Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Sectele "crestine" sau lupi in piei de oi!

Sectele "crestine" sau lupi in piei de oi! #22524

Sectele crestine sau cum vor ele sa li se spuna, sunt eresuri ce urecheaza cu obraznicie si fara argumente solide Biserica Crestina Istorica, intemeiata la cinzecime de apostoli si intarita de Sfinti Martiri prin sangele lor. Daca exista intrebari legate de cultul ortodox va rog sa nu ezitati..........toate adevarurile de credinta ale BISERICII ORTODOXE SUNT STABILE IN SINODURI SUB INFLUENTA SI INSPIRATIA SFANTULUI DUH SI SUNT IN ACORD CU SCRIPTURA SI SFANTA TRADITIE.
 • VENEFICUS
 • Avatarul lui VENEFICUS
 • Deconectat
 • Junior Member
 • Posts: 31
 • Thank you received: 1
 • Karma: 0
Ultima editare: by daniel. Motiv: edit subiect add icon
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: daniel

Rasp: Sectele "crestine" sau lupi in piei de oi! #22530

In titlu te-ai faultat prietene (dar in continut ti-ai revenit, partial): nu se pupa secta cu "crestina". Am amintit in paranteza "partial" pentru ca ai scrantit-o daca pot spune asa, cand ai afirmat ca sectele sunt lupi in piei de oi. De ce? Pai daca ne uitam in Dex, vedem:

SÉCTĂ s.f. Grup de persoane formând o comunitate religioasă care s-a separat de biserica oficială; (p. ext.) grup de adepți ai unei doctrine. ♦ Clică, grup de persoane care s-au închis în cercul intereselor lor mărunte. [Cf. fr. secte, lat. secta < sequi – a urma].

Intentionat am ales din mai multe variante date acolo, varianta care mi s-a parut si mai completa si parca ceva mai dura.
Si daca ne uitam in Sfanta Scriptura, vedem:"
Păziţi-vă de prorocii mincinoşi! Ei vin la voi îmbrăcaţi în haine de oi, dar pe dinăuntru sunt nişte lupi răpitori." Matei 7:15 In aceasta logica sunt toate celelalte pasaje din Sf. Scriptura unde se vorbeste de lupi in piei de oi.
Deci: cum pot sa fie lupi, unii care stau separati si s-au inchis in cercul intereselor lor marunte? In rest, poate dezvolti ce-ai vrut sa spui deschizand acest topic, pentru ca daca atat ai avut de scris, crede-ma ca sunt pe acest forum dezbateri legate de secte, sectanti, etc. foarte interesante. Asa ca vorba admin-ului: Spor! Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
 • ihdsimmeu
 • Avatarul lui ihdsimmeu
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
 • Posts: 3639
 • Thank you received: 558
 • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Sectele "crestine" sau lupi in piei de oi! #22594

Martorii lui Iehova

Rutherford a murit in 1942 si Nathan Homer Knorr a preluat presedintia. "Societatea" a fost fondata sub Russel (40 de ani), a urmat apoi 25 de ani sub Rutherford perioada consolidarii prin lupte interne si externe. Epoca lui Knorr a fost caracterizata prin organizare si extindere. Iata cateva cifre: 1945 - 127.000 de membrii, 1960 - 851.000, 1975 - 2 milioane, 1977 - 2,2 milioane de membrii in lumea intreaga... centralizarea introdusa de Rutherford a continuat si sub Knorr. "Voia ‚Turnului de Veghe’ este voia lui Dumnezeu" scria revista "Turnul de Veghe" in 1956. Directivele se primesc si astazi inca la fata locului, tot aici se intocmesc rapoartele minutioase despre activitatea fiecarui "martor" in parte.

In anul 1966 s-a fixat un nou termen apocaliptic. Conform cronologiei biblice, dupa argumentarea "Societatii", cei 6.000 de ani ai istoriei omenirii se vor sfarsi vinerea, la 5 septembrie 1975, la asfintitul soarelui. Asa sustinea vicepresedintele "Societatii", F. W. Franz.

Invatatura Martorilor lui Iehova


1. Marturia

"Martorul" este intotdeauna in misiune, avand saptamanal cinci ore de scolarizare obligatorie. Duminica ei se aduna la un studiu fixat in prealabil, cuvant cu cuvant, de catre Centrala din Brooklyn. Doua ore pe saptamana se investesc pentru pregatirea discutiei la fata locului. Pe o scena se joaca realitatea pe care o vor intalni in casele oamenilor, raspunsurile la diferitele intrebari fiind memorate. De un proces de gandire nu este necesar. Se repeta doar ce spune "Turnul de veghe".

