Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Retete pentru noi

Re:Retete pentru noi #10086

Pentru cei comozi, ca mine: :P
Luati o pulpa de pui (sau mai multe pulpe, piepti, etc. bineinteles cat sa poata incapea lejer in oala cu aburi), curatati-o de pielita (atunci cand e fiarta aceasta oricum nu e prea gustoasa si contine la greu colesterol) crestati-o de 2-3 ori, pentru ca sa fiti siguri ca se va patrunde carnea pana la os, puneti ceva vegeta sau magic si fierbeti-o la abur in jur de 25 de minute. Masa binecuvantata! Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Re:Retete pentru noi #10100

ihdsimmeu a scris:
Pentru cei comozi, ca mine: :P
Luati o pulpa de pui (sau mai multe pulpe, piepti, etc. bineinteles cat sa poata incapea lejer in oala cu aburi), curatati-o de pielita (atunci cand e fiarta aceasta oricum nu e prea gustoasa si contine la greu colesterol) crestati-o de 2-3 ori, pentru ca sa fiti siguri ca se va patrunde carnea pana la os, puneti ceva vegeta sau magic si fierbeti-o la abur in jur de 25 de minute. Masa binecuvantata! Multa sanatate si... Doamne-ajuta!

Daca tot ai pus pulpa de pui la fiert adauga(cu putin efort) si cateva legume (cartof,morcov,fasole verde,mazare,vanata...ce-ti place) si ai o masa mai gustoasa.;) Pofta buna!

P.S. Eu sunt si mai comoda, binecuvanta-ti sa fie cei care gatesc si pt. mine, altfel ...
  • sara
  • Avatarul lui sara
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • \\\\
  • Posts: 964
  • Thank you received: 88
  • Karma: 12
Sara
Ultima editare: by sara.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Retete pentru noi #16017

Prajitura

1 pachet foi pandispan, cu cacao
4 cutiute smantana dulce, sau o cutie de 1l de altfel de smantana dulce pt frisca ( La dorna, Milli)
dulceata dupa gust, 4-5 linguri, eu am folosit dulceata de zmeura
ciocolata menaj, sau 2 ciocolate mari
crema cu lapte si nuci ½ de pahar, sau un paharel de fineti – asta doar daca vreti, e de ajuns ciocolata, care se pluseaza
2 plicuri glazura cu gust de ciocolata

3 cutiute de smantana se pun intr-o craticioara pe foc LA INCALZIT, nu se fierbe! Se tine doar pana cand incep sa se formeze bule pe margine.
Apoi se da deoparte si se adauga ciocolata rupta in bucatele si crema, se amesteca pana se topeste totul. Se lasa la racit si apoi se pune la frigider pt vreo 10 ore, eu asa fac, o pregatesc de seara si apoi dimineata o definitivez
Cand s-a racit suficient, trebuie sa fie deja legata. Se bate putin cu mixerul si-I gata crema.
Se poate intampla si sa nu fie inchegata, caz in care, oricat ai mai bate la mixer nu se mai leaga – mi s-a intamplat si asta, ori ca am incalzit prea tare smantana, ori calitatea smantanei a fost de vina…dar nu e o tragedie, se poate drege totul: se pune iar pe foc si intr-o cana se dizolva 2 linguri de amidon cu 2-3 linguri din crema rece si se adauga in crema, amestecand continuu sa nu se prinda ( asta de la amidon ). Nu tre tinuta mult pe foc, doar atat cat sa se lege. Se lasa la racit
A patra cutiuta de smantana, care tre sa fie f rece, se bate frisca si cand e gata, se adauga dulceata
Foile, daca sunt proaspete, adica mai moi, nu se mai insiropeaza, sau ffff putin, pt ca trag ele din crema. Am observat ca se inmoaie totusi prea tare si cred ca am sa le las asa
Se aseaza pe platou, tava, ce aveti…o foaie, jumatate din crema, iar foaie, frisca, foaie, crema, foaie si apoi glazura care se prepara dupa cum scrie pe plic. Atentie, respectati cantitatea de apa, ca altfel iese prea lichida. Eu o prepar intr-un castronel si o frec ca pe ness, cu o lingura. Daca nu ati mai folosit glazura, o turnati toata pe prajitura si apoi se intinde cu un cutit, uniform, pana la margini. Se netezeste singura.
Se pune la frigider pt 2-3 ore, cel putin.



