Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

Sondaj: Alegeri europarlamentare 2014 - Tu vei vota?

Da, merg la vot Nu sunt voturi 0%
Nu merg la vot 1 50%
Ma mai gandesc 1 50%
Numărul total al votanților: 2 ( daniel, Mona si Dan )
Doar utilizatorii înregistrați pot participa la acest sondaj
  • Page:
  • 1
  • 2

SUBIECT: Alegeri europarlamentare 2014 - Tu vei vota?

Alegeri europarlamentare 2014 - Tu vei vota? #36939

In 2014, Romania va trimite in Parlamentul European 32 de eurodeputati, cu unul mai putin decat in actuala legislatura, dupa aderarea Croatiei la Uniunea Europeana, in iulie 2013, si ca urmare a aplicarii Tratatului de la Lisabona.



Cine sunt candidatii pentru Parlamentul European

Dintre cele 15 formatiuni politice inscrise, Biroul Electoral Central a aprobat listele intregrale a doar 10 formatiuni: Alianta electorala PSD-UNPR-PC, PNL, PDL, Partidul Miscarea Populara, UDMR, Forta Civica, PP-DD, PNTCD, Partidul Alternativa Socialista si Alianta Nationala a Agricultorilor. In privinta altor 5 partide, au fost aprobate liste partiale, unul sau mai multi candidati fiind exclusi de pe lista initiala: PRM, Noua Republica, Partidul Verde, Partidul Ecologist Roman si Partidul Dreptatii Sociale.

Initial, fusesera respinse listele a nu mai putin de sapte formatiuni politice, insa, dupa deciziile instantelor, acestea au fost aprobate in intregime sau partial de catre BEC. Este vorba despre cele cinci formatiuni care au liste aprobate partial, plus Partidul Alternativa Socialista si Alianta Nationala a Agricultorilor.

In ce ii priveste pe cei opt candidati independenti, acestia sunt Mircea Diaconu, Corina Ungureanu, Danut Liga, Pericle Iulian Capsali, Peter Costea, Valentin Daeanu, Constantin Titian Filip si Paul Purea.

Ordinea formatiunilor politice pe buletinele de vot

In urma tragerii la sorti efectuate pe 17 aprilie, PDL va ocupa prima pozitie pe buletinele de vot, in timp ce pe locul al doilea se afla PMP, UDMR pe trei, PSD-UNPR-PC pe patru, PNL pe cinci si PRM pe sase, acestea fiind formatiunile care au deja reprezentanti in Parlamentul European.

Europarlamentare 2014: In ce ordine sunt partidele pe buletinele de vot

In continuare, pe buletinele de vot figureaza Alianta Nationala a Agricultorilor (locul 7), Partidul Dreptatii Sociale (8), Noua Republica (9), Partidul Verde (10), Forta Civica (11), Partidul Ecologist Roman (12), Partidul Alternativa Socialista (13), PNTCD (14) si PP-DD (15).

Formatiunile politice sunt urmate de candidatii independenti, incepand cu pozitia a 16-a, prima fiind Corina Ungureanu, iar ultimul, Valentin Daeanu. Fostul senator PNL si ministru al Culturii Mircea Diaconu ocupa penultima pozitie a buletinelor de vot.

Cat castiga si ce beneficii are un europarlamentar

Un europarlamentar castiga lunar circa 6.200 de euro, dar primeste si o serie de indemnizatii, pe langa salariu, precum cea pentru cheltuieli generale (4.300 de euro pe luna), indemnizatia anuala de calatorie (maxim 4.234 de euro), in afara de rambursarea costului real al biletelor de calatorie pentru participari la evenimentele politice de la Bruxelles si Strasbourg.

Exista si o indemnizatie forfetara de sedere, de 304 euro zilnic, pentru acoperirea costurilor cu cazarea si a cheltuielilor adiacente - facturi de hotel, mese etc. Nu in ultimul rand, europarlamentarii beneficiaza si de plata salariilor asistentilor, de catre Parlamentul European.