Duminicile sunt rezervate pentru diferitele intruniri si congrese. Astfel "martorii" traiesc izolati de restul lumii si "Societatea" ocupa toata atentia lor. Orice intrajutorare este ceva "lumesc", "martorii" nu se angajeaza la nici o actiune caritabila sau sociala. Timpul si banul lor apartine "Societatii".

2. Traducerea proprie a Bibliei

Biblia "Lumea Noua" este traducerea autorizata a martorilor lui Iehova. Textul biblic este redat tendentios, "traducerea" este o violare a acestuia. Astfel s-a introdus si in Noul Testament numele de Iehova, falsificand textul.

De exemplu Matei 4:3 se traduce astfel: "Daca esti un fiu" in loc de "Daca esti Fiul lui Dumnezeu".

3. Trinitatea

Sfanta Treime, sustin "Martorii", este o inventie pagana. Iisus nu este Domn si nici Dumnezeu, ci este cea mai mare fiinta cereasca, identic cu Mihail (Apocalipsa 12:7). El va comanda armata lui Iehova in batalia de la Armaghedon.

Duhul Sfant nu este altceva decat o putere pozitiva.

Desigur, "Trinitatea" nu este un termen biblic, ea este insa o realitate biblica (Vezi 1 Corinteni 12:4-6; Evanghelia dupa Ioan 1:14; 14:23; 2 Corinteni 13:13; Evanghelia dupa Matei 28:19.). Textele amintite nu fac nici o deosebire intre divinitatea lui Dumnezeu si cea a Domnului Iisus Hristos, respectiv al Duhului Sfant.

Interesant este faptul, ca fondatorul "Martorilor", Russel, a fost un adept al invataturii clasice crestine despre Trinitate. Scrierile lui dovedesc lucrul acesta.

4. Adevarata biserica

Termenul de biserica nu este acceptat. Totalitatea adeptilor lor nu are nici un nume; "adunare" se refera la grupul local.

"Clasa regeasca" se compune din cei 144.000 din Apocalipsa 14:3. Ei sunt chemati la o slujire speciala si, dupa invierea lor vor domni cu Hristos. Aceasta tagma a inceput cu apostolii Noului Testament si cifra a fost atinsa deja in 1931. Astazi mai traiesc vreo 100 de persoane din aceasta clasa. Ei sunt "pietrele vii" din 1 Petru 2:5. Ceilalti, adica restul care recunosc "Societatea teocratica", sunt "celelalte oi" (Apocalipsa 7:9; Ioan 10:16), clasa "strainilor" sau clasa "sclavilor".

Biserica adevarata - spun ei – este identica cu "Societatea teocratica".
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16139
 • Thank you received: 5257
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: ihdsimmeu

Rasp: Sectele "crestine" sau lupi in piei de oi! #22596

5. Mesajul

In mijlocul atentiei sta etica si morala corecta. Telul "Martorilor" este doar implinirea promisiunii paradisiace in viitor.

"Pamantul nu va fi distrus, imparatia va aduce pamantului o noua oranduire si conditii ideale de viata. Cei fara de lege vor fi nimiciti pentru totdeauna, iar cei placuti lui Dumnezeu vor primi viata vesnica. La sfarsitul Marelui Necaz, va locui fiecare in casa lui si se va plimba in gradina lui. Boli si slabiciuni fizice nu vor mai fi si fiecare se va bucura de bunastare fizica si spirituala.

Cei ucisi de Iehova vor acoperi pamantul de la un capat la celalalt" (Adevarul care duce la viata, pag. 97).

Este de prisos sa subliniem ca acest "paradis" dincolo de raul de sange, nu mai are nimic comun cu mesajul Bibliei!

6. Sangele

Dupa doctrina "Martorilor" textele din Vechiul Testament referitoare la sange (vezi in Geneza 9:4 si in Leviticul 17:10-11), nu justifica doar refuzul sangelui ca aliment. Legat de Faptele Apostolilor 15:28, orice transfuzie sanguina, chiar si plasma sanguina este interzisa.

