Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Servicii adaptate pentru persoanele cu dizabilitati

Servicii adaptate pentru persoanele cu dizabilitati acum 2 ani 6 luni #40888

Un program de transport adaptat pentru persoanele cu probleme locomotorii va fi lansat la Timisoara. Acesta este derulat de Asociatia Club Sportiv “Leii Timisoarei” si Fundatia “Motivation Romania”.

Astfel, in premiera pentru judeţul Timis, transportul acestora va fi asigurat cu ajutorul unui autovehicul special adaptat, dar si a unui elevator electric pentru scaun rulant. El este util in transportul pe trepte si pentru situatiile in care domiciliul sau spatiul de destinatie nu este accesibil.Incepand cu ora 11.00 va avea loc o demonstratie a elevatorului cat si a autovehiculului special adaptat, ce vor fi puse la dispozitie persoanelor cu dizabilitati din judetul Timis. “Punem la dispozitie primul serviciu de transport destinat persoanelor cu dizabilitati din judet. Transportul va fi realizat atat urban cat si interurban. De asemenea, in situatia in care spatiul este greu accesibil, va fi utilizat elevatorul electric pentru scaun rulant pentru transportul clientului pe trepte. Orice persoana cu probleme locomotorii va putea apela la serviciul de transport adaptat pentru deplasarea la medic, la scoala sau la locul de munca, ori pentru alte activitati sociale”, sustine Mirela Caprioriu, manager zonal “Motivation”.

Fondurile generate de furnizarea serviciilor sunt reinvestite in activitati care au drept scop reintegrarea sociala a persoanelor cu dizabilitati locomotorii.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 15468
 • Thank you received: 4685
 • Karma: 38
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Servicii adaptate pentru persoanele cu dizabilitati acum 2 ani 6 luni #40890

Eu, Dan am mai comentat pe Forum despre accesibilitate.

Si am scris, gandindu-ma astfel; fiecare autogara ar trebuii sa aiba un mijloc de transport.

In fond, de pilda oamenii bogati/pragmatici au rulote auto.

De ce n-ar exista o rulota construita special pentru transportul persoanelor cu mobilitate redusa ?

O comanda telefonica, o programare ar rezolva aceasta cerinta fireasca.

Asa cred eu cu toata convingerea. :) :) :)
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 5007
 • Thank you received: 713
 • Karma: 13
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Servicii adaptate pentru persoanele cu dizabilitati acum 2 ani 6 luni #40897

Transport adaptat pentru utilizatorii de scaune rulante din Sibiu

Siguranta pentru ei, munca usurata pentru insotitori. Asta promit sa ofere elevatorul si masina adaptata, doua servicii de care vor beneficia utilizatorii de scaune rulante, lansate, saptamana trecuta, la Sibiu, sub forma unui proiect. „Abilitatile conteaza si economic” asta incearca sa spuna Asociatia Clubului Sportiv „Rotile Astrale”, care deruleaza proiectul cot la cot cu Fundatia Motivation.Proiectul lansat la Sibiu are ca obiectiv general cresterea participarii grupurilor vulnerabile pe piata muncii si punerea in practica a unui model eficient de economie sociala utilizand transferul de bune practici. Ce presupune mai exact proiectul „Abilitatile conteaza si economic”? Servicii de care sa beneficieze utilizatorii de scaune rulante, spun initiatorii proiectului. Este vorba de transport adaptat pentru persoanele cu dizabilitati, care includ adaptare, intretinere/reparatii de scaune rulante si instruirea utilizatorilor, dar si intermedierea de produse. Interesant este faptul ca de toate aceste activitati se vor ocupa persoane cu dizabilitati, angajate de catre cei de la „Rotile Astrale” si fundatia Motivation, care primesc astfel sansa de a se integra mai bine pe plan social, profesional si chiar personal.