Alte detalii aici: https://www.elections2014.eu/ro
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Alegeri europarlamentare 2014 - Tu vei vota? #36940

Acte necesare la vot

Cetatenii romani cu domiciliul in Romania isi pot exercita dreptul de vot la sectiile din tara in baza unuia dintre urmatoarele acte: cartea de identitate, cartea electronica de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pasaportul diplomatic, pasaportul diplomatic electronic, pasaportul de serviciu, pasaportul de serviciu electronic, carnetul de serviciu militar, in cazul elevilor din scolile militare, dupa caz, conform BEC.

Cetatenii romani care in ziua de referinta se afla in strainatate isi pot exercita dreptul de vot la sectiile de votare organizate in afara tarii, in baza unuia dintre urmatoarele acte: cartea de identitate, cartea electronica de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate.

Romanii cu domiciliul in strainatate voteaza in baza unuia dinre urmatoarele acte: cartea de identitate provizorie, pasaportul diplomatic, pasaportul diplomatic electronic, pasaportul de serviciu, pasaportul de serviciu electronic, pasaportul simplu, pasaportul simplu electronic, pasaportul simplu temporar, dupa caz.

Alegatorul comunitar care in ziua de referinta se afla in alta comuna, oras sau municipiu decat unde este inscris in copia dupa lista electorala speciala isi poate exercita dreptul de vot la orice sectie de votare, in baza documentului de identitate valabil.

Alegatorul comunitar care in ziua de referinta se afla in strainatate isi poate exercita dreptul de vot la orice sectie de votare, in baza documentului de identitate valabil, numai daca se regaseste in tabelul care cuprinde alegatorii comunitari inscrisi in listele electorale speciale, intocmit de Autoritatea Electorala Permanenta.

Unde votezi la alegerile europarlamentare

Pentru alegerile europarlamentare din 25 mai vor fi organizate la nivelul intregii tari 18.532 de sectii de votare. Vezi mai jos cum poti afla la ce sectie de votare trebuie sa mergi.

Pentru cele 18.532 de sectii de votare din tara vor fi tiparite 20,1 milioane de buletine de vot. La acestea se adauga buletinele de vot destinate sectiilor de votare din strainatate.

La aceste alegeri vor fi confecţionate 92.660 de stampile cu menţiunea “Votat” si tiparite 17,7 milioane de timbre autocolante, tot cu mentiunea “Votat”, care se vor lipi pe carţile de identitate ale celor care vor vota la alegerile europarlamentare. In cazul cetatenilor care se vor prezenta la vot cu buletine de identitate, va fi aplicata stampila cu mentiunea “Votat”, pe una din filele documentului.

Pentru cei care doresc sa mearga la vot si nu stiu la ce sectie de votare sunt inscrisi, pot consulta Registrul Electoral. Aici, trebuie sa introduceti codul numeric personal (CNP) si numele din actul de identitate (exact cum este scris, cu cratima pentru cei cu doua prenume) iar in cateva secunde veti vedea sectia de votare, adresa ei si celelalte strazi care sunt cuprinse la aceeasi sectie.

https://www.registrulelectoral.ro

Cum fac partidele campanie si cum voteaza alegatorii

Potrivit AEP, 18.303.915 alegatori vor fi chemati la urne sa-si aleaga reprezentantii in Parlamentul European.

In campania organizarea mitingurilor, adunarilor si marsurilor se poate face numai cu autorizarile prevazute de legislatia in vigoare.

Campania este interzisa, insa, in unitatile militare, in unitatile de invatamant, in timpul programului de invatamant, in sediile reprezentantelor diplomatice, precum si in penitenciare.

Alegatorii romani vor putea vota in cele 18.532 de sectii de votare care or fi deschise pe teritoriul national, conform AEP, precum si in cele 190 de sectii pe care Ministerul Afacerilor Externe spune ca le va amenaja in strainatate.

