Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Obama vorbeste despre tratamentul cu celule stem

Obama vorbeste despre tratamentul cu celule stem acum 8 ani 9 luni #5121

Obama a propus ca oamenii de stiinta sa ramana la stadiul de stiinta dar nu si de ideologie ceea ce Bush a finantat in timpul conducerii sale afirmand Guvernul a fortat ceea ce eu cred ca este o alegere falsa dintre stiinta si valorile morale" Obama a declarat aceste lucruri devreme ce a semnat documentele schimbarii politicii stiintei ale SUA si sa elimine pe cativa cercetatori care afirmau ca sunt verigi slabe in munca lor.

"Este vorba despre asigurarea ca datele stiintifice nu vor fi distorsionate sau ascunde pentru a servi politic - si faptul ca luam decizii pe baza faptelor si nu a ideologiei" a spus Obama.

Cercetatorii au spus ca mesajul presedintelui a fost destul de clar, Stiinta care a trimis omul pe luna conteaza si acum in viata americanilor.

Adversarii au vazut asta dintr-un unghi diferit ca o lupta pentru moralitate in intrebarile de baza despre viata si moarte.

" Actiunea presedintelui astazi de fapt va permite oamenilor de stiinta sa isi creeze indrumarile lor fara retineti morale proprii" a spus Tony Perkins.

Efectul imediat va permite cercetatorilor federali sa foloseasca sute de celule stem embrionice noi pentru cercetari promitatoare de durata pentru crearea de tratamente mai bune de la diabet pana la paralizie. Pana acum cercetatorii aveau limita de 21 de celule stem create dupa august 2001 cand presedintele George W Bush a limitat fondurile pentru ca " intrebarile fundamentale despre inceputurile si terminarea vietii stiintei. Vor trece luni inainte ca sa curga banii din tratamentul cu celule stem.

Oamenii de stiinta s-au focalizat pe un nou sens de libertate.

Cred ca pacientii de pretutindeni ne vor incuraja implorandu-ne sa lucram mai repede si mai mult pentru a gasi noi tratemente. a zis Doug Melton co-directorul Institutului Harvard de Celule Stem , tata a doi copii diagnosticati cu diabet de tipul I care e posibil sa fie tratati cu celule stem. La un nivel personal este un ajutor enorm si un moment de sarbatorire. Stiinta reuseste cand exista o schimbare colaborativa si deschisa nu atunci cand exista bariere artificiale impuse de guvern.


Presedintele Obama pune in ordine cele mai slabe politici deasupra eticii. Politica condusa de sarlatani face ca promisiunile trecute alimenteaza disperarea beneficiilor financiare ale acelora care deposedeaza moralitatea din stiinta."

Noua politica a presedintelui va forta impozantii sa subdivida cercetarea care va distruge emobrionii umani. De Gette si Castel spune ca legislatia lor incearca sa micsoreze distrugerea embrionilor. Celulele stem sunt preluate din surplusul clinicilor de fertilizare destinate a fi distruse.

Obama mai spune ca politica celulelor stem este schitata asa ca nu se vor mai deschide usile pentru a fi folosite clonarii pentru reproducerea umana. El afirma ca asemenea clonare este periculoasa total gresita, si nu isi are locul in societatea noastra si in nicio societate.
 • Katelyn
 • Avatarul lui Katelyn
 • Deconectat
 • Junior Member
 • Posts: 21
 • Karma: 1
Ultima editare: acum 7 ani 8 luni by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Obama vorbeste despre tratamentul cu celule stem acum 8 ani 9 luni #5122

Cercetarile sunt la inceput.Orizontul de asteptare este urias, de aici si aceste reactii pro si contra.Pe mine ma enerveaza cel mai mult ca odata facuta publica cercetarea se comenteaza mult in necunostinta de cauza. Probabil, rezultate concrete vor fii peste n ani.Acum ne facem sange rau .l Avem o imaginatie mult prea dezvoltata .
Vorbim prea mult despre ce s-ar putea rezolva ,insa pana acolo e cale luuuunga rau de tot.
Sa speram ca se va rezolva.
 • ciresaru
 • Avatarul lui ciresaru
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Vreau sa comunic..
 • Posts: 810
 • Thank you received: 123
 • Karma: 7
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, ioanahope&ciresaru ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Obama vorbeste despre tratamentul cu celule stem acum 8 ani 9 luni #5123

