Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

Sondaj: Sunteti de acord cu mini referendumul local?

DA 1 33.3%
NU 2 66.7%
NU STIU Nu sunt voturi 0%
Numărul total al votanților: 3 ( daniel, Sandiana, ihdsimmeu )
Doar utilizatorii înregistrați pot participa la acest sondaj
  • Page:
  • 1
  • 2

SUBIECT: Le va fi "trantita usa in nas" autoritatilor locale?

Le va fi "trantita usa in nas" autoritatilor locale? #28482

Dl. Basesccu declara printre altele: Eu le trantesc usa in nas celor care vor veni cu minirecensamantul, pentru actualizarea listelor electorale! Tu ce crezi: Se vor putea face listele sau vor fi probleme?
Eu cred ca la mine nu vor veni: sunt doar eu! Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Le va fi "trantita usa in nas" autoritatilor locale? #28508

Ar putea fi considerat ca fiind o incurajare la un alt boicot acest "trantit usa in nas"? Personal eu cred ca este! Singurul care cel putin public a afirmat ca nu prea are chef sa respecte cele trasate de Curtea Constitutionala (nu de guvern cum cred unii, inclusiv Basescu) este Emil Boc! Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Le va fi "trantita usa in nas" autoritatilor locale? #28509

Recensământul moroilor şi pretutindenarilor electorali
O lună de zile. Cu atât a fost întârziată comunicarea rezultatului pentru preşedinţia SUA, în 2000, ca să poată fi renumărate voturile din statul Florida, prin decizia Curţii Constituţionale. Nu sunt deci un capăt de ţară cele 40 de zile date de Curtea Constituţională a României autorităţilor pentru a stabili numărul real şi unic al cetăţenilor români cu drept de vot. E o poziţie raţională, corectă profesional, refuzul de a pronunţa o decizie crucială pentru România pe o bază nesigură. Nu e treaba CCR să determine numărul de alegători, Curtea doar foloseşte acest număr în calculul cvorumului de 50 % plus unu, prin care se validează sau nu referendumul.

Cred că nu au ce să caute în această operaţie de renumărare datele caricaturii de recensământ făcute de INS. Spuneam la vremea respectivă că nu mi-a bătut nimeni la uşă să mă recenzeze şi când am scris asta în Gândul, zeci de oameni mi-au semnalat că nici pe ei nu i-a căutat nimeni. Repet, conducerea INS ar trebui destituită în bloc şi anchetată, nu consultată.

Calea anevoioasă, dar sigură, este verificarea listelor electorale la nivel de fiecare autoritate locală, făcută de reprezentanţii guvernului în prezenţa observatorilor PDL şi ai organizaţiilor civice, neguvernamentale. Cu această ocazie pot fi elucidate şi misterele localităţilor cu prezenţe la vot de peste 100%, iar moroii electorali pot ieşi la lumină – Autoritatea Electorală Permanentă a găsit deja vreo 30 şi ceva de mii.

Această amânare va costa România, leul nu-şi va reveni, vom înregistra în continuare pierderi economico-financiare – dar o decizie insuficient fundamentată când e vorba de voturile a 8,5 milioane de cetăţeni poate să coste şi mai mult pe termen lung.

PS

Guvernul Ponta şi ambasadorul SUA au făcut un apel la respectarea independenţei de decizie a CCR, ceea ce înseamnă că politicienii nu trebuie să încerce a influenţa Curtea. Dar când chiar un judecător al CCR desconsideră acest apel, ce e de făcut? Aspazia Cojocaru a declarat că, după părerea dumisale, referendumul ar trebui anulat. Lăsând la o parte uşurătatea acestei atitudini, în raport cu milioanele de oameni care au votat, cine îi dă dreptul d-nei judecătoare să se antepronunţe public în modul cel mai grosier? Ce credibilitate mai are ea la întrunirea CCR de pe 12 septembrie? Dacă un judecător CCR ar putea fi recuzat, atunci asta ar trebui să se întâmple cu Cojocaru.

PPS

Ce să se fi întâmplat azi noapte cu ministrul Rus, de nu şi-a mai recunoscut cei 18 milioane şi ceva de votanţi pe care i-a năşit până acum? Mai mult ca sigur a recitit nişte pasaje din tezele de doctorat ale lui Platon şi Aristotel.

Cristian Tudor Popescu
Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Le va fi "trantita usa in nas" autoritatilor locale? #28510

CUM se face MINI-RECENSĂMÂNTUL pentru demiterea lui Băsescu. Ministrul Administraţiei, pentru Gândul: 500.000 de români plecaţi în stăinătate cu acte în regulă ies de pe LISTE
Guvernul Ponta a început să lucreze la planul mini-recensământului populaţiei României, care are ca scop reactualizarea listelor electorale, aşa cum au cerut judecătorii Curţii Constituţionale, pentru a putea valida sau invalida referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. De la comună, oraş şi până la judeţ, toate autorităţile locale trebuie să demareze aceste verificări, începând de săptămâna viitoare. Pentru asta, vor fi mobilizaţi de la directori de şcoală şi cadre didactice, până la poliţişti. Nu se ştie, deocamdată, câţi bani va costa această operaţiune.

