un amestec omogen. Faina se amesteca cu praful de copt,amidonul,cacao si coaja de portocala,dupa care se adauga la galbenusuri ,mixînd usor. Obtinem un amestec gros, pe care-l adaugam la albusurile batute si mixam usor,pîna se încorporeaza perfect.
Turnam în tava unsa cu unt si tapetata cu faina si dam la cuptor(preîncalzit-170°C) pentru maxim 30 minute.
Cînd blatul e copt,îl scoatem din tava si-l lasam la racit pe un gratar.
Între timp,pregatim umplutura/crema. Am facut capsunii pireu cu mixerul stick,apoi am strecurat pireul de sîmburi,am amestecat cu zahar si zeama de lamîie si am fiert 10 minute.Am lasat la racit complet.Dupa racire se îngroasa si gelatineaza.Se taie blatul în trei felii.Pentru însiroparea blaturilor,am folosit suc de portocala,ceva zahar si 3 capsuni mari.Am pus aceste ungrediente într-un pahar si le-am facut pireu cu mixerul stick.Sîmburii capsunilor,i-am îndepartat strecurînd acest pireu printr-o strecuratoare.Am obtinut 150 ml suc,pe care l-am împartit la cele 3 felii de blat. Se umple cele 3 felii de blat cu crema.
Glazura
Ciocolata alba am taiat-o bucati si am pus-o într-o punga,pe care am pus-o într-o oala cu apa fierbinte(nu are voie sa clocoteasca apa).Ciocolata de lapte am taiat-o bucatele,am pus-o într-un vas termorezistent,am adaugat un cubulet de vreo 10 g unt,si am pus-o la topit pe baie de apa(nu aburi :P )
Se toarna glazura de ciocolata deasupra iar cu glazura de ciocolata alba se face o forma de panza de paianjen :)
Se orneaza cu o capsuna taiata in doua.
  • Lavy
  • Avatarul lui Lavy
  • Deconectat
  • Elite Member
  • Visele nu zboara daca nu le dam aripi.
  • Posts: 204
  • Thank you received: 5
  • Karma: 5
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Retete pentru noi #9065

:kiss:
  • Lavy
  • Avatarul lui Lavy
  • Deconectat
  • Elite Member
  • Visele nu zboara daca nu le dam aripi.
  • Posts: 204
  • Thank you received: 5
  • Karma: 5
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Retete pentru noi #9275

Omleta japoneza


Ingrediente:
2 oua,2-3 linguri de faina,1 ceapa taiata pe jumatate,1 morcov taiat jumatate,1/2 vanata taiata pe jumatate,1 ardei gras taiat pe jumatate,1 cartof taiat pe jumatate,piper,sare.
Mod de preparare:
Legumele se amesteca cu ouale,sare,faina si piper pentru a forma un aluat mai tare.
Apoi se ia cate o lingura de compozitie si se prajeste bine cateva minute.

(reteta preluata, nu am experimentat inca)
  • sara
  • Avatarul lui sara
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • \\\\
  • Posts: 964
  • Thank you received: 88
  • Karma: 12
Sara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.