Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Mecca - Cel mai mare pelerinaj din lume

Mecca - Cel mai mare pelerinaj din lume #24817

Peste 2,5 milioane de musulmani fac anual ritualul pelerinajului comunitar la Mecca , renumitul Hajj.

Fiecare musulman capabil sa se deplaseze ar trebui sa faca cel putin o calatorie la Mecca in timpul vietii sale.

Ritualurile Hajj-ului, pelerinajul la Mecca, celebreaza diferite fapte ale Profetului Ibrahim, ale sotiei lui, Agar, si a fiului lor, Ismail, care reflecta credinta lor in Dumnezeu. Cu toate acestea, Hajj este, de asemenea, perceput ca un act in care musulmanii din intreaga lume sunt solidari unii cu altii in credinta lor intr-un singur Dumnezeu, Allah.

In timpul ultimelor 14 secole, musulmanii din intreaga lume s-au strans cu milioanele la portile orasului Mecca pentru a face pelerinajul sfant al Hajj-ului si numarul lor pare a fi in crestere in fiecare an. Desi este un pelerinaj necesar pentru musulmani, acesta simbolizeaza virtutile precum sacrificiul de sine si credinta in Atotputernic, care sunt predicate de orice religie din lume.

În baza unui acord între platforma online şi Ministerul saudit al Culturii şi Informaţiilor, YouTube transmite în direct imagini de la pelerinajul anual de la Mecca.

https://www.youtube.com/user/makkahlive?feature=results_main
 • Petru
 • Avatarul lui Petru
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Toată lumea să trăiască numai noi să nu murim !!
 • Posts: 1036
 • Thank you received: 457
 • Karma: 10
Ce este, este.
Ce nu este, nu este.
Asta este!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: manana

Rasp: Mecca - Cel mai mare pelerinaj din lume #24844

IMAGINI IMPRESIONANTE: Mii de oameni, adunati intr-un loc pentru a ucide Diavolul cu pietre

Mii de pelerini musulmani se aduna in fiecare an la ritualul Jamarat, pentru a arunca cu pietre in cadrul unei ceremonii de "ucidere" a Diavolului. Ceremonia are loc in orasul Mina, in apropiere de Mecca.
Pelerinii arunca pietre in stalpi care simbolizeaza Diavolul pentru a-si arata sfidarea fata de acesta. Musulmanii din intreaga lume marcheaza Eid al-Adha sau Sarbatoarea Sacrificiului, care reprezinta finalul pelerinajului la Mecca si comemorarea aprobarii lui Abraham de a-si sacrifica fiul Ismail din porunca Domnului.
Pelerinajul musulmanilor la Mecca poate cauza chiar moartea participantilor. In 2004, 244 de oameni au murit in imbulzeala, iar anul urmator, 360. Pelerinajul simbolizeaza curatarea sufletului de pacate prin urmarea pasilor facuti de profetul Mohamed si de Abraham.SURSA
 • manana
 • Avatarul lui manana
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • The day you stop loving is the day you die
 • Posts: 2785
 • Thank you received: 673
 • Karma: 24
Trebuie sa vrei, si daca vrei, poti!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Petru

Rasp: Mecca - Cel mai mare pelerinaj din lume #24845

Persoanele cu handicap sunt o prezente la Mecca.

Am vazut pe imaginile in direct multe persoane impinse cu caruciorul sau care se impingeau singure, persoane cu carucioare electrice sau scutere. Pe cercul exterior al pelerinilor este practic un sir aproape neintrrupt de persoane cu handicap.

Am capturat niste imagini care sper sa va dea o idee.
 • Petru
 • Avatarul lui Petru
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Toată lumea să trăiască numai noi să nu murim !!
 • Posts: 1036
 • Thank you received: 457
 • Karma: 10
Ce este, este.
Ce nu este, nu este.
Asta este!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Mecca - Cel mai mare pelerinaj din lume #29707

 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16143
 • Thank you received: 5260
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Mecca - Cel mai mare pelerinaj din lume #34254

Mecca 2013

Peste doua milioane de musulmani sunt asteptate sa soseasca in Arabia Saudita, in urmatoarele cateva ore, pentru a indeplini unul dintre cei cinci stalpi ai credintei islamice: pelerinajul la Mecca.Cu toate acestea, in comparatie cu rata de participare de anul trecut – de peste trei milioane de oameni – exista o scadere, in principal din cauza fricii de contaminarea cu MERS coronavirus, un sindrom respirator similar cu SARS, prima oara inregistrat in 2013 in orasul Jeddah.