Ministrul Administraţiei, Victor Paul Dobre, a explicat, într-un interviu pentru gândul, cum va decurge acest proces şi cum vor bate primarii la uşa cetăţenilor. De asemenea, Dobre a lămurit problema românilor din străinătate, despre care iniţial s-a înţeles că ar risca să fie scoşi de pe listele electorale: sunt două tipuri de „stranieri”, unii rămân, alţii ies de pe liste.

Luni sau marţi, Guvernul va emite un act normativ prin care va explica în amănunt atribuţiile fiecărei autorităţi. Până pe 23-24 august, datele din teritoriu trebuie adunate şi trimise la Bucureşti, la Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor de la Ministerul de Interne. Pe 31 august, aceste date trebuie să ajungă pe masa celor 9 judecători de la Curtea Constituţională, care vor lua, tot atunci, şi nu pe 12 septembrie cum stabiliseră iniţial, o decizie privind referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu.

Pentru USL, miza acestui mini-recensământ, aşa cum l-a botezat premierul Victor Ponta în şedinţa cu autorităţile locale de vineri, este eliminarea de pe listele electorale permanente a peste 1,3 milioane de români (1.374.358), pentru a atinge cvorumul necesar demiterii lui Traian Băsescu, de 50% plus unul. Pe listele electorale permanente de la referendumul din 29 iulie au fost înscrise 18.292.464 de persoane, iar la vot s-au prezentat 8.459.053. Astfel, pentru atingerea cvorumului, ar fi nevoie ca lista electorală să cuprindă doar 16.918.105 români.

Ministrul Victor Paul Dobre a explicat însă pentru gândul că acesta nu este un obiectiv în sine pentru mini-recensământul Guvernului Ponta: „Nu pot să speculez. A fost o decizie a Curţii Constituţionale care ne cere o verificare şi o vom face”.

Primul pas a fost făcut vineri, la ora 12.00. Victor Ponta a adunat în videoconferinţă toţi reprezentanţii autorităţilor publice locale şi le-a explicat: „Facem în 20 de zile un mini-recensământ, dar doar dacă mai există omul sau nu mai există. Cei de la Statistică, când au mers cu recensământul -10 zile, nu? - dar au întrebat o mulţime de lucruri. Câte camere, câţi căţei, câţi purcei, câţi sunt, cât câştigă. Noi trebuie să întrebăm un singur lucru: mai există sau nu mai există acea persoană?”.

Victor Paul Dobre: “Cu toţi cei cu care se poate organiza primarul acolo, se face verificarea”

„Propunerea noastră este să se constituie colective la nivelul fiecărei secţii de votare şi acestea să facă verificări, inclusiv în teren, cu mers acasă. Dar nu este ca la recensământ, pentru că nu cerem date, doar verificăm. Sunt situaţii în care apar pe liste oameni care nu mai sunt”, spune ministrul Victor Paul Dobre, pentru gândul.

Ministrul spune că, printr-o organizare bună, primarii nu ar trebui să aibă probleme în colectarea datelor din teren, dacă ştiu să-şi mobilizeze comunitatea. La comune, va fi uşor, la oraşele mai mari mai complicat.

„La nivelul comunelor, cele mai mari au 6 secţii de votare. Aici, cu aparatul Primăriei, cu cei de la învăţământ, cu directorii de şcoli, cu toţi cei cu care se poate organiza primarul acolo, se face verificarea. Dificultăţi sunt în oraşele mari şi în sectoarele Bucureştiului. Dar într-un municipiu sau într-un sector nu sunt mai mult de 200 de secţii de votare. Aici, în marile oraşe, primăriile au un aparat mare, au poliţia locală. Se pot împărţi pe secţii de votare şi fiecare, într-un interval de timp, se duce şi îşi face treaba acolo”, a explicat ministrul Dobre.

Victor Paul Dobre a explicat pentru gândul că, pentru centralizarea datelor acestui mini-recensământ, se va constitui o Comisie Naţională. La nivelul fiecărui judeţ şi al Primăriei Municipiului Bucureşti, vor exista comisii judeţene, iar la nivelul localităţilor (comune, oraşe, municipii) şi sectoarelor din Capitală, comisii locale.

„Aceste comisii vor organiza activitatea de verificare, care se va face aşa cum a cerut Curtea Constituţională: verificarea listelor electorale după care s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie”, a declarat Victor Paul Dobre.

Timpul prea scurt, de doar 20 de zile (pe 24-25 august autorităţile locale trebuie să aibă datele strânse), nu i se pare ministrului un impediment: „Până pe 31 trebuie să dăm un răspuns şi cred că dacă se organizează bine, se poate face”.

Întrebat dacă este convins că, de data aceasta, datele privind listele electorale vor fi 100% corecte, nu ca cele livrate de Ministerul de Interne, condus de Ioan Rus, Victor Paul Dobre nu dă procente:

„Cred că toate discuţiile şi problemele care s-au pus vor da o responsabilitate în plus autorităţilor locale să facă acţiunea aceasta corect”.