:kiss: :kiss: :kiss:
  • manana
  • Avatarul lui manana
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • The day you stop loving is the day you die
  • Posts: 2785
  • Thank you received: 673
  • Karma: 24
Trebuie sa vrei, si daca vrei, poti!
Ultima editare: by manana.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Retete pentru noi #16022

Frumoasa reteta pentru prajitura, apropo... nu uita o imagine foto sa atasezi dupa ce o scoti din frigider ;)

Ah, era sa uit... Pofta buna!

:lol: :silly:
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 15990
  • Thank you received: 5151
  • Karma: 39
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Retete pentru noi #16070


Uite Boss... :P

:kiss: :kiss: :kiss:
  • manana
  • Avatarul lui manana
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • The day you stop loving is the day you die
  • Posts: 2785
  • Thank you received: 673
  • Karma: 24
Trebuie sa vrei, si daca vrei, poti!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Retete pentru noi #17443

Inghetata dietetica

Ingrediente
1 cutie iaurt degresat
300 ml suc proaspat de kiwi
3-5 picaturi esenta de migdale
cateva frunze proapete de menta tocate marunt

Mod de preparare
Amestecati intr-un bol incapator iaurtul cu sucul de kiwi pana se omogenizeaza;
Chiar inainte de a da la congelator adaugati esenta de migdale si menta;
inghetata_dietetica.jpg
  • sara
  • Avatarul lui sara
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • \\\\
  • Posts: 964
  • Thank you received: 88
  • Karma: 12
Sara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Retete pentru noi #17478

Multumesc tuturor care postati fel de fel de retete !
Raman arhivate si usor de accesat atunci cand avem nevoie.
Este o rubrica foarte utila multora dintre noi.
  • ciresaru
  • Avatarul lui ciresaru
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Vreau sa comunic..
  • Posts: 803
  • Thank you received: 123
  • Karma: 7
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, ioanahope&ciresaru ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Retete pentru noi #18485

Conopida


Conopida provine din Cipru şi este cunoscută de 2.500 ani. Conţine potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, cupru, zinc, fluor, caroten şi vitaminele C, K, B1, B2, B6. Această legumă este recomandată pentru prevenirea bolilor de cancer.

Pentru că are o valoare calorică destul de scăzută (34 kcal/100 g), conopida este indicată persoanelor care urmează o cură de slăbire. Consumul ridicat de conopidă, se asociază cu o incidenţă scăzută a bolilor de inimă şi a atacului cerebral.

Enzimele care se găsesc în conopidă ajută la detoxificarea organismului. Compuşii toxici, dacă nu sunt eliminaţi la timp pot duce la deteriorarea celulelor, ceea ce poate cauza cancerul. Enzimele specifice, împreună cu vitaminele şi mineralele conţinute în conopidă dau acestei plante proprietăţile sale anticancerigene. Oamenii de ştiinţă au descoperit, de asemenea, că un alt compus chimic din conopidă, numit sulforafan, este benefic pentru combaterea cancerului de plămâni ori prostată. Nu în ultimul rând, biotina, o vitamină solubilă din conopidă, este eficientă în combaterea mătreţii. Consumată înainte de culcare, conopida poate calma ticuri nervoase, precum scrâşnitul din dinţi, în timpul somnului.