In principiu ai dreptate sa fim mai optimisti in reusita cercetarilor desi poate ca noi nu vom mai fi atunci cand tratamentul va putea fi la indemana oricui....
 • Katelyn
 • Avatarul lui Katelyn
 • Deconectat
 • Junior Member
 • Posts: 21
 • Karma: 1
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Obama vorbeste despre tratamentul cu celule stem acum 8 ani 9 luni #5151

Am gasit un nou articol pe aceasta tema... cale lunga nu mai este, in 5-8 ani maxim ne vom putea plimba singuri pe picioarele noastre... garantez - pe cuvantul "mieu" de vizionar pro B)

Preşedintele american Barack Obama a ridicat luni restricţiile impuse finanţării din fonduri federale a cercetărilor cu celule stem embrionice, despre care se crede că ar putea revoluţiona medicina, dar care pun probleme de etică. Foto (1)
Vezi Galerie Articol
"Vom ridica interdicţia de a finanţa din fonduri federale cercetări promiţătoare", a declarat Obama, aplaudat cu entuziasm, la o reuniune de la Casa Albă. "Vom susţine, de asemenea, cu fermitate oamenii de ştiinţă care fac asemenea cercetări. Şi ne propunem ca America să conducă lumea în domeniul descoperirilor de succes".

Acţiunile companiilor specializate în cercetări pe celule stem au urcat vertiginos în urma anunţului, titlurile Geron Corp câştigând de exemplu 35%, iar StemCells Inc chiar 73% la un moment dat.

Decizia este o repudiere clară a abordării predecesorului lui Obama, George W. Bush. Legile americane limitează folosirea fondurilor federale pentru prelevarea de celule stem umane, dar Bush a accentuat şi mai mult restricţiile, limitând şi fondurile pentru cercetările propriu-zise cu celule stem. Bush a fost acuzat că a fost influenţat de politică şi religie şi nu a ţinut cont de considerente ştiinţifice. Conservatorii religioşi care l-au sprijinit pe Bush se opun cercetărilor pe celule stem embrionice, pentru că prelevarea lor presupune distrugerea embrionilor, despre care ei consideră că sunt deja fiinţe umane. Unii cercetători l-au acuzat pe Bush că a sacrificat ştiinţa pentru a păstra de partea sa baza conservatoare şi religioasă a partidului său, nu numai în domeniul schimbării climatice, energiei, asistenţei pentru reproducere şi eutanasiei.

Obama a respins această viziune. "Când este vorba despre cercetări pe celule stem, în loc să ducă mai departe descoperirile, guvernul nostru a forţat ceea ce eu consider a fi o falsă alegere între ştiinţă sănătoasă şi valori morale", a spus el. "Ca om credincios, cred că suntem chemaţi să avem grijă unii de ceilalţi şi să lucrăm pentru a alina suferinţa umană. Cred că ni s-a dat posibilitatea aceasta şi omenia şi conştiinţa pentru a continua aceste cercetări în mod responsabil".

Consilierii lui Obama au spus că acesta nu va dicta în detaliu modul cum trebuie supervizate cercetările cu celule stem, dar va acorda Institutului Naţional de Sănătate (NIH)120 de zile pentru a stabili un protocol.

"Nu vom recurge cu uşurinţă la aceste cercetări. Vom dezvolta reguli stricte, pe care le vom consolida riguros, pentru că nu putem tolera folosirea inadecvată sau abuzurile", a spus Obama.

NIH va ţine cont şi de recomandările Academiei Naţionale de Ştiinţe şi Societăţii Internaţionale pentru Cercetări pe Celule Stem, a declarat dr. Harold Varmus, fost director NIH şi consilier al lui Obama.