Primarul Clujului, fostul premier Emil Boc, i-a spus în videoconferinţa de la Guvern, premierului Ponta, că nu poate chema oamenii din concediile de odihnă şi că nu dispune de suficiente resurse. Ministrul de Interne Ioan Rus, clujean de asemenea, i-a replicat scurt: „Dacă nu găsim oameni cu care să facem treaba aceasta, vă propun să importăm nemţi. Aducem nemţi care să ne facă numărătoarea aceasta, de liste electorale”.

Victor Paul Dobre nu este la fel de creativ ca Ioan Rus, însă invocă legile: „În momentul în care există o decizie a Guvernului care stabileşte acest lucru, primarul nu mai e numai primar, are şi un mandat din partea Guvernului şi trebuie să-l execute. Nu cred că există un primar care să trateze acest lucru de o manieră iresponsabilă”.

Cine iese de pe listele electorale. Clarificarea problemei românilor „stranieri”

Ministrul Victor Paul Dobre a explicat pentru gândul că nu se pune problema, aşa cum a spus Traian Băsescu, să dispară de pe listele electorale românii plecaţi în concediu, care nu vor fi acasă să răspundă la verificări.

"Problema sunt morţii", spune ministrul.

Există doar patru categorii de români care pot dispărea de pe listele electorale permanente: cineva care a decedat, cineva care a obţinut un paşaport de tip CRDS (cetăţean român cu domiciliul în străinătate), cineva care şi-a pierdut drepturile electorale, din motive de sănătate sau printr-o sentinţă judecătorească, şi cei care au renunţat sau şi-au pierdut cetăţenia română.

Ministrul Administraţiei a lămurit de asemenea problema românilor aflaţi în străinătate şi a situaţiei lor pe listele electorale permanente.

„Noi nu putem să limităm vreunui cetăţean român dreptul de a vota, în ţară, în localitatea unde are domiciliul sau în străinătate. Nimeni nu îi poate retrage acest drept, decât în condiţiile stipulate de lege – a decedat, a pierdut cetăţenia română sau a renunţat la ea, are interzis din partea justiţiei sau datorită unor anumite condiţii de sănătate”, a explicat Victor Paul Dobre.

Există însă două tipuri de români aflaţi în străinătate. Cei cu acte în regulă, care s-au stabilit în străinătate şi beneficiază de un paşaport de tip CRDS (cetăţean român stabilit în străinătate) şi cei care au plecat din România, dar nu au acte de reşedinţă în străinătate. Prima categorie iese de pe listele electorale permanente, cea de-a doua rămâne pe listele electorale.

Victor Ponta a declarat astăzi că românii cu paşaport CRDS sunt în număr de aproape 500.000. Victor Paul Dobre a explicat pentru gândul că, în mare, ei nu au figurat pe listele electorale după care s-a desfăşurat referendumul, deci nu vor conta în cursa USL pentru reducerea numărului de cetăţeni de pe listele electorale.

„Există o categorie cu paşaport CRDS. Aici avem o evidenţă precisă, de la Serviciul de Paşapoarte. Aceşti oameni nu sunt pe listele electorale permanente şi nu s-au aflat nici la referendum, însă conform drepturilor constituţionale, vin şi votează, dacă doresc să vină să voteze. Pot vota pe liste suplimentare, în străinătate. Noi vom verifica dacă se mai află vreunul pe listele permanente, dar de regulă ei sunt scoşi”, spune Dobre.

Restul românilor aflaţi în străinătate „rămân pe listele permanente. Dacă nu sunt în ţară şi rămân în străinătate, dar doresc să-şi exercite dreptul de vot, se duc şi votează pe lista suplimentară. Asta numai în cazul referendumului, al alegerilor prezidenţiale şi al celor europarlamentare. La locale trebuie să fie în localitate, iar la parlamentare trebuie să fie în colegiul electoral”, mai explică Victor Paul Dobre.

Cine va gestiona datele de la mini-recensământ

La nivel local, comisiile vor fi formate din primar, secretarul unităţii administrative, şeful Serviciului Public Comunitar, un reprezentant al serviciului, reprezentantul Inspectoratului de Poliţie, Şcolar, Direcţia Judeţeană de Finanţe.

La nivel de judeţ, comisiile vor fi formate din prefect, preşedintele Consiliului Judeţean, principalii responsabili, directorul de la Statistică, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Componenţa exactă a comisiilor va fi stabilită prin hotărâre de Guvern, luni sau marţi.
Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Le va fi "trantita usa in nas" autoritatilor locale? #28521

In aceasta categorie, trebuia sa faci sondaj in primul post... este singurul loc din cadrul forumului in care se pot insera sondaje :)

Da
Nu
Nu stiu
etc




Le va fi "trantita usa in nas" autoritatilor locale?

Eu nu deschid, sau daca totusi deschid, NU sunt de acord sa-mi dau CNP-ul pe tot felul de liste. Iti amintesti ce "se scria" pe forum cu ocazia recesamantului din 2011 Mariuse :P

Referitor la listele electorale, aflate in evidenta populatiei si a MAI.. cum ti se par demisiile "de onoare" ale lui Ioan Rus si Victor Paul Dobre? Cei doi ministri si-au depus mandatul in urma scandalului legat de referendumul pentru demisia lui Traian Basescu.

