Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Noutati in tehnologia implanturilor de celule stem

Noutati in tehnologia implanturilor de celule stem #11920

Buna tuturor !
Celor interesati de noutati in legatura cu implanturile in zona medulara , le ofer ultimele aspectele ale tehnologiei implantului cu cellule stem , care mi-au parvenit de la personalul medical al cinicii NeuroVita(info despre clinica , pe site-ul cu acelasi nume) din Moscova .
In ultimele 5 luni , au aparut inovatii in aceasta procedura medicala .
In ce constau acestea ?
Inainte de introducerea celulelor stem in coloana medulara, acestea sunt stimulate sa isi recapete starea normala de functionare . Cercetarile transglobale au demonstrat ca fiecarui organ uman ii corespunde un interval specific de functionare , caracterizat printr-un current electric de o anumita intensitate si frecventa ; o disfunctie a respectivului organ induce alte valori ale curentului si frecventei , de obicei mai mici sau fluctuante .
Cu alte cuvinte , celulele stem ce urmeaza a fi implantate , sunt similare unor legume stafidite , ce au fost abia scoase din frigider , dupa o depozitare indelungata .Aplicarea unei frecvente de rezonanta face ca aceste legume (alias celule) sa isi recapete prospetimea si proprietatile de dinaintea conservarii .
Multi pacienti ai clinicii au reusit sa paseasca dupa aceste implanturi , in respective clinica .
Rog sa nu cadeti in capcana vindecarilor miraculoase ; toti cei ce au reusit sa isi depaseasca starea post TVM , au reusit acest aspect dupa ani de tratament si activitate fizio-recuperatorie spartana .Anii de tratament au presupus 3-4 internari pe an in clinica moscovita ; fiecare internare costa acolo peste 5000 E , exclusiv transportul .
In speranta ca descoperirile in aceasta ramura a medicinii vor veni mai repede ,pentru a oferi reabilitari multasteptate de toti cei afectati de post TVM si nu numai ( accesibile tuturor si d.p.d.vedere pecuniar) , va doresc numai bine si sanatate multa !
Pentru alte informatii , va stau la dispozitie la adresa : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. , in limita timpului disponibil .
  • valeriu39
  • Avatarul lui valeriu39
  • Deconectat
  • New Member
  • Posts: 17
  • Karma: 1
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Noutati in tehnologia implanturilor de celule stem #12056

Te salut Valeriu, aici :) pentru ca pe mess intri rar iar e-mailul substituie forma de adresare din forum... Stiu ca ai fost la NeuroVita de 2-3 ori, mi-ai promis ca in limita disponibilitatii tale sa asterni pe hartie, experienta si tratamentul efectuat la rusi, povestea ta va fi pusa in Portal alaturi de a celorlalti pacienti care au recurs la tratamente cu celule stem in strainatate, asadar o astept...

Referior la aceasta metoda practicata de moscoviti, de stimulare electrica a celulelor stem, este intr-adevar ceva nou in medicina regenerativa, insa tot ca forma de experiment... nu la toti TVM-istii are efecte pozitive, totul conteaza de gravitatea leziunii medulare, de fractura completa sau incompleta, de tonusul muscular si de nivelul lezional.

Hai, intra si da un reply povestindu-ne mai in detaliu, noua... tuturor, cum reusesec cei de la NeuroVita sa lase la pret pentru a avea material uman pentru cercetare. Nu sunt sceptic nicidecum... am scris asa doar ca sa vad si alte reactii, inclusiv in cazul tau, care sunt sansele de recuperare reale ale unui TVM-ist. ;)
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16162
  • Thank you received: 5263
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Noutati in tehnologia implanturilor de celule stem #12348