Aşa cum era de aşteptat, republicanii au reacţionat. "Dacă un embrion are viaţă, iar eu cred cu tărie acest lucru, atunci niciun guvern nu are dreptul să permită distrugerea lor în scopuri de cercetare", a declarat într-un comunicat senatorul de Kansas, Sam Brownback. El a adăugat că şi celulele stem din alte surse decât de la embrioni umani sunt la fel de promiţătoare.

Experţii în celule stem sunt de acord că este nevoie de cercetări pe toate tipurile de celule stem, dar nu este clar care dintre ele oferă cele mai bune şanse pentru o nouă formă de terapie numită medicina regenerativă. Medicii speră că vor putea într-o zi înlocui celulele cerebrale distruse de Alzheimer sau vor putea vindeca leziunile măduvei spinării.


Sursa: NewsIn

Cine nu spera, moare repede ;)
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 15474
 • Thank you received: 4693
 • Karma: 38
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Obama vorbeste despre tratamentul cu celule stem acum 8 ani 9 luni #5154

UPDATE

Preşedintele american, Barack Obama, a autorizat din nou, luni, finanţarea de către stat a cercetării în domeniul celulelor-suşă embrionare, exprimându-şi speranţa că aceasta va ajuta la ameliorarea unora dintre cele mai grave boli.

"Vom aduce schimbarea la care atât de numeroşi oameni de ştiinţă şi cercetători, atâţia medici , bolnavi şi rude ale lor au sperat în cursul ultimilor opt ani şi pentru care s-au luptat. Vom ridica interdicţia la nivel federal cu privire la finanţarea cercetării, foarte promiţătoare, asupra celulelor-suşă embrionare", a declarat Obama, înainte de a semna un decret în acest sens.

"Vom oferi un sprijin puternic oamenilor de ştiinţă care efectuează această cercetare", a mai spus preşedintele american.

Obama a arătat că interdicţia instituită de predecesorul său a dăunat reputaţiei SUA de pionier al ştiinţei.

Preşedintele american a adus un omagiu actorului Christopher Reeve, care a fost un susţinător şi al cercetărilor în domeniu după ce a suferit un accident ce a dus la paralizia sa.

"Cursa este cu noi, să căutăm ziua când cuvinte precum terminal sau incurabil vor fi retrase definitiv din vocabularul nostru", declara Obama în faţa unei mulţimi entuziaste de genticieni şi politicieni, aflaţia la Casa Albă,

Grupurile anti-avort şi conservatorii religioşi se opun cercetărilor în domeniu deoarece implică distrugerea embrionilor, fertilizaţi în clinici de la donatori voluntari, considerate de aceste grupuri ca viaţă umană. Cu toate acestea majoritatea americanilor se pronunţă în favoare.

Printre susţinătorii iniţiativei lui Obama se numără şi fosta prima doamnă Nancy Reagan, care a devenit un suporter al acestor cercetări după ce fostul preşedinte Ronald Reagan s-a îmbolnăvit de Alzheimer. Ea a trimis o scrisoare lui Obama în care îl felicită şi arată că "timpul este scurt, iar viaţa preţioasă, iar numeroşi oameni ce suferă de diferite boli au de profitat de pe urma răspunsurilor pe care le pot oferi celule-stem.

Celulele-suşă embrionare reprezintă sursa tuturor ţesuturilor şi organelor din corpul uman şi reprezintă o şansă pentru crearea de ţesuturi perfect compatibile pentru pacienţii care suferă de diabet, boala Parkinson sau paralizie provocată de afecţiuni ale măduvei, iar doctorii speră că cercetările în domeniu or duce la crearea unui nou tip de medicină- regenerativă.