Ioan Rus a anuntat ca si-a inaintat demisia de onoare de la MAI, argumentand ca este "un politician onest, corect", iar in ultimele zile asupra lui au fost facute "presiuni" incepand de la Traian Basescu si continuand cu Crin Antonescu, lucru considerat "inacceptabil".

"Asupra mea si a ministerului s-au exercitat nenumarate presiuni, discutii si aprecieri din partea politicienilor romani, din partea lui Traian Basescu, dar si a lui Crin Antonescu.

Dobre a confirmat, ca si-a inaintat demisia din functie, el precizand ca a facut acest lucru "din motive personale" si ca va comenta mai mult "altadata".

Intr-un comunicat de astazi, Curtea subliniaza ca nu a cerut Guvernului actualizarea listelor electorale ci "listele electorale actualizate" care au fost folosite la referendumul din 29 iulie pentru demiterea din functie a presedintelui Traian Basescu.

Ahaaaa, deci Ponta incercase sa fenteze CCR! Cu alte cuvinte, Guvernul trebuie sa prezinte listele electorale actualizate inainte de referendumul din 29 iulie si nu liste actualizate dupa referendum. Vedeti cum a fost prin iar Ponta cu minciuna si cum incerca cu Gasca lui sa pacaleasca pana si CCR? Acum vedeti cat de expert este Ponta in diversiuni?

Va aduceti aminte ce spunea Ponta la motiune... in 5 minute de cand va fi nominalizat ca premier va face guvernul si toti ministri USL vor fi competenti si corecti. A schimbat pana acum atatia incat nici el nu mai stie cati... acum mai schimba doi, i-a gasit tapi ispasitori, fara sa tina cont de modul in care decredibilizeaza Romania.

Cine stie ce mai poate aparea pana pe 31 august? Poate ca pana atunci nu vom mai avea deloc economie, stat de drept, reguli, credibilitate... s-ar putea ca pana atunci sa se distruga tot ce a mai ramas in picioare... UE sidemocratia :(
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16162
  • Thank you received: 5263
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Le va fi "trantita usa in nas" autoritatilor locale? #28522

Sa stii Daniele, ca am vrut sa fac acel sondaj, dar nu am stiut cum sa-l fac! :huh: Multam' de lectie! :)
Daniel a scris:
Eu nu deschid, sau daca totusi deschid, NU sunt de acord sa-mi dau CNP-ul pe tot felul de liste. Iti amintesti ce "se scria" pe forum cu ocazia recesamantului din 2011 Mariuse
Voi deschide, (daca se va veni la mine) dar nu voi da nici un fel de date. N-am de ce!
"Asupra mea si a ministerului s-au exercitat nenumarate presiuni, discutii si aprecieri din partea politicienilor romani, din partea lui Traian Basescu, dar si a lui Crin Antonescu.
Am ramas uimit cand am auzit asa ceva, ca nu mi-am amintit sa-l fi auzit pe Antonescu sa spuna ceva in acest sens. Dar imediat m-am gandit ca mi-o fi scapat, ca doar n-am stat la tv. toata zilele astea, mai ales ca duminica am prins ceva doar seara! Pana una alta si spusele lui Antonescu au fost tot in aceasta directie, adica a declarat ca a ramas uimit de spusele lui Rus. Dar mi-amintes un lucru: Generalul-izmana Oprea a fost inaintat in grad si a fiind reevaluat pe acelas motiv: ca s-a retras din guvernul PSD (unde ia ghici unde era ca ministru?) pe motiv ca vrea sa respecte legea! :ohmy: Ce stiu cu certitudine, este ca in a doua serie de generali, primul pe care-l va inainta in grad, va fi Ioan Rus!
Cine stie ce mai poate aparea pana pe 31 august? Poate ca pana atunci nu vom mai avea deloc economie, stat de drept, reguli, credibilitate... s-ar putea ca pana atunci sa se distruga tot ce a mai ramas in picioare... UE sidemocratia
Ce sa se mai intample? De pe 12 Septembrie s-a revenit la 31 August si zilele astea de fapt (de domeniul dementei) C.C.R. cere listele care de fapt au existat! :ohmy: Pai sunt tampiti? Nu mai era cazul in aceste conditii sa amane! Despre ce vorbim? Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Le va fi "trantita usa in nas" autoritatilor locale? #28526

ihdsimmeu a scris:
De pe 12 Septembrie s-a revenit la 31 August si zilele astea de fapt (de domeniul dementei) C.C.R. cere listele care de fapt au existat! :ohmy: Pai sunt tampiti? Nu mai era cazul in aceste conditii sa amane! Despre ce vorbim?

Despre mascarada guvernului :angry:

Directorul Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, chestorul de Politie Constantin Manoloiu, este urmarit penal pentru abuz in serviciu, ca urmare a transmiterii listelor electorale catre CCR, saptamana trecuta.