Buna !
Sunt Valeriu F. , 41ani , tetraplegic de 11 ani . Am suferit un accident prin cadere de la inaltime si am fost operat in Universitary Hospital of El Falmar din Murcia , Spania , pentru ca in acea zona s-a petrecut nefericitul meu eveniment .
Diagnostic : pareza spastica membre superioare si paralizie membre inferioare , generate de fractura la nivel C5 si luxatie C6 peste C7 .
Dupa cca 2 saptamani , am fost trimis la Hospital Nacional de Paraplejicos din Toledo , pentru recuperare post-operatorie ; din nefericire , sederea mea acolo (de cca 5 luni) nu s-a soldat cu rezultate bune . Am reusit , la revenirea in tara , sa contabilizez doar ameliorarea rigiditatii excesive a bratului drept si… cateva escare , dintre care cea sacrala –cu proportii semnificative . Mentionez ca nu reuseam decat starea de decubit .
Recuperarea kinetoterapeutica am reusit-o la un nivel semnificativ in spitale din tara si Sanatoriul Balnear din Techirghiol , abia dupa 2 ani de la interventia chirurgicala , dupa inchiderea escarelor .Din pacate , rezultatele au fost notabile doar prin prisma evolutiei de la starea de corp inert la cea de persoana imobilizata in scaunul cu rotile . Ani de zile de chin , pe care majoritatea le cunoasteti , se estompau sub spectrul unor posibile miracole medicale .
In 2007 am aflat de pionieratul medical din Clinica Neurovita din Moscova , referitor la implanturile cu cellule stem , dupa ce anterior contactasem clinici cu proceduri medicale similare , din China . Contactul cu clinicile chineze a incetat dupa ce le-am solicitat raspunsuri detaliate , raportate la diagnosticul si dosarul meu medical ; nu au binevoit sa imi mai raspunda .
Cei din Moscova , dupa analiza dosarului meu medical , mi-au raspuns la absolut toate intrebarile legate de proceduri si de probabilitatea necesitatii unei noi interventii chirurgicale .Toata corespondenta a durat cca 12 luni , timp in care am reusit completarea sumei de 19400E , necesara primei internari (suma care a inclus analize , recoltarea de cellule stem sanguine , depozitarea lor pe 30 ani , doua implanturi , recuperarea prin fizio-kinetoterapie + masaj , sederea , transportul aeroport-clinica si retur ) . Revenirile ulterioare la respectiva clinica , pentru noi implanturi ( recomandate la un interval de cca 3-4 luni ) erau estimate la cca 5400 E .
Mentionez ca am intalnit acolo pacienti (din Spania , SUA , Serbia ,Grecia) , care au reusit sa faca primii pasi , dupa internari nenumarate pentru implanturi , intinse pe un interval de cativa ani . Acum , tehnologia implantului a capatat noi valente , prin activarea electromagnetica a celulelor inainte de implant ( vezi expunerea subiectului in forum ) .
Implantul propriu-zis de cellule stem se realizeaza prin punctie lombara ,prin introducerea unei doze de cellule stem proprii , pastrate in banca de cellule . Acestea se recolteaza prin extragerea lor din masa sanguina (intr-un timp estimat la 4 ore ) , printr-un process similar celui intalnit la dializa .
Am urmarit comentariile Luminitei despre clinica si le sustin , in oarecare masura .Sala de fiziokineto terapie nu are dimensini mari , dar se lucreaza cu maximum 4 pacienti , din care 2 sunt la biciclete , in timp ce cu ceilalti 2 se lucreaza la pat cu greutati , la greutati sau sunt pusi in pozitie verticala . Masajul general dureaza cca 60 min . O mare problema o reprezinta si limba , cu toate ca exista translator , intrucat exista putini vorbitori de limba engleza , in randurile celor din personal .
In ceea ce priveste cazarea : se face in garsoniere (pat si o canapea extensibila , pt pacientii cu insotitor) , care au bai proprii ; pentru cei ce doresc , exista si apartamente cu doua camere , dar costa ceva mai mult .Masa se serveste in camera , mancarea fiind asigurata zilnic de o firma de catering .
Sa nu credeti ca sunt multe cazuri de reabilitare medicala majora , dar totusi exista ; insa , in opinia mea si dupa multe intrebari pe care le-am pus , reusitele s-au datorat anumitor particularitati ale leziunilor si , bineinteles , unui volum enorm de activitate fizica recuperatorie , fara de care nici o astfel de “minune” nu este posibila .
In ceea ce ma priveste , castigul a constat in cresterea vizibila a rezistentei fizice , revenirea parametrilor urodinamici la limita intervalului de normalitate , control mai bun al membrelor superioare ; si cam atat . Deci , aprecierea ramane la latitudinea voastra!
Sper totusi sa mai revin in acea clinica si sa pot verifica pe propria piele efectele noii tehnologii premergatoare implantului . Potentialele efecte secundare nu se cunosc .
  • valeriu39
  • Avatarul lui valeriu39
  • Deconectat
  • New Member
  • Posts: 17
  • Karma: 1
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Noutati in tehnologia implanturilor stem-cell #12615

Om bun... concret, ce si cat ai recuperat dupa vizita ta la Neurovita.