Antena3.ro
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 15474
 • Thank you received: 4693
 • Karma: 38
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Obama vorbeste despre tratamentul cu celule stem acum 8 ani 9 luni #5173

Probabil nu am inteles bine insa este strigator la cer daca presedintele SUA,oricare ar fii acela,are prejudecati si nu aproba programul x pentru ca asa vrea divinitatea,vai de capul nostru. Avem dreptul de a ne alege un descreierat.Sa deduc ...posibilitatea unei imense erori de judecata,poate declansa razboi,criza ,si alte necazuri mondiale numai pentru simplu fapt ca el crede sau nu crede cine stie ce bazaconie.Ne vom prabusii in hau....
Asa cred eu.
 • ciresaru
 • Avatarul lui ciresaru
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Vreau sa comunic..
 • Posts: 810
 • Thank you received: 123
 • Karma: 7
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, ioanahope&ciresaru ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Obama vorbeste despre tratamentul cu celule stem acum 8 ani 6 luni #7909

Cercetarea celulelor stem, ameninţată de regimul Obama

Regulile de finanţare a proiectelor medicale sub regimul Obama pun în pericol munca depusă de oamenii de ştiinţă care cercetează celulele embrionice stem şi posibile aplicaţii în medicină.

Regimul de finanţare restrictiv face ca sute de linii de celule să nu fie eligibile, chiar dacă s-au calificat sub regimul Bush. Noile norme, prezentate recent de Institutul Naţional de Sănătate într-o variantă provizorie, restricţionează condiţiile de finanţare, anulând multe dintre proiectele în curs de desfăşurare. “Aşa-zisele norme prezidenţiale nu sunt potrivite pentru realitatea medicală actuală. Şi aici vorbim de foarte multe linii de celule stem, toate dintre ele îndeplinind normele de etică profesională”, a spus Patrick Taylor, consilier parlamentar la Spitalul de Copii din Boston, citat de revista “Wired”.

La anunţul preşedintelui Barack Obama din 9 martie că restricţiile care au fost impuse în perioada preşedinţiei Bush vor fi schimbate, oamenii de ştiinţă şi-au exprimat revolta, pentru că doar 21 de linii de celule stem embrionice vor mai îndeplini criteriile de finanţare.

Cercetătorii au crezut că regimul Obama le va oferi mai multă libertate să caute graalul medicinei contemporane. Noile reguli s-au dovedit însă şi mai restrictive, unele dintre proiectele compromise fiind legate de femeile care donează ovule nefolosite în timpul tratamentelor pentru fertilitate şi care ar fi fost utilizate pentru crearea unor celule stem embrionice.

Deşi donarea de ovule a fost guvernată de reguli extrem de stricte în legătură cu consimţământul femeii şi protocolul de procedură, stabilite de Societatea Internaţională pentru Cercetarea Celulelor Stem, aceste standarde nu coincid cu noile reguli care vor fi adoptate de Institutul Naţional de Sănătate. Acestea interzic donarea de ovule umane pentru beneficiul unei persoane anume şi alte stipulări deja menţionate, dar mult mai riguros formulate, pentru a se evita orice interpretare. Dacă noile norme se vor aplica la proiectele în curs, peste 700 de linii de celule vor intra în ilegalitate, ceea ce ar duce la o risipă de bani şi de muncă. Deşi oamenii de ştiinţă s-au declarat în acord cu noile reglementări, ei cer ca acestea să se aplice proiectelor viitoare. “Ar fi ilogic să renunţăm la linii de celule care acum 10 ani îndeplineau criteriile şi toată lumea era de acord că sunt în conformitate cu etica deontologică, doar pentru că acum nu mai îndeplinesc noile criterii”, a spus Patrick Taylor. “Dacă cineva face o cercetare în domeniul medical şi se schimbă protocolul, nu ar trebui să-i trimitem pe oamenii de ştiinţă înapoi să-şi reia cercetarea în noile condiţii. Ar trebui, din contră, să-i încurajăm să progreseze cât mai rapid”, a adăugat acesta.

Cotidianul

:angry: :angry: :angry:
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 15474
 • Thank you received: 4693
 • Karma: 38
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.