Conopida are proprietăţi analgezice, decongestionante, energizante şi antireumatice. Deoarece conopida conţine substanţe care interferează cu sinteza de hormoni tiroidieni, persoanelor care au această problemă le este recomandat să evite consumul legumei în cantităţi mari. Conţinutul bogat în vitamina C ajută la refacerea organismului printr-o acţiune puternic antioxidantă şi antiinflamatorie.



Astazi am gatit ceva cu conopida. Nu stiu cum s-o numesc, hai sa-i zic conopida cu sunca la cuptor.
O conopida, desfacuta in buchetele, am fiert-o in apa cu sare si apoi am pus-o la scurs.
Am batut 3 oua cu un paharel de smantana, o bucata de branza rasa si niste praf de usturoi. Am asezat conopida intr-un vas de ceramica (merge si tava, orice), uns cu unt si tapetat cu gris ( ca mi-a fost lene sa fac pesmet), am turnat maclavaisul cu oua si am pus niste sunculita pe deasupra. La cuptor, pana s-a inchegat si iata rezultatul. Mai fac ceva asemanator cu dovlecel crud, dat pe razatoarea care feliaza, sarat si apoi scurs, stors chiar.
La dovlecel pun in oua mult marar si fara sunca, dar cred ca merg combinate, dupa gust…



:kiss: :kiss: :kiss:
  • manana
  • Avatarul lui manana
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • The day you stop loving is the day you die
  • Posts: 2785
  • Thank you received: 673
  • Karma: 24
Trebuie sa vrei, si daca vrei, poti!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Retete pentru noi #19904

Ceva de post... vreau sa fie mancare, ciorbita sau dulciuri, orice... sa nu ingrase :P

PS: Cu foto se poate?
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 15990
  • Thank you received: 5151
  • Karma: 39
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Retete pentru noi #20247

Am postit suficient asteptand sa vad retete din partea gospodinelor forumului, insa... 3 zile mai sunt si gata... soric prin masele :lol:

Altceva mai recomandati pentru masa de Craciun?
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 15990
  • Thank you received: 5151
  • Karma: 39
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Retete pentru noi #25502

22 decembrie 2011

Mare zi.
Zi, in care mama a ramas cu gura cascata.
Zi, pe care am petrecut-o in bucatarie.
Da.
O Zi, in care am gatit.


Stateam si ma gandeam ce as putea sa gatesc. Pentru ca va zic, eram hotarata ca azi, orice ar fi, orice catastrofa s-ar anunta, fie ploaie, fie vant, fie eclipsa de luna, azi e ziua in care voi folosi cuptorul. Asa ca am inceput sa fac o lista cu ce stiam sa gatesc.




Situatia nu era prea roz.

Ce puteam sa fac? Am zis ca azi.. orice ar fi..

Si intra in scena “google”. Mereu m-a salvat. Prietenul meu de nadejde. Nu cere niciodata nimic, nu ii este foame niciodata, nu vrea sa fie plimbat, alintat sau pupat. Mai frumos de atat? Nu se poate. Deci, google, vreau o reteta simpla, usoara, rapida, cu ingrediente putine, cu ingrediente al caror nume sa nu ma faca sa deschid o noua fereastra cu tine.

Enter.


Si se striga bingo!


Inimioare cu ciocolata

Ce a iesit. He-he.

O sa incerc sa te invat si pe tine cum se prepara.

Avem nevoie de:

110 g unt
250 g zahar
10 ml (2 lingurite) esenta vanilie
4 albusuri
900 g faina
5 g (1 lingurita) praf de copt
250 ml (1 cana) frisca
50 g cacao
200 g bucati de ciocolata alba si neagra




















A. Sa nu uit. Dupa ce am modelat biscuitii, i-am lasat in frigider timp de 15 minute pentru a se intari.

:)
  • Roddy
  • Avatarul lui Roddy
  • Deconectat
  • Elite Member
  • Undiscovered.
  • Posts: 164
  • Thank you received: 36
  • Karma: 5
Note to self. Be happy.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: daniel, Dionnis, manana

Rasp: Retete pentru noi #25504

Super tare :) Foarte frumos ai scris si prezentat reteta :) Mor de pofta. Am sa incerc si eu.
Arata foarte bine-n poza. Cum au fost la gust? :)
Felicitari.
  • Dionnis
  • Avatarul lui Dionnis
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 630
  • Thank you received: 22
  • Karma: 7
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Retete pentru noi #25508

Multumesc frumos, Dionnis.