Stimulare electromagnetica a celulelor stem se face in mai toate spitalele si clinicile de profil, nu sunt rusii singulari... astazi m-am documentat mai bine ;)

Se merita in situatia actuala aceste implanturi la un nou TVM - ist sau recomanzi recuperare intensa la Felix, Techirghiol, s.a. sau un tratament cu laserpunctura in Franta?

Stiu, totul depinde de cat este de grav lezata maduva, insa recomanzi ACUM, acest implant... consideri ca pentru o persoana accidentata, cu situatie materiala precara sau medie, cuprinsa de disperare... acest tratament este eficient?
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16162
  • Thank you received: 5263
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Noutati in tehnologia implanturilor stem-cell #12718

Buna tuturor !
La solicitarea lui Daniel , revin cu mentiuni referitoare la comentariul meu privind implantul de cellule stem si recuperarea fiziokinetoterapeutica in clinica Neurovita , din Moscova .
Rezultatele obtinute dupa implanturile pe care le-am suportat sunt nesemnificative , comparativ cu asteptarile . Am castigat vizibil doar in zona parametrilor urodinamici iar controlul mai bun al membrelor superioare , de care am pomenit anterior, posibil sa se datoreze exercitiilor continue de recuperare si unei ameliorari a sensibilitatii .
Se pare ca pentru TVM-istii cu state mai vechi , ca mine , se recomanda doar rabdare . Daca descoperirile medicale in aceasta directie vor pastra aceeasi progresie de pana acum , posibil ca o sansa reala sa o reprezinte enzima Mst3b , cu rol major in regenerarea axonilor afectati , asa cum reiese din articolul postat pe www.thescizone.com , in data de 26 octombrie. Pana atunci , internarea in centre de recuperare din tara o consider ca fiind solutia optima pentru cei ca noi . Nu stiu prea multe despre tehnologia si efectele tratamentului cu laserpunctura din Franta , de care aminteste Daniel , dar astept mai multe informatii pana sa-mi declar scepticismul .
Recomand insa “ proaspetilor “ TVM-isti , si doar lor , sa incerce o operatie la clinica Neurovita , daca posibilitatile materiale le permit acest lucru . Am intalnit acolo doi pacienti care pledeaza in favoarea afirmatiei mele . Primul caz se refera la un sarb de 27 ani , cu trauma C5-C7 , care a fost operat acolo si reusise dupa 1an recuperarea semnificativa a membrelor superioare (biceps , triceps , coordonare) si a trunchiului superior ; al 2-lea pacient era un rus de 24 ani , ale carui vertebre cervicale (de la C3 la C7) au fost reconstruite la ½ an de la accident , dupa ce suportase anterior doua operatii , in alte centre . La momentul prezentei mele acolo , acesta avea 14 luni de la ultima operatie . El reusea un bun control al trunchiului , deplasare cu scaunul rulant , forta in membrele superioare si control al acestora , pana la nivelul palmelor . Partial , ii revenise si sensibilitatea la membrele inferioare . Mentionez ca anterior fusese diagnosticat cu leziune majora a maduvei la nivelul C4/C5 .
Operatiile la care m-am referit , valabile si in cazul celor doi , constau in introducerea chirurgicala in coloana , la nivelul leziunii , a unei matrice biodegradante numita “ sferogel” , in care se implanteaza celulele stem proprii . Ele vor prelua rolul celulelor afectate , dupa absorbtia “sferogelului” .
Acestea fiind spuse , doresc tuturor multa sanatate si rabdare , pana la descoperirea unei metode certe si eficiente de recuperare .