Seful Evidentei Persoanelor a fost audiat de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, luni, in legatura cu adresele cu listele electorale transmise Curtii Constitutionale a Romaniei.

Constatin Manoloiu a fost citat la ICCJ, iar procurorii au ridicat listele electorale si copiile proceselor verbale, anunta Romania Tv.

Presedintele suspendat Traian Basescu i-a transmis chestorului Manoloiu ca "nu este bine sa masluiesti listele electorale".

"Nu stiu daca este bine, domnule chestor. Ati mintit ori inainte de organizarea referndumului, ori ieri (joi - n. red.). Ma tem ca eu v-am facut chestor. Nu stiu daca este bine, domnule chestor. (...) Cred ca domnul chestor nu a invatat din cazul Adrian Nastase", a afirmat Traian Basescu.
Traian Basescu a declarat luni seara, dupa ce Guvernul a primit o scrisoare de clarificare de la Curtea Constitutionala, ca acestuia ii ia doar cateva ore sa faca ceea ce i s-a cerut, urmand ca, a doua zi, el, in calitate de presedinte suspendat, sa ceara oficial CCR scurtarea termenului pana la pronuntarea pe referendum.

Traian Basescu a explicat ca, potrivit legii, listele electorale pentru referendumul din 29 iulie nu puteau fi actualizate decat pana pe 11 iulie, la 5 zile de la data demararii procedurilor.

"Pui intr-un camion listele, te prezinti cu ele la sediul CCR, ai grija sa fie suficient de multi oameni care sa le descarce(...) Chestiunea ar putea fi rezolvata in cateva ore(...) Atata tot a cerut Curtea, si eu cred ca Guvernul ar trebui sa se grabeasca, nu mai putem mentine situatia de criza politica.

Va asigur ca, in momentul in care Guvernul va face acest pas, ma voi adresa CCR cu o cerere de scurtare a termenului dat pentru sedinta de validare sau invalidare a referendumului. Pana atunci, insa, sunt tinut de data de 31 august, cand Guvernul are termenul limita", a declarat Traian Basescu.
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16162
  • Thank you received: 5263
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Le va fi "trantita usa in nas" autoritatilor locale? #28530

E tare! Sper sa ajungem acele zile cand unii din procuratura (nu procuratura) vor da socoteala de toate ticalosiile facute prin luarea de pozitie doar la comenzile politice! Adica nu te-ai aplecat asupra fraudelor din 2009 unde sunt 12.000 de sesizari, dar esti brusc interesat de ce se intampla acum! :ohmy: Sa nu se inteleaga ca as fi impotriva a ceea ce fac ei, dar nu la comanda politica si mai ales, sa le ia la rand problemele!
Nu ma mai uit in gura lui Basescu, cu orice "demascare" ar veni... un om care acum spune ceva si dupa 3 minute altceva... sa fim seriosi!
P.S. Dl. Constantin Manoliu nu avea nici o emotie, in urma faptului ca a fost chemat la Procuratura! N-are de ce sa-si faca probleme! Cum spunea si el: "cum puteam sa spun ca sunt in regula actele, cand doar in sectorul 4, asa la prima strigare, s-au descoperit 2400 de morti nescosi din liste"!
Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Le va fi "trantita usa in nas" autoritatilor locale? #28534

Iata raspunsul chestorului Constantin Manoliu:
Numai în evidenţele Primăriei sectorului 4 Bucureşti, sunt 2.400 de decese neînregistrate din 2010-2012
Chestorul Constantin Manoloiu, şeful Serviciului Evidenţa Populaţiei, a declarat luni, la plecarea de la Parchetul ÎCCJ, că problema listelor electorale putea fi rezolvată într-un mod foarte simplu, printr-un sistem informatizat, care a fost solicitat de Direcţie, însă nu a fost aprobat din lipsă de bani.

"Avem un proiect (...). Dacă s-ar fi informatizat, nu mai aveam nicio problemă (...) Dacă aveam softul, se actualiza on-line", a mai spus chestorul Manoliu arătând şi că au fost făcute demersuri către conducerea instituţiei, motivul nerealizării proiectului putând fi lipsa de bani.

UPDATE 17.50 El a spus că în evidenţele Primăriei sectorului 4 Bucureşti există neînregistrate 2.400 de decese, între anii 2010-2012.

"Am găsit un caz aparte la Primăria sectorului 4 Bucureşti. 2.400 de persoane decedate au rămas neînregistrate doi ani, între 2010-2012, ori aceasta creează sincope", a afirmat chestorul Manoloiu, la ieşirea din sediul Parchetului instanţei supreme, unde i s-a adus la cunoştinţă învinuirea de abuz în serviciu, ca urmare a comunicării transmise Curţii Constituţionale.
Nota mea: Lucrurile sunt foarte clare! Ce sa mai comentezi?
Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Le va fi "trantita usa in nas" autoritatilor locale? #28539

ihdsimmeu a scris:

Nota mea: Lucrurile sunt foarte clare! Ce sa mai comentezi?