Transportul adaptat, un serviciu care ofera mai multa siguranta

Despre transportul adaptat nu numai ca s-a vorbit la lansarea proiectului, dar a fost si testat de utilizatorii de scaune rulante. Cu ce este mai speciala aceasta masina adaptata? Ei bine, este un serviciu care ofera mai multa siguranta in timpul transportului persoanelor cu dizabilitati, insa destul de costisitor. „Masina adaptata este o masina romaneasca. Ea a fost adaptata la o firma din Romania, insa cu un sistem adus din strainatate, pentru ca, din pacate, la noi nu exista”, a explicat Ioan Stanciu Rusu, coordonator partener national al Asociatiei Club Sportiv „Rotile Astrale”. Dat fiind ca este atat de costisitor, acesta mai spune ca scopul Asociatiei „Rotile Astrale” este ca serviciul sa fie accesat de cat mai multe persoane cu dizabilitati. O alta solutie implementata la Sibiu, prin intermediul acestui proiect, consta in transportarea persoanelor cu dizabilitati de la locuinta la masina, in conditii de securitate. Aceste lucru se va face printr-un elevator, achizitionat, la fel ca masina adaptata, din fondurile proiectului. „Cu acest elevator, insotitorii persoanelor cu dizabilitati nu vor mai fi nevoiti sa ii transporte pe acestia in conditii de risc, cum ar fi pe scari, unde, dupa spusele beneficiarilor, s-au intamplat destule accidente”, mai spune Ioan Rusu. Elevatorul este un fel de lift mobil – explica acesta -, persoana cu handicap este stabilizata pe el, si, cu ajutorul unor rotite, urca si coboara scarile. In acest mod, insotitorul nu va mai trebui sa depuna efort fizic, ci doar sa tina in echilibru persoana cu dizabilitate. Din costurile obtinute prin aceste servicii se incearca asigurarea unei continuitati a proiectului, iar initiatorii spun ca solutii exista si pentru utilizatorii de scaune rulante care nu au posibilitatea sa plateasca pentru acest program, cei de la Asociatia „Rotile Astrale” asigurand ca, in astfel de situatii, vor incerca sa lege parteneriate cu Primariile de unde beneficiarii provin, pentru ca acestea sa suporte costurile serviciilor.

Tinerii au testat serviciile

Joi, cateva dintre persoanele aflate in scaune rulante au facut exercitii pe platforma, printre ele aflandu-se si Gabriela, o tanara de aproape 22 de ani, studenta in anul trei la facultatea de Știinte Economice. Gabriela este beneficiara a Fundatiei Motivation de aproximativ un an si tot de atunci joaca baschet in scaun rulant la Sibiu, facand parte din echipa Clubului Sportiv „Rotile Astrale”. „Este o oportunitate buna, cunosti multe persoane, legi prietenii, schimb de experienta”, spune tanara despre proiect. Cu o masina adaptata si un elevator, Gabriela crede ca atat ea, cat si insotitorul ei, se vor descurca mai usor. „Daca esti cu insotitorul, se minimizeaza oarecum efortul. Deci este foarte bine”, a mai spus tanara.

Parintii beneficiarilor sunt si ei extrem de incantati de proiectul lansat, in premiera, la Sibiu. „Este important elevatorul, pentru ca vine in sprijinul nostru si ne scuteste de efort fizic. Ma bucur ca sunt oameni care se ocupa de aceste persoane, care se gandesc la viitorul lor”, a spus Ecaterina Gabriela, asistent personal pentru fiica sa.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 15468
 • Thank you received: 4685
 • Karma: 38
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Servicii adaptate pentru persoanele cu dizabilitati acum 2 ani 6 luni #40898

PRIMA DACIA DOKKER TPFR ACHIZITIONATA DE O COMPANIE DE TAXIMETRIE

Desi inca din 2006, prin Legea nr. 448 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, se stabilea pentru toti operatorii de taxi obligativitatea de a asigura cel puţin o maşină adaptată transportului persoanelor cu handicap care utilizează fotoliul rulant, potentialii beneficiari ai acestei prevederi sunt si in ziua de azi discriminati. Daca, desi de neacceptat, era de asteptat ca operatorii vizati sa incerce sa se eschiveze de la conformarea la aceasta prevedere e total inexplicabila pasivitatea cu care au actionat in cei 8 ani scursi de atunci cei chemati sa verifice aplicarea si respectarea acestei legi.In acest context, la sfarsitul anului 2013, pentru a veni in sprijinul celor implicati – de o parte sau de alta – in aceasta chestiune, firma noastra a lansat pe piata romaneasca Dacia Dokker adaptata transportului unei persoane in fotoliu rulant (TPFR). La cateva luni distanta, o astfel de autospeciala a fost achizitionata de compania targmureseana Taxi Royal, care devenea astfel primul operator taxi din Romania beneficiar al acestui model.