Fisier atasat:

Nume fișier: re.doc
Dimensiune fișier: 28672
  • valeriu39
  • Avatarul lui valeriu39
  • Deconectat
  • New Member
  • Posts: 17
  • Karma: 1
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Noutati in tehnologia implanturilor stem-cell #42215

DESCOPERIREA care schimbă tot ce se ştia până acum despre SÂNGELE uman. Milioane de vieţi pot fi salvate datorită ei
Specialişti în domeniul celulelor stem au întreprins noi studii privind modul în care sângele este produs în organismul nostru. Cercetările au fost efectuate de o echipă din cadrul Universităţii din Toronto, condusă de biologul John Dick.

Rezultatele cercetărilor au fost cât se poate de clare: sângele se formează în corpul uman în mai puţine etape decât se credea până acum. În acest sens, ştiinţa atesta faptul că celulele stem trec printr-o serie de transformări până să devină leucocite (globule albe) sau eritrocite (globule roşii).

Studiile efectuate de John Dick şi echipa sa demonstrează că aceste transformări au loc într-un timp mult mai scurt, deşi nu se cunoaşte cu exactitate cum se desfăşoară stadiile respective.

De asemenea, echipa de specialişti a demonstrat că sistemul circulator este structurat pe două nivele, cel superior detaşându-se în momentul în care organismul nostru trece din primele faze de dezvoltare în etapa maturităţii. Concepţia generală era, până în acest moment, aceea că sistemul circulator are aceeaşi structură de la începutul formării sale.

Pe parcursul cercetărilor au fost analizate circa 3000 de celule, prelevate de la voluntari de vârste diferite, iar rezultatele ar putea deschide calea spre noi tipuri de tratamente personalizate, ce pot fi aplicate în viitor. „Noile descoperiri ne vor permite să înţelegem mai bine o varietate largă de boli ale sângelui, de la anemie, care se manifestă printr-o lipsă de celule sangvine, până la leucemie, care determină o creştere accelerată a celulelor de sânge”, a declarat biologul John Dick.

Cleopi

Importanţa studiilor efectuate de specialiştii canadieni constă şi în faptul că, în viitor, oamenii de ştiinţă pot crea în laborator globule de sânge artificiale. Milioane de oameni, aflaţi în situaţia de a avea nevoie de transfuzii, vor putea fi astfel salvaţi, datorită stocurilor de material sanguin artificial.

Sursa: Science Alert
  • cleopi
  • Avatarul lui cleopi
  • Deconectat
  • Elite Member
  • prietenia nu are varsta, sex, ori culoare
  • Posts: 307
  • Thank you received: 88
  • Karma: 5
pasii mei au umbra mea...
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Re:Noutati in tehnologia implanturilor stem-cell #43777

A fost descoperită capacitatea unei gene de a încetini procesul de îmbătrânire şi a-l inversa

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Buffalo, SUA, au descoperit o nouă capacitate a genei cunoscute sub numele de ,,NANOG", aceasta având capacitatea de a întârzia îmbătrânirea, şi, în unele cazuri, potenţialul de a inversa acest proces.

În momentul în care cercetătorii au expus gena la celule stem îmbătrânite, s-a constatat că ea reactivează procesele epuizate pe care le întâlneşte în cale, restabilind capacitatea elementelor anatomice de a se transforma în celule musculare perfect funcţionale.

Potrivit Descoperă, pe parcurs ce îmbătrânim, organismul nostru este supus unui proces cunoscut sub numele de ,,senescenţă". Acesta presupune faptul că celulele stem care creează noi celule, pentru a le înlocui pe cele moarte, nu se mai pot dezvolta.

De exemplu, celulele stem mezenchimale au capacitatea de a se transforma în celule musculare netede, însă, când atingem o anumită vârstă, celulele mezenchimale îşi pierd eficacitatea şi încep să genereze celulele musculare netede care nu au compoziţie activă. În lipsa acestei proteine, celulele nu se pot contracta, aşa cum se întâmplă în mod normal în cazul ţesuturilor musculare.

Există două mecanisme principale care stau la baza acestei lipse de capacitate. În primul rând, celulele stem mezenchimale îmbătrânite nu pot reacţiona la factorul de transformare a creşterii beta (TGF-β). Pe de altă parte, s-a constatat că în compoziţia celulelor nu există kinaza proteică ascociată Rho (ROCK), ce catalizează producerea de fibre de actină.