https://www.ustream.tv/channel/tarawih-2013
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16143
 • Thank you received: 5260
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Mecca - Cel mai mare pelerinaj din lume #38519

Pelerinajul la Mecca şi Sărbatoarea Sacrificiului

Cea mai mare adunare religioasă din lume, pelerinajul anual al musulmanilor la Mecca, începe joi. Aproximativ 1.400.000 de musulmani din întreaga lume se află deja în Arabia Saudită pentru a îndeplini obligaţia religioasă a pelerinajului comunitar, al-hağğ, cea mai sfântă sărbătoare musulmană care durează cinci zile şi se încheie cu Sărbatoarea Sacrificiului, Kurban Bayrami.Mecca este locul naşerii profetului Mahomed şi leagănul islamului, iar călătoria la Mecca este o datorie pe care, spune religia islamică, orice musulman trebuie să o îndeplinească măcar o dată în viaţă.

Pelerinajul ritual comunitar, al-hağğ, este unul din cei „cinci stâlpi” ai islamului și se desfăşoară în fiecare an între zilele de 8 şi 12 ale lunii dhū-l-hiğğa, ultima lună din calendarul islamic, la Mecca şi împrejurimile sale.

În ziua de 10 dhū-l-hiğğa, începe Sărbătoarea Sacrificiului, Kurban Bayrami, celebrată prin sacrificarea unui berbec sau a unei cămile. Sărbătoarea este un omagiu în amintirea credinţei dovedite de profetul Abraham care a acceptat sacrificarea fiul său Ismail, gest oprit de Dumnezeu prin trimiterea unui berbec care să fie sacrificat în locul fiului.

În 2014 pelerinajul anual al musulmanilor la Mecca începe joi 2 octombrie, Kurban Bayramı începe vineri 3 octombrie cu arife, pregătirea, iar sărbătoarea începe în 4 octombrie şi continuă timp de 4 zile, până în seara zilei de marţi 7 octombrie.

Aproximativ 1.400.000 de musulmani din întreaga lume sunt deja în Arabia Saudită, iar autorităţile se aşteaptă ca încă un milion şi jumătate de pelerini să sosească la Mecca în următoarele zile.

Pelerinajul la Mecca

Ceremoniile încep în ziua de Al Taruia, în care pelerinii ajunşi la Mecca intră în starea de sacralitate – se fac abluțiuni (spălări) totale şi bărbaţii se îmbracă în veşminte albe, fără cusături, se roagă şi meditează. Pentru femei nu există o ținută anume, în afară de cea tradițional islamică. Bărbații se rad în cap, iar femeile își taie simbolic o şuviţă de păr.

A doua zi, pelerinii urcă pe muntele Arafat, unde profetul Mahomed a rostit predica de despărţire, Jutba al Wedaa, şi rămân să mediteze acolo până la apusul soarelui, după care se îndreptă spre oraşul Muzdalifa, unde îşi petrec noaptea.

În cea de-a treia zi, credincioşii musulmani pleacă la Minā, o localitate între Arafat şi Mecca, unde aruncă pietre în cele trei coloane care îl reprezintă pe diavol, apoi fac de şapte ori rotirea, înconjoară sanctuarul Ka‘ba, o mică construcţie în formă de cub acoperită cu o pânză neagră cu auriu sub care se află o piatră neagră pe care musulmanii o consideră ruptă din Rai, situată în centrul Marii Moschei.

După aceste ritualuri, pelerinii îşi taie părul şi unghiile şi taie un miel, act care marchează începerea Sărbătorii Sacrificiului care durează patru zile.

Ultimele zile ale pelerinajului sunt petrecute la Minā unde are loc aruncarea cu pietre în Satan, adică aruncarea a şapte pietricele în direcția a trei stânci ce-l simbolizează pe diavol.

Ieşirea din starea de sacralitate se petrece în ziua de 12 dhū-l-hiğğa când pelerinajul ia sfârşit.

Kurban Bayramı

Marchează sfârşitul pelerinajului ritual comunitar la Mecca şi începe în a zecea zi din ultima luna a anului islamic.

Sărbătoarea Sacrificiului este un omagiu adus profetului Abraham şi a credinţei dovedite prin acceptarea sacrificării fiul său Ismael şi are o mare însemnătate pentru credincioşii musulmani din întreaga lume.

Credincioşii îşi încep ziua cu rugăciuni, trebuie să se împace, se fie uniţi şi să îi ajute pe cei săraci sau care au nevoie de ajutor, pentru a obţine iertarea divină.