Ai arici pe tine... te mananca rau mana :laugh:

Lucrurile astea trebuiau spuse si facute inante de referendum sau cel tarziu pana pe 10.07., nu acum cand lucrulile si uslasi pucisti stiu deja ce joc fac... Crin Cacarau - ca asta e numele lui real, nu Antonescu - la Cotroceni :evil:

Daca era barbat cu adevarat, Ioan Rus nu demisiona acuzand bezmetic ca l-au presat Antonescu si Basescu! Da, Base le-a vorbit de "celula", fiindca acolo ajungi cand faci fapte penale, dar asta nu e o amenintare sau o presiune. Nu "barbate"! Zi mai bine ce presiuni a facut Antonescu! Ce ti-a facut Antonescu de ai fugit la mare cu Ponta si ai girat "hartia nr. 2" de la MAI care a blocat CCR sa ia o decizie si a blocat tara pentru o luna, tragandu-i pe toti romanii in jos cu inca 10%?!

Asa "ministre mercedes", ai nenorocit o tara si tu iti pui palma-n fund, demisionezi si zici ca esti barbat! Nu, trebuia sa-l dai afara pe secundul tau liberal, Victor Paul Dobre, ca pe o carpa, fiindca el a semnat hartia, sa-i faci plangere penala lui Cacarau prezidentu’ si abia apoi sa demisionezi!

:ohmy:
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16162
  • Thank you received: 5263
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: ihdsimmeu

Rasp: Le va fi "trantita usa in nas" autoritatilor locale? #28540

N-am nici un arici, ci doar am vrut sa arat ca lucrurile stau putin altfel, atunci cand le spune Basescu! Ataca si intimideaza, atat cat isi vede caii in caruta dupa care se uita toate acuzatiile pe care le aduce! Nu ma mai repet!
Ce trebuia facut, de asemenea uiti ca trebuia facut de celalalt guvern! Aaaaaa ca Ioan Rus a luat de bun ce-a facut MRU, sa fie sanatos, dar ne-a creat si noua probleme, celor care ne-am dus la vot! Sa se spele pe cap cu toate mizeriile pe care le-a facut... nu-i plang de mila! Oricum lucrurile sunt mai complicate, dar repet, se sparg in capul nostru si ne frustreaza pe noi pe toti!
Ai perfecta dreptate cu Rus; a aruncat cu vorbele si cam atat!
P.S. Apropo de Cacarau: e din aceeasi familie cu Basescu? ;) Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Le va fi "trantita usa in nas" autoritatilor locale? #28593

ihdsimmeu a scris:
P.S. Apropo de Cacarau: e din aceeasi familie cu Basescu? ;) Multa sanatate si... Doamne-ajuta!

In Isaccea lumea il stie ca fiind de-al lui Cacarau.

Putini stiu ca ai lui Cacarau in acte sunt numiti Antonescu. Micutul oras dobrogean avea sa-l dea lumii in 21 septembrie 1959 pe George Crin Laurentiu Antonescu. Si astfel, o localitate obscura de pe malul Dunarii avea sa intre in galeria marilor localitati ale Romaniei alaturi de Scornicesti si Oltenita. De ce in biografia oficiala a lui Crin de-a Cacarailor nu apare nicio insemnare despre perioada petrecuta in Isaccea, este un mister pe care probabil istoricii (colegii sai) au sa-l elucideze. Dar oricum da bine ca un presedinte, fie el si interimar, sa aiba cate o perioada misterioasa in biografie. Un alt mister din viata lui Crin al Cacarailor, legat de anii de studentie, a fost elucidat de presa, care a aflat ca a stat sapte ani intr-o facultate pe care orice student mediocru o absolvea in cinci.



Viata i-a oferit unui descendent al „clanului” Cacarailor din Isaccea o camera, un pat confortabil si mai ales un pupitru la Cotroceni. Si daca Crin stia sa foloseasca patul, chiar mult mai intens decat ar fi normal, cand a ajuns in fata pupitrului ornat cu zeci de microfoane, nu a mai stiut ce sa faca si s-a apucat sa vorbeasca prostii. Cu privirea injectata si cu un rictus turbat pe fata, Crin a intrat intr-o adevarata criza de nationalism ieftin si a racnit de la pupitrul uzurpat catre Europa. Cu un discurs „plagiat” parca din nationalistii antieuropeni sau din discursurile lui Ceausescu, Crin a reiterat teza „neamestecului in treburile interne ale popoarelor”.

Ce nu stie insa a lu’ Cacarau din Isaccea este o regula elementara, care se aplica in toata lumea civilizata. Europa te invita la masa, te asaza intre tarile civilizate, iti da si sa mananci din aceleasi bucate din care se servesc toti. Daca esti mai costeliv, chiar iti da mai mult. Dar daca esti un taranoi din Isaccea si te besesti inainte de desert, te ia de guler si te da afara. E treaba ta daca vrei sa tragi besini sau sa ragai, dar o faci pe prispa casei tale, acoperite cu stuf, in fata blidului cu ciorba de stevie si a botului de malai. Nu in sufrageria frumos mobilata si la masa bogatilor. Daca vrei sa stai acolo, nu ai decat sa respecti regulile acelei societati selecte. Daca vrei sa-ti faci singur regulile si sa te joci de-a democratia in tara ta, dictand normele pe care vrei sa le impui si calcand in picioare orice regula a statului de drept, nu ai decat sa o faci. Dar in afara Uniunii Europene. Pana la urma, asta ar trebui sa inteleaga si Cacarau’ din Isaccea, ca regulile Uniunii Europene sunt foarte stricte, nu permit derapaje de la democratie, nu sunt ca un CV din care poti sa stergi pasaje importante si in care poti sa adaugi orice vrei, ca in momentul in care esti la putere oricum nu mai are curajul nimeni sa te caute la biografie.



In numele „poporului”, Parlamentul Romaniei poate sa faca orice. Sa schimbe Avocatul Poporului, sa suspende Presedintele, sa lase Curtea Constitutionala fara atributii. Poate chiar sa stabileasca daca Ponta a plagiat sau nu. Dar nimeni, in numele nimanui, nu va putea sa-i lamureasca pe batranii din Isaccea de ce pe ai lu’ Cacarau ii striga la Bucuresti, Antonescu.

https://www.glasul-hd.ro/Sare-n-ochi_0_2710.html
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16162
  • Thank you received: 5263
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Le va fi "trantita usa in nas" autoritatilor locale? #28605

N-am inteles care-i relevanta! Daca tu ai vazut-o...ai relatat-o! Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Le va fi "trantita usa in nas" autoritatilor locale? #28607

Clarificari (o recapitulare sintetica) aduse de presedintele intermediar Căcărău (Crin Antonescu) pentru acele autoritati care ori sunt duse cu pluta, ori sunt rauvoitoare:

Cvorumul, stabilit prin raportarea la listele electorale permanente, care cuprind doar cetăţenii cu domiciliul în România
În al doilea rând, aş vrea să recapitulăm, sintetic, câteva lucruri despre referendum, despre Curtea Constituţională şi despre lege, despre legislaţie. Ştiu că aveţi zilnic un mic seminar în legătură cu aceste chestiuni, eu nu intenţionez, însă, să prezint un eseu pe marginea legii sau pe marginea a ceea ce ar trebui să facă, după părerea mea, Curtea Constituţională sau mai ştiu eu cine. Pur şi simplu, eu dau pentru opinia publică, pentru că este necesar ca opinia publică, jurişti sau non-jurişti, să înţeleagă foarte bine despre ce vorbim şi pur şi simplu, eu dau nişte citate din lege şi din hotărârile Curţii, motivarea Curţii, care au, la rândul lor, forţă de lege.

În primul rând, un lucru despre care se discută mult şi confuz, este de fapt, destul de clar şi anume, cvorumul pentru referendum se stabileşte strict prin raportarea la listele electorale permanente. Articolul 5, cunoscutul articol 5, alineatul 2, din Legea 3/2000, legea referendumului, sună textual, în felul următor, îl citez: "Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin jumătate
plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente

Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Clar? Clar. Listele electorale permanente cuprind doar alegătorii cu domiciliul în România, ceea ce, evident, nu înseamnă că doar alegătorii cu domiciliul în România, deci alegătorii din listele electorale permanente au drept de vot. Toţi cetăţenii
români, cu excepţiile prevăzute de lege, au drept de vot. Nimeni vreodată nu a pus în discuţie acest lucru, pentru că nu-l poate pune în discuţie, pentru că el este un drept fundamental constituţional şi
oricine are cetăţenie română, indiferent unde ar domicilia, indiferent în ce punct al globului s-ar afla, deţine, între alte drepturi conferite de cetăţenia română, şi acest drept, drept de vot, dar asta
este altceva decât prezenţa pe liste electorale permanente. Listele electorale permanente - ne spune aceeaşi lege în vigoare - Legea 35/2008, articolul 26, alin. 2 ne spune clar: "Listele electorale permanente se întocmesc pe localităţi şi cuprind pe toţi cetăţenii cu drept de vot care domiciliază în localitatea pentru care ele au fost întocmite". Clar? Clar.

Avem, deci, clar cum se face cvorumul, pentru că ne spune legea. Avem clar cine este şi cine nu este pe listele electorale permanente. Rămân cetăţenii români care nu sunt pe liste electorale permanente, care au drept de vot şi care votează, dacă doresc, pe listele electorale suplimentare. Citez exact din aceeaşi lege 35/2008, art.27, alin. 2: "În lista electorală suplimentară vor fi trecuţi cetăţenii români din străinătate care fac dovada cu paşaportul, cu menţiunea privind stabilirea domiciliului în străinătate, că domiciliază într-o ţară din colegiul uninominal respectiv, cetăţenii români care arată că au reşedinţa într-o ţară din colegiul uninominal respectiv, prin prezentarea paşaportului simplu sau, în cazul statelor membre ale Uniunii Europene, şi a cărţii de identitate, însoţite de documentul emis de autorităţile străine care dovedeşte reşedinţa în străinătate, precum şi persoanele care votează, conform dispoziţiilor articolului 8, alin. 3, adică personalul misiuilor diplomatice".