Cum sunt? Delicioaseeeee. Bine, bine.. recunosc.. din greseala :silly: am pus mai putin zahar decat scria in retata.. Dar! Am rezolvat problema punand nutella deasupra. Sa-mi zici cum ti-a iesit daca incerci.

:)
  • Roddy
  • Avatarul lui Roddy
  • Deconectat
  • Elite Member
  • Undiscovered.
  • Posts: 164
  • Thank you received: 36
  • Karma: 5
Note to self. Be happy.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Retete pentru noi #28159

Prajituri



Fisier atasat:

Nume fișier: PRAJITURI.doc
Dimensiune fișier: 2,348 KB




:kiss: :kiss: :kiss:
  • manana
  • Avatarul lui manana
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • The day you stop loving is the day you die
  • Posts: 2785
  • Thank you received: 673
  • Karma: 24
Trebuie sa vrei, si daca vrei, poti!
Ultima editare: by manana.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Retete pentru noi #28203

Prajituri cu fructe – foarte usor de facut

1) Prajitura cu piersici

Incalzim cuptorul.

6-7 piersici mari curatate si taiate, cu 2 lingurite de suc de lamaie, o cescuta de zahar si niste scortisoara punem la foc si fierbem 2-3 minute din momentul in care incepe sa fiarba.

Cat timp sunt piersicile pe foc, punem cam 1/3 de pachet de unt intr-o tava mai inaltuta (prima data cand am facut am folosit o tava nu prea inalta si mi-a curs unt in cuptor, s-a ars si ...fum...si spalat....) si o punem in cuptor sa se topeasca, ba chiar sa se incalzeasca bine untul.

Intr-un vas amestecam o cana de faina, o lingurita de praf de copt, un praf de sare, o cauta de zahar, un ou si o cana de lapte. Le amestecam pur si simplu, nu batem, nu frecam. Ca la clatite. Eu chiar am folosit in loc de faina + praf de copt, un plic de praf de clatite, de la « Dr. Oetker » si in loc de lapte, iaurt dietetic.

Turnam acest amestec peste untul fierbinte si peste el piersicile, le dispunem cat de cat peste tot. Nu amestecam, doar le punem in tava in ordinea descrisa. Coacem la foc mediu, cam 45-50 de minute (depinde si de cuptor, trebuie sa se rumenesca). Nu va speriat da dupa ce s-a rumenit inca mai are zeama. Cand se mai raceste, dispare.

Daca serviti si cu inghetata...o minune...


2) Clafoutis

Fructe de sezon: cirese, caise, piersici...ce avem, se pun la foc cu putin zahar, sau nu, daca nu e cazul, cu suc de lamaie. Nu tinem mult, doar pana se topeste zaharul. Apoi le punem in tava in care coacem prajitura.

1 cana cu lapte
4 oua
¼ pachet de unt topit
½ cana cu zahar
¾ de cana cu faina
un praf de sare, zahar vanilat, sau ce arome doriti
Se bat ouale cu zaharul, adaug laptele, faina, sare, aromele si la sfarsit untul topit. Turnam peste fructe si coacem 10 minute la foc mai iute, apoi inca 30-40 de minute la foc potrivit.

:kiss: :kiss: :kiss:
  • manana
  • Avatarul lui manana
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • The day you stop loving is the day you die
  • Posts: 2785
  • Thank you received: 673
  • Karma: 24
Trebuie sa vrei, si daca vrei, poti!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .