Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

Sondaj: Va reusi Mona Pivniceru sa schimbe fata justitiei?

DA 1 50%
NU 1 50%
NU STIU Nu sunt voturi 0%
NU MA INTERESEAZA Nu sunt voturi 0%
Numărul total al votanților: 2 ( daniel, ihdsimmeu )
Doar utilizatorii înregistrați pot participa la acest sondaj

SUBIECT: Va reusi Mona Pivniceru sa schimbe fata justitiei?

Va reusi Mona Pivniceru sa schimbe fata justitiei? #28942

Cel putin in ultimii 3 ani traim un paradox: Europa intr-un mod deosebit, a tot tinut ochii pe noi, acuzand ca justitia nu si-a facut cum trebuie treaba, urmarile stiindu-le foarte bine! Totusi, mai ales in perioada aceasta mai tulbure, cu referendumul, seful DNA si seful Procuraturii Generale au fost apreciati! Cateva spicuiri despre Mona Pivniceru si activitatea dansei:

"Povestea" cu tente politico-legale din jurul numirii Monei Pivniceru in functia de ministru al Justitiei in Cabinetul Ponta a luat sfarsit, punand capat si interimatului asigurat de premier. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat in sfarsit act, joi, de cererile Monei Pivniceru de demisie din functiile de membru ales al CSM si de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, presedintele interimar Crin Antonescu a semnat decretul de numire, iar fostul magistrat a depus juramantul joi dupa-amiaza. La ceremonia de investire de la Cotroceni au luat membri ai Guvernului, in frunte cu premierul Victor Ponta, precum si consilieri din cadrul Administratiei Prezidentiale. De asemenea, au fost prezenti presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, Valeriu Zgonea si Petru Filip.
Prin urmare, postul de ministru al Justitiei, ramas vacant prin trecerea lui Corlatean la Externe, a fost preluat de Mona Pivniceru, fost presedinte al Asociatiei Magistratilor din Romania, reprezentantul judecatorilor Inaltei Curti de casatie si Justitie in Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) si, nu in utlimul rand, un opozant declarat a presedintelui Traian Basescu.

Judecatoarea Mona Pivniceru a fost din 2009 presedinte al Asociatiei Magistratilor din Romania, functie la care a renuntat in iunie 2011, cand a fost aleasa membru in CSM, ca reprezentant al judecatorilor instantei supreme. In 7 septembrie 2011, Mona Pivniceru a fost validata de Plenul Senatului, in locul Lidiei Barbulescu, respinsa in urma unei decizii a Curtii Constitutionale in 2010.

Mona Pivniceru si-a inceput cariera profesionala in domeniul juridic in 1982, ca avocat in Baroul Vaslui. In 1991, Mona Pivniceru a devenit judecator la Judecatoria Iasi, iar doi ani mai tarziu a fost numita magistrat la Tribunalul Iasi. Din 1999 si pana in 2009, Mona Pivniceru a fost magistrat la Curtea de Apel Bucuresti, iar in decembrie 2010 a fost promovata la Sectia civila si de proprietate intelectuala a instantei supreme.

Pivniceru a fost din 1997 si pana in 2007 conferentiar universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii "Al. I. Cuza" Iasi, iar din 2007 pana in 2010 a fost profesor universitar la catedra de drept a universitatii si indrumator doctoral pentru disciplinele Drept international public, Protectia juridica a drepturilor omului, Conventia Europeana a Drepturilor Omului si Practica CEDO - Master stiinte penale.

Mona Pivniceru a absolvit in 1982 Facultatea de Drept a Universitatii "Al I. Cuza" Iasi, iar doi ani mai tarziu a promovat examenul de definitivat in avocatura. Din 1991 a intrat in magistratura, iar in 1999 a obtinut titlul de doctor in drept - specializarea Drept international public, la Universitatea "Al. I. Cuza", sub coordonarea profesorului Mihail Jakota.
Va astept sa va spuneti parerea si bineinteles, sa si votati!
P.S. Am urmat toti pasii (sau cel putin asa cred, de doua ori inca) de la Fluxuri video si ... pauza :huh: :( Posibil sa nu fie formatul Vimeo in linkul pe care l-am dat? Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
 • ihdsimmeu
 • Avatarul lui ihdsimmeu
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
 • Posts: 3639
 • Thank you received: 558
 • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Va reusi Mona Pivniceru sa schimbe fata justitiei? #28946

Ma bazez cand spun da, pe profesionalismul si buna credinta a acestei doamne, chiar daca sunt constient ca va fi cumplit de greu pentru ca atata timp cat s-au comportat ca si stat in stat, mai putin slujul incredibil in ceea ce-l priveste pe Basescu, e normal sa le fie greu, sa se comporte profesional si nu politic! Sau profesional... cam lipsa? Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
 • ihdsimmeu
 • Avatarul lui ihdsimmeu
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
 • Posts: 3639
 • Thank you received: 558
 • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.