Curtea Constituţională reţine prevederile legale pe care le-am invocat şi subliniază în motivarea sa cât se poate de clar că alegătorii din străinătate, deşi au drept de vot, nu se includ pe listele permanente cât se poate de clar că alegătorii din străinătate, deşi au drept de vot, nu se includ pe listele permanente, aceştia fiind incluşi pe listele electorale suplimentare şi ne spune foarte clar - mai clar nu se poate - şi de ce. Şi, în motivarea Curţii, la hotărârea nr.3 din 2 august 2012, Curtea spune în această motivare cu putere de lege, textual: ''Raţiunea pentru care aceşti cetăţeni nu sunt înscrişi în listele electorale permanente rezidă în faptul că nu au domiciliul în ţară, astfel încât numărul acestora nu poate influenţa cvorumul legal de participare la referendum, respectiv majoritatea persoanelor înscrise pe listele electorale permanente''.

Acesta este textul motivării Curţii Constituţionale, el nu a fost contestat, el nu a fost schimbat, el nu a fost pus sub vreo erată şi nici n-avea cum să fie astfel, deoarece face trimitere şi explică pe înţelesul tuturor articole de lege în vigoare. În aceste condiţii, cred că este foarte clar ce vrea şi prima adresă a Curţii Constituţionale adresată primului-ministru şi, implicit, întregului guvern şi anume: ''Plenul Curţii Constituţionale a hotărât să solicite guvernului să dispună măsurile necesare pentru actualizarea listelor electorale permanente la data de 29 iulie şi să transmită Curţii numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, pentru a se putea stabili dacă referendumul naţional pentru demiterea preşedintelui este valabil în conformitate cu dispoziţiile art.5, alin.2 din Legea 3/2000'', articol 5, alineat 2, cu care am început şi cu care închei această scurtă prezentare. ''Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin jumătate plus unu din numărul
persoanelor înscrise în listele electorale permanente''. Clar. Clar pentru toată lumea, clar pentru guvern, dispoziţii obligatorii Guvernul trebuie să le răspundă, guvernului i s-a acordat aproape o
lună, termenul de 31 august a rămas în picioare, termenul de 31 august trebuie să fie respectat şi guvernul trebuie să trimită Curţii Constituţionale exact ceea ce i s-a cerut în termeni cum nu se poate
mai simpli. Restul sunt comentarii, propagandă politică, de înţeles şi ele.

Restul sunt comentarii, propagandă politică, de înţeles, şi ele, până la un punct, dar ceea ce este important pentru instituţiile statului, guvern, în primul rând, este să aplice legea, lege însemnând şi dispoziţiile Curţii Constituţionale".
Nota ("aberatia") mea: La fel ca si presedintele interimar si eu sper sa inteleaga cat mai multi dintre romani ca nu poti sa faci liste locale in afara tarii ci acolo se fac doar liste suplimentare atunci cand e cazul (referendumul impunand un astfel de demers). Bineinteles ca nu va fi "clar, clar, clar" pentru cei care continua sa spuna ca a existat pixelul albastru!
Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Le va fi "trantita usa in nas" autoritatilor locale? #28635

Fals, fals si demagogie! :evil:

Legea pentru alegerea Presedintelui Romaniei, republicata 2011" care spune asa:

"Art.2
(1) In sensul prezentei legi, termenii de mai jos au urmatoarele semnificatii:

c) liste electorale permanente — listele cuprinzand cetatenii romani cu drept de vot care au implinit varsta de 18 ani pana in ziua alegerilor inclusiv; ..."


si ca sa nu fie dubii urmeaza alin 2 care spune asa:

"(2) Pasaportul simplu, pasaportul simplu electronic, pasaportul simplu temporar si titlul de calatorie pot fi folosite pentru exercitarea dreptului de vot numai de cetatenii romani care voteaza in strainatate sau de cetatenii romani cu domiciliul in strainatate care voteaza in Romania."

Deci si cetatenii romani cu domiciliul in strainatatea trebuie inscrisi in listele electorale permanente.

Presedintele se alege dupa Legea 370/2004... acolo scrie ca pe listele permanente se inscriu toti cetatenii romani cu varta de peste 18 ani.

Legea referendumului se refera la tipuri diverse: locale si nationale (aprobarea Constitutiei, probleme generale, de ex. stuctura parlamentului si numarul de parlamentari...) , si cel pentru demiterea presedintelui.

Pentru fiecare tip de referendum se utilizeaza listele electorale specfice (permanente sau liste speciale). Si listele elctorale permanente sunt definite in legile specifice: alegerilor locale, alegerilor parlamentare pe colegii uninominale, alegeri prezidentiale...

Ma repet: "In Monitorul Oficial nr. 546 de marti, 7 august, a fost publicata o rectificare care poate inchide definitiv discutia despre cvorumul de la referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu. Fraza-cheie spune ca cetatenii romani cu domiciliul in strainatate trebuie luati in calcul la stabilirea cvorumului. "
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16162
  • Thank you received: 5263
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
  • Page:
  • 1
  • 2