La alte cateva luni distanta, dupa depasirea tuturor formalitatilor birocratice legate de punerea in circulatie in regim de taximetrie a acestei autospeciale, ne bucuram sa va anuntam ca, la Targu Mures, persoanele care folosesc fotoliul rulant pot de acum beneficia de transport in regim de taxi, apeland la serviciile companiei Royal!

Nu putem decat sa-i felicitam pe cei de la Taxi Royal – pe care-i gasiti la numerele de telefon 0745 406696 sau 0265 204942 – si sa speram ca in viitorul apropiat tot mai multi operatori din tot mai multe orase ale tarii le vor urma exemplul.
Libertate de miscare si mobilitate pentru fiecare!

DELTAMED
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 15468
 • Thank you received: 4685
 • Karma: 38
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Servicii adaptate pentru persoanele cu dizabilitati acum 2 ani 6 luni #40899

Autoturism de transport adaptat, de astazi, la dispozitia persoanelor cu handicap locomotor din Buzau

Fundatia crestina Sfantul Sava, din Buzau, a lansat joi un serviciu de sustinere a persoanelor cu handicap locomotor, prin inchirirera de mijloace de transport, echipamente de mobilitate adaptate, reparatii echipamente dar si consiliere.Fundatia pentru Copii Sfantul Sava a prezentat, in premiera la nivel local, Structura de Economie Sociala (SES), infiintata in proiectul Abilitatile Conteaza si Economic. Misiunea SES este aceea de a imbunatati calitatea vietii persoanelor cu dizabilitati prin facilitarea accesului la echipamente de mobilitate adaptate, instruire cu privire la utilizarea acestora si imbunatatirea starii de sanatate, precum si punerea la dispozitie de mijoace de transport adecvate, care sa le permita deplina integrare sociala si profesionala.

La lansarea serviciului. au fost organizate demonstratii de utilizare a unui automobil special adaptat pentru a asigura transportul persoanelor cu dizabilitati, in conditii de maxima siguranta. De asemenea, au avut loc demonstratii de utilizarea a unui elevator electric, dispozitiv care faciliteaza accesul pe trepte si vine astfel in intampinarea nevoii indivizilor de a avea acces la spatiile publice.Autoturismul special poate fi utilizat in regim de taxi, la tariful de 2,6 lei pe kilometru. Cheltuielile pot fi suportate, conform legii, de primariile pe raza carora locuiesc persoanele cu dizabilitati.

”Orice persoana care de exemplu are nevoie sa mearga la medic, chiar si la scoala, copiii, la recuperare, la orice activitate, poate sa faca o solicitare la noi la fundatie si ii putem oferi acest transport adaptat. Transportul nu este gratuit. Conform legii 448, transportul trebuie decontat de autoritatile locale. Acestea au obligatia sa aiba autotruisme adaptate pentru transportul persoanelor cu dizabilitati iar in cazul in care nu au autoturisme proprii pot sa contracteze alti furnizori, cum este Fundatia Sfantul Sava. Beneficiarul final are varianta sa plateasca din buzunarul propriu, dar si sa mearga la Primarie, la DGASPC, sa faca o cerere pentru decontare”, a declarat Adina Vuta, reprezentant Fundatia Sf. Sava.

Structura de Economie Sociala (SES) a angajat un numar de 5 persoane, dintre care 4 din grupuri vulnerabile. Profitul obtinut din livrarea serviciilor Structurii de Economie Sociala este reinvestit in activitati organizate de Fundatia pentru Copii Sfantul Sava, dedicate incluziunii persoanelor defavorizate.