Conform MAE, numarul sectiilor de votare din strainatate a ramas acelasi ca in 2009, insa in interiorul acesor cifre a fost dublat numarul sectiilor din Republica Moldova - de la 4 la 8 - si din Spania - de la 9 la 18. In schimb, in SUA vor fi 5 sectii de vot, fata de 19, cate erau deschise in 2009. Sectiile din strainatate vor fi amenajate la misiunile diplomatice si consulare ale Romaniei, in institutele culturale si in teatrele de operatiuni din Afganistan.

Pentru anumite categorii de alegatori, votul poate fi exercitat si la urne speciale. Acesti alegatori sunt inscrisi in lista electorala suplimentara, fiind radiati, daca este cazul, din copia dupa lista electorala permanenta sau speciala existenta la sectia de votare, potrivit prevederilor legale.

De urnele speciale vor putea uza detinutii carora nu li s-a interzis exercitarea drepturilor electorale. Detinutii respectivi trebuie insa sa depuna cereri pentru a vota, in scris, la directorii penitenciarelor sau ai locurilor de detinere, cel mai tarziu cu doua zile inainte de ziua de referinta.

De asemenea, alegatorii care nu se pot deplasa din cauze de sanatate pot vota prin intermediul urnelor mobile.

Sectiile din strainatate NU vor avea urne speciale sau mobile.
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Alegeri europarlamentare 2014 - Tu vei vota? #36941

Vezi primele afise si sloganuri electorale





  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Alegeri europarlamentare 2014 - Tu vei vota? #36942





  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Alegeri europarlamentare 2014 - Tu vei vota? #36943





  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Alegeri europarlamentare 2014 - Tu vei vota? #36944



  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Alegeri europarlamentare 2014 - Tu vei vota? #36945



  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Alegeri europarlamentare 2014 - Tu vei vota? #36946

  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Alegeri europarlamentare 2014 - Tu vei vota? #36954

Este bine de stiut !

Noi, romanii votam pentru P.D.L. sau P.M.P., sau P.N.L.
Avem optiuni personale, insa toate aceste voturi fac parte dintr-o familie politica europeana.
Dreapta.

E distractiv sa auzi pe cineva spunand ca a votat contra P.D.L.ului votand P.N.L.

Tot asa e si in cazul Stangii. Cei care voteaza cu Ecologistii, sau Verzii asta nu inseamna ca au votat contra U.S.D. ul.

Dictractie Placuta !:) :) :)
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6746
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Alegeri europarlamentare 2014 - Tu vei vota? #37060

PNL a castigat la BEC: Afisele pe care scrie "USL traieste" trebuie date jos

Afisele pe care scrie "USL traieste" vor trebui inlaturate, a decis BEC, ca urmare a unor sesizari depuse de PNL in mai multe judete, liberalii considerand demersul PSD "imoral si ilegal"

Astfel, PNL a contestat la birourile electorale judetene faptul ca alianta electorala PSD-UNPR-PC foloseste sintagma "USL traieste" in campanie, pe afise si materiale promotionale, iar in judetele Timis, Olt, Vaslui, Neamt, Mehedinti si Arges i s-a dat deja dreptate.

Mai mult, PSD Timis a contestat la BEC decizia biroului electoral judetean, dar Biroul Electoral Central a respins aceasta contestatie.

"Tentativa grosolana a social-democratilor de a insela electoratul cu iluzia ca USL continua sa existe a esuat lamentabil. Facem un apel catre toate autoritatile locale, catre Politie si Jandarmerie sa vegheze la aplicarea de urgenta a hotararilor Biroului Electoral Central, astfel incat toate materialele care contin furtul PSD, sub formulele 'USL traieste!' si 'Continuam USL!', sa fie indepartate", se arata intr-un comunicat remis presei de PNL si postat pe site-ul partidului.

Liberalii tin sa sublinieze ca partidul lor "a actionat permanent de partea legii, in timp ce Victor Ponta si PSD au ales metode nu doar imorale, dar si ilegale".

"Aceasta este de fapt diferenta dintre PNL, care respecta democratia si justitia din Romania, si PSD, care, prin actiunile sale, intoarce Romania in trecut, in perioade in care Partidul se plasa deasupra Legii.