În momentul în care au îmbunătăţit activitatea genei NANOG în celulele stem mezenchimale îmbătrânite, oamenii de ştiinţă au descoperit că atât funcţiile kinazei, cât şi cele ale factorului de transformare au fost restabilite. Astfel, producerea de actină a fost reluată, ceea ce a însemnat că au început să fie create din nou celule musculare funcţionale.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6823
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by Mona si Dan.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Noutati in tehnologia implanturilor stem-cell #44040

Cercetătorii au creat un mini-intestin uman funcțional din celule stem embrionare

ercetători americani și francezi au creat un mini-intestin uman funcțional din celule stem embrionare - eveniment ce va permite studiul bolilor digestive și testarea de noi tratamente, informează AFP.

imageResize-49.jpg


Spre deosebire de prima generație de țesuturi intestinale obținute în laborator, acest mini organ posedă propriul său sistem nervos, fapt indispensabil pentru absorbția nutrienților și eliminarea deșeurilor prin tractul digestiv, au declarat cercetătorii.

Rezultatele obținute de cercetătorii americani de la Cincinnati Children's Hospital Medical Center și de cei francezi de la INSERM au fost publicate luni în revista Nature Medicine.

Intestinul are o suprafață echivalentă cu două terenuri de tenis, iar sistemul său nervos controlează numeroase funcții, cum ar fi cele de amestecare și împingere a bolului alimentar de-a lungul tractului digestiv, secreția de hormoni etc., precizează AFP.

Multe boli sunt cauzate de perturbări ale sistemului intestinal. Proasta sa funcționarea cauzează contracția mușchilor intestinali, generând dureri abdominale, diaree, constipație și, în cazuri severe, obstrucții funcționale (ocluzii intestinale), care necesită o intervenție chirurgicală.

Pentru a realiza acest organism în 3D, cercetătorii au creat, pe de-o parte, celule stem umane pluripotente, care se transformă în țesut intestinal, printr-un proces deja utilizat anterior. În paralel, oamenii de știință au creat celule nervoase într-un stadiu embrionar particular — pentru a obține celule care le preced pe cele ale sistemului nervos intestinal — pe care le-au încorporat apoi în țesutul intestinal.

Prin aceste procedee, cercetătorii au obținut un țesut uman asemănător intestinului fetal în curs de dezvoltare. Aceste "mini-intestine" au fost ulterior grefate pe șoareci, cu scopul de a le observa dezvoltarea și funcționarea.

"În cultură, acest mini-intestin măsoară între 1 și 2 mm. După transplant, dimensiunea sa variază de la 1 cm la 3 cm, la șoareci", a declarat pentru AFP Maxime Mahé, cercetător la INSERM și coautor al acestei lucrări, adăugând că este "foarte posibil ca acest mini-organ să crească proporțional cu dimensiunea gazdei".

Potrivit acestuia, "aplicațiile (acestei realizări medicale, n.red.) sunt practic multiple", un exemplu evident fiind în studiul bolilor digestive, cum ar fi boala Hirschsprung, o maladie rară caracterizată printr-un sistem nervos deficitar la nivelul rectului și colonului, care cauzează constipație și obstrucție intestinală.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6823
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by Mona si Dan.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Noutati in tehnologia implanturilor stem-cell #44359

  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6823
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Noutati in tehnologia implanturilor stem-cell #44629

Cercetatorii americani ofera noi sperante pentru vindecarea leziunilor maduvei spinarii.

Cercetătorii de la Institutele Gladstone au creat un tip special de neuron din celule stem umane care ar putea repara leziunile măduvei spinării. Aceste celule, numite interneuroni V2a, transmit semnale în măduva spinării pentru a ajuta la controlul mişcării. Atunci când cercetătorii au transplantat celulele în măduva spinării la şoareci, interneuronii s-au diversificat şi s-au integrat cu celulele existente, notează Medical News Today.