Episodul credinţei dovedite de profetul Avraam prin acceptarea sacrificării fiul său Ismail este relatat de Coran şi de Biblie - în Vechiul Testament.

Avraam, sau Ibrahim, în tradiţia islamică, s-a rugat vreme îndelungată lui Allah pentru a-i da un copil. Că să-i pună la încercare credinţă, Allah i-a dăruit un urmaş, însă cu o condiţie: să-l sacrifice la timpul cuvenit.

Ismail, viitorul profet, l-a încurajat pe tatăl său să asculte porunca lui Allah, însă îngeri trimişi de EL i-au adus un animal pentru a fi sacrificat în locul băiatului.

În prima zi a Sărbătorii Sacrificiului, musulmanii urmează acest ritual de sacrificare a unui animal, amintind de istorisirea acestor doi profeţi şi de semnificaţia acestui sacrificiu.Cum se sărbătoreşte Kurban Bayrami

Credincioşii îşi încep ziua cu rugăciuni, trebuie să se împace, se fie uniţi şi să îi ajute pe cei săraci sau care au nevoie de ajutor, pentru a obţine iertarea divină.

Potrivit tradiţiei islamice, credincioşii sacrifică un animal - oaie, batal, vită, bivol, cămilă sau capră, în funcţie de câţi membri are familia. Toate animalele trebuie să fie perfect sănătoase, oile sau caprele trebuie să aibă un an, vacile sau cămilele nu mai mult de doi ani, iar sacrificiul se face numai în prima, a doua şi a treia zi a sărbătorii. Tăierea se face în prezenţa imamului, măcelarul trebuie sa fie obligatoriu un musulman, să respecte aceste reguli şi să ştie rugăciunea conform Coranului. Dacă toate aceste condiţii nu sunt respectate, carnea nu poate fi mâncată. După tradiţie, carnea se împarte în trei părţi: una se împarte săracilor, una rudelor şi vecinilor, iar cea de a treia se consumă în familie.

În ajunul sărbătorii gospodinele făc curăţenie în curte şi în casă, aştern cele mai bune coverturi, covoare şi ţesături decorative, lucrate de mână din fire aurii şi de mătase.

Meniul pentru Kurban Bayram cuprinde ciorbe, tochitură din batal, fasole cu carne de batal, sarmale, iahnie (carne tocată cu ceapă), pilaf, fripturi, salate, orez cu lapte (sutlac), plăcintă cu brânză (kârde), iar la desert baclavale sau saraiglii - rulouri însiropate cu miere.Întreaga familie se îmbracă în haine noi, iar pe cele vechi le dăruiesc săracilor.

În prima zi a sărbătorii, înainte de masa de prânz, familiile vizitează mormintele rudelor sau ale celor dragi, fac rugăciuni şi oferă pomană, iar după-amiază, la masa tradiţională, membrii familiei îşi fac urări, se aduc omagii persoanelor în vârstă, copiii primesc în dar dulciuri şi bani, iar musafirii sunt stropiţi cu parfum şi serviţi cu ciocolată, cafele, fructe şi prăjituri.

Credincioşii sunt sfătuiţi să nu consume alcool sau să o facă cu măsură.

În fiecare dimineaţă de Kurban Bayram copiii merg la colindat şi sunt răsplătiţi cu dulciuri şi mici sume de bani. Bărbaţii se duc la geamie să se roage, iar familiile fac vizite la părinţi sau la alte rude.

În România, Kurban Bayrami este sărbătorit de aproximativ 60 de mii de musulmani, dintre care cei mai mulţi trăiesc în Dobrogea.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16143
 • Thank you received: 5260
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Mecca - Cel mai mare pelerinaj din lume #41784

Aproximativ două milioane de credincioşi musulmani participă începând de marţi la pelerinajul anual la Mecca (hajj).TRAGEDIE la pelerinajul de la Mecca: sute de morţi şi sute de răniţi într-o busculadă
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16143
 • Thank you received: 5260
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Rasp: Mecca - Cel mai mare pelerinaj din lume #41792

Nu vreau sa contest credinta/ cultul religios al nici unui om.

Dar nu pot intelege aceasta indarjire obsedanta. Sa mearga omul intr-o mare imbulzeala si sa fie contient ca poate murii strivit.

E sinucidere curata, asadar antireligios. Ma uimeste total aceasta atitudine umana. :( :( :(
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 6749
 • Thank you received: 732
 • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.