Suntem convinsi ca, in 25 mai, cetatenii vor sanctiona la urne Alianta electorala PSD - UNPR - PC si vor da un vot pentru consolidarea democratiei, pentru intarirea institutiilor statului de drept, pentru a inlatura pericolul ca tara sa devina subjugata puterii rosii", mai arata liberalii.

Uniunea Social Liberala s-a rupt in momentul in care PNL a decis sa iasa de la guvernare. Cu toate acestea, ea nu a fost desfiintata oficial, nefiind stearsa din registrul partidelor politice. Mai mult, PSD a sustinut ca USL este marca inregistrata de social-democrati cu mult timp inainte de formarea uniunii, iar Victor Ponta si ceilalti lideri ai actualei majoritati parlamentare s-au aratat convinsi ca "USL traieste" si liberalii vor reveni alaturi de ei la putere, dupa un previzibil esec la alegerile europarlamentare din 25 mai.
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Alegeri europarlamentare 2014 - Tu vei vota? #37069

Eu am sa-l votez pe Mircea Diaconu.
E mai serios, civilizat si onest decat oricare politician cunoscut.

Pacat ca nu candideaza la Presedentie. Am scapa si noi de balacareala si am beneficia de liniste.

  • Petru
  • Avatarul lui Petru
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Toată lumea să trăiască numai noi să nu murim !!
  • Posts: 1036
  • Thank you received: 457
  • Karma: 10
Ce este, este.
Ce nu este, nu este.
Asta este!
Ultima editare: by Petru.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Alegeri europarlamentare 2014 - Tu vei vota? #37072

Daniele, in orase, in sate sunt afise si de acum 3-4 ani.
Ploaia si zapada le-a mai sters .
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6746
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Alegeri europarlamentare 2014 - Tu vei vota? #37178

Tablou complet: Cine sunt viitorii europarlamentari

https://goo.gl/wgz8LM

Sursele informatiilor si fotografiilor: europarl.europa.eu, site-urile oficiale ale partidelor, site-uri si bloguri personale, Facebook, Wikipedia, presa.

  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Alegeri europarlamentare 2014 - Tu vei vota? #37234

Cum poti vota duminica la europarlamentare: Daca esti in alt oras, poti vota la orice sectie de votare

Cetatenii care in ziua alegerilor europarlamentare, duminica 25 mai, se afla in alta localitate decat cea in care au domiciliul vor vota la orice sectie de votare, urmand a fi inscrisi in lista electorala suplimentara. Bucurestenii care au domiciliul intr-un sector nu pot vota insa in alt sector, regula votului la orice sectie de votare aplicandu-se doar atunci cand te afli in alta localitate, au precizat reprezentantii Biroului Electoral Central.

Cei care in ziua alegerilor se afla in alta localitate (comuna, oras, municipiu) decat cea de domiciliu, isi vor exercita dreptul de vot la orice sectie de votare, in baza documentului de identitate valabil, urmand a fi inscrisi in lista electorala suplimentara, potrivit Biroului Electoral Central.

Cetatenii care in ziua alegerilor se afla in localitatea (comuna, oras, municipiu) de domiciliu, isi vor exercita dreptul de vot la sectia la care sunt inscrisi in listele electorale permanente.

Alegatorul care in ziua alegerilor se afla in strainatate isi poate exercita dreptul de vot la orice sectie de votare, in baza documentului de identitate valabil, numai daca se regaseste in tabelul care cuprinde alegatorii comunitari inscrisi in listele electorale speciale, intocmit de Autoritatea Electorala Permanenta, potrivit Agerpres.
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Alegeri europarlamentare 2014 - Tu vei vota? #37288

Lista finala a europarlamentarilor

Biroul Electoral Central a anuntat, joi, rezultatele finale ale alegerilor europarlamentare. Potrivit acestora, Alianta electorala PSD-UNPR-PC a obtinut jumatate din mandate - 16 -, in timp ce PNL are 6, PDL are 5, PMP si UDMR cate doua, iar cel de-al 32-lea mandat este al independentului Mircea Diaconu.

Iata care sunt cei 32 de europarlamentari ;)
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
  • Page:
  • 1
  • 2