Structura de Economie Sociala a fost infiintata in cadrul proiectului Abilitatile Conteaza si Economic, derulat de Fundatia Motivation Romania si cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeste in Oameni! In cadrul proiectului au fost infiintate 8 structuri de economie sociala (SES), ce furnizeaza servicii pentru persoanele cu dizabilitati in judetele: Brasov, Buzau, Cluj, Ilfov, Neamt, Prahova, Sibiu, Timisoara.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 15468
 • Thank you received: 4685
 • Karma: 38
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Servicii adaptate pentru persoanele cu dizabilitati acum 2 ani 6 luni #40931

SISTEM INOVATOR PENTRU PERSOANELE CU HANDICAP

Problema accesului surdo-muţilor la apelul de urgenţă este o misiune cu impact social major. Asociaţia Samaritenilor din România a dezvoltat un sistem de comunicare şi avertizare în timp real, în cadrul serviciului de Ambulanta Samaritanus. Acesta va ajuta persoanele cu deficienţe de auz şi de vorbire să solicite ajutor independent prin mesaje generice predefinite.Consultatii medicale online Ambulanta Samaritanus

 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 15468
 • Thank you received: 4685
 • Karma: 38
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: acum 2 ani 6 luni by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Servicii adaptate pentru persoanele cu dizabilitati acum 2 ani 6 luni #40934

Imi place aceasta stire.

Si comentez;

Pentru o implementare efectiva este necesara o monitorizare atenta.

La Recesamantul populatiei, sau la evidenta persoanelor cu dizabilitati daca ar exista o situatie clara , s-ar sti cine sa fie beneficiarul precis.

O alicatie pe telefonul mobil al respectivei persoane.

Asa inteleg eu solidaritatea umana. Daca se poate... atunci sa mergem la tinta , nu bajbaiala. :)
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 5007
 • Thank you received: 713
 • Karma: 13
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Servicii adaptate pentru persoanele cu dizabilitati acum 1 lună 3 zile #45566

Sofer RATT laudat, la Timisoara: Nu a plecat din statie pana nu i-a gasit un loc pe scaun unei persoane cu dizabilitati

autobuz.jpg


Un șofer RATT a primit aprecieri din partea unei asociații care se ocupă cu reprezentarea persoanelor cu dizabilități. Șoferul a așteptat până Andreea, o fată cu probleme de stabilitate, care merge puțin mai greu (membră a asociației) s-a urcat în mijlocul de transport în comun. Nu a plecat cu autobuzul din stație până ce Andreei nu i-a fost cedat un loc pentru a sta jos în mijlocul de transport plin de oameni.

Andreea s-a dus joi dimineață la dentist, la Poșta Mare, din Freidorf, cartierul în care locuiește.

„Am decis să merg singură la dentist. Am urcat în autobuz, mai greu, iar șoferul a așteptat până am început să caut un loc unde să stau jos, cele destinate persoanelor cu dizabilități fiind ocupate. Nu m-a lăsat nimeni să stau jos, iar șoferul nu a pornit autobuzul, s-a ridicat de la volan și s-a adresat unei doamne pentru a-mi ceda locul pe scaun. Șoferul a plecat din stație abia după ce eu am fost în siguranță, pe scaun. Este prima dată când mi se întâmplă acest lucru, ca un șofer să ia cu adevărat în seamă nevoile persoanelor cu dizabilități”, a spus Andreea Raluca Herbei, vicepreședinte CevaDeSpus.

Este vorba despre șoferul expresului 7 cu numărul B 27 ACJ al RATT. Reprezentanții aosciației au criticat RATT-ul atunci când vatmanii tramvaielor nu au știut să folosească rampa pentru persoanele cu dizabilități sau pentru faptul că unele mijloace de transport în comun sunt inaccesibile acestor persoane, dar acum a venit și vremea laudelor.

„Șoferul s-a comportat exemplar. Când e de criticat RATT-ul o facem, dar și când e de lăudat, îl lăudăm cu drag, pentru că până la urmă scopul nostru este ca toate persoanele cu dizabilități să poată călători în siguranță cu mijloacele de transport în comun!”, transmit reprezentanții Asociației CevaDeSpus.
 • Mona si Dan
 • Avatarul lui Mona si Dan
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 5007
 • Thank you received: 713
 • Karma: 13
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Moderators: manana