1121-2.jpg


Interneuronii V2a se manifestă ca un releu, transmiţând semnale de la creier către măduva spinării, unde în cele din urma se conectează cu neuronii motori, care se proiectează în braţe şi în picioare. Interneuronii acoperă distanţe lungi, mergând în sus şi în jos de-a lungul măduvei spinării pentru a iniţia şi a coordona mişcarea muchilor, precum şi respiraţia. Deteriorarea interneuronilor V2a poate întrerupe conexiunile dintre creier şi membre, ceea ce contribuie la paralizia care urmează leziunilor măduvei spinării.

,,Interneuronii pot să-şi schimbe traseul după leziunile măduvei spinării, ceea ce îi face o ţintă terapeutică promiţătoare”, a declarat autorul principal Todd McDevitt, doctor în ştiinţe, cercetător principal la Gladstone.

,,Scopul nostru este acela de a recabla circuitele afectate prin înlocuirea interneuronilor deterioraţi pentru a crea noi căi de transmitere a semnalelor în jurul locului leziunii.”

Mai multe studii clinice testează terapiile de înlocuire a celulelor pentru tratarea leziunilor măduvei spinării. Majoritatea acestor studii implică celule progenitoare neuronale derivate din celule stem, care se pot transforma în diferite tipuri de celule ale creierului sau ale măduvei spinării sau celule progenitoare oligodendrocite, care creează teaca de mielină, al cărei rol este de a izola şi de a proteja celulele nervoase. Cu toate acestea, prin aceste abordări nu se încearcă şi nici nu se pot produce în mod cert tipurile specifice de neuroni adulţi ai măduvei spinării, cum ar fi interneuronii V2a, care transmit pe distanţe mari şi reconstruiesc măduva spinării.

În studiul de faţă, publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences, cercetătorii au produs pentru prima dată interneuroni V2a din celule stem umane. Ei au identificat un amestec de substanţe chimice care au determinat treptat celulele stem să se dezvolte din celule predecesoare măduvei spinării în interneuronii V2a doriţi. Prin reglarea cantităţilor celor trei substanţe chimice şi pe măsură ce fiecare dintre acestea erau adăugate, cercetătorii şi-au rafinat reţeta pentru a crea cantităţi mari de interneuroni V2a din celule stem.

,,Principala noastră provocare a fost aceea de a găsi momentul potrivit şi concentraţia de molecule de semnalizare care să ducă la producerea de interneuroni V2a în locul altor tipuri de celule neuronale, cum ar fi neuronii motori”, a spus autorul principal Jessica Butts, student absolvent la laboratorul McDevitt. ,,Ne-am folosit cunoştinţele cu privire la modul în care măduva spinării se dezvoltă pentru a identifica combinaţia corectă de substanţe chimice şi pentru a ne îmbunătăţi procedura în scopul de a obţine cele mai mari concentraţii de interneuroni V2a.”

În colaborare cu Linda Noble, doctor în ştiinţe la Universitatea din California, San Francisco (UCSF), oamenii de ştiinţă au transplantat interneuronii 2a în măduva spinării unor şoareci sănătoşi. În noul lor mediu, celulele s-au dezvoltat corespunzător, integrându-se printre celulele existente ale măduvei spinării. Este important faptul că şoarecii s-au mişcat normal după transplantul interneuronilor şi nu au arătat nici un simptom al unei dizabilităţi.

"Ne-am simţit foarte încurajaţi să vedem ca celulele transplantate s-au răspândit la distanţe mari în ambele direcţii – o caracteristică cheie a inter-neuronilor V2a – şi că au început să se conecteze cu neuronii gazdă relevanţi”, a declarat Dylan McCreedy, co-autor, doctor în ştiinţe, bursier postdoctoral la Gladstone.

Cercetătorii spun că următorul lor pas este acela de a transplanta celulele la şoareci cu leziuni ale măduvei spinării pentru a vedea dacă interneuronii V2a pot ajuta la restabilirea mişcării după ce s-au produs deteriorările. Ei sunt, de asemenea, interesaţi în explorarea rolului potenţial pe care îl au aceste celule în modelele de tulburări de mişcare neurodegenerative, cum ar fi scleroza amiotrofică laterală.

Finanţarea a fost asigurată de către Institutul de Medicină Regenerativă din California, Fundatia Nationala de Stiinta, UCSF Alvera Kan Endowed Chair, Institutul Medical Howard Hughes şi Damon Runyon Cancer Research Foundation.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6823
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.