7. Mantuirea, crucea


Cine apartine "Societatii teocratice" este mantuit. Jertfa lui Iisus nu este necesara in contextul mantuirii. Ea este doar garantia invierii la inceputul mileniului. Iisus n-a inviat, pentru "Martori" exista doar o inviere spirituala a Lui. Ca urmare, in conceptul lor nu exista nici inaltarea lui Iisus la cer. Cerul si iadul sunt de fapt inexistente, cei judecati si-au gasit sfarsitul prin moartea fizica, iar cei mantuiti traiesc pana in vesnicie pe pamantul acesta. Dupa lupta de la Armaghedon, vor invia cei 144.000, "elita" lor. Ceilalti vor invia si ei primind inca o sansa pentru mantuire.

"Crucea", conform doctrinei "Martorilor", este un lucru nebiblic. Ei afirma ca Iisus a murit pe "lemn", crucea, ca semn al crestinismului, este tratata cu repulsie. Precizam ca Noul Testament in greaca foloseste ambele expresii, deci cruce, a crucifica (in evanghelii si epistolele lui Pavel de 17 ori) si lemn (Petru si Galateni). De aici reiese clar ca o teologie a crucii este respinsa.

8. Adunarea

Conform doctrinei din Brooklyn, adunarea se compune din "clasa cereasca" si "sclavii lui Iehova". La Cina, care este doar o cina spre amintirea "jertfei de rascumparare", participa doar cei inca in viata din prima clasa. Ea se serbeaza o data pe an.

Orice traditie crestina, orice teologie sau organizatie crestina este refuzata. Opozitia este de fapt esenta invataturii "Martorilor".

9. Revenirea lui Iisus

Termenul a fost fixat de mai multe ori: 1874, 1914, 1925, 1953 si 1975. Neimplinirea a fost explicata. Astfel, Hristos a revenit inca in 1874. Incepand cu data respectiva El este prezent, dar invizibil.

Cine-si cunoaste Biblia stie ca Domnul Iisus ne-a promis prezenta Lui, desi invizibila, inca in Evangheli, deci nu abia din 1874! Toate aceste socoteli n-au nici o valoare, daca acceptam ce spune Domnul Iisus in Evanghelia dupa Matei.

10. Numele mai presus de orice Nume

Martorii lui Iehova au primit aceste nume abia in 1931 printr-o "revelatie". Conform Noului Testament insa noi suntem martorii lui Iisus Hristos (Faptele Apostolilor) si numele cel mai de seama este chiar numele Fiului lui Dumnezeu, adica numele lui Iisus Hristos. In aparenta se pare ca "Martorii lui Iehova" sunt foarte fundamentalisti. In fond constatam insa ca orice invatatura biblica este falsificata sau rastalmacita, incepand cu Divinitatea, creatia si caderea in pacat, orice consens biblic este negat sau talmacit tendentios.

Lucrarea Domnului Iisus Hristos este privita superficial si jertfa Lui nu este mai mult decat "pretul" pentru niste ostateci. Viitorul lor se epuizeaza cu lupta de la Armaghedon si trairea "vesnica", pe pamantul actual, trecut printr-o reparatie capitala; fara judecata, fara osanda si fara fericirea Cerului nou promis.

Considerand aceste lucruri, nu ne miram ca "Societatea" nu vorbeste de predare, de cainta, nici despre o viata de credinta. Rugaciune, inchinaciune, mijlocire, iata niste termeni straini acestei organizatii. Siguranta mantuirii sau marturia Duhului in vederea mantuirii la fel.

Servicii divine cu vestirea Cuvantului si inchinaciune lipsesc. Motivul? Le lipseste Mantuitorul, Domnul Iisus Hristos, Fiul Lui Dumnezeu. Le lipseste Cel crucificat, Cel inviat si Cel inaltat.

11. Sfaturi


Fara sex inainte de casatorie, doar cu lecturarea Bibliei. Regulile adeptilor sectei "Martorii lui Iehova", valabile inclusiv pentru cei tineri, sunt de fier. Biblia este sacra pentru ei, fiind scopul lor in viata. Ei sustin ca in ea sta scris ce au voie sa faca si ce nu. Martorii urmeaza cu umilinta indeaproape tot ceea ce spune Cartea Sfanta. Editata de Biserica lor, evident. Copiii, de asemenea, copiaza indeaproape actiunile parintilor.

Unul dintre sfaturi spune cam asa: "cititi impreuna Biblia si verifica atent daca partenerul tau asculta cu sinceritate predicile si este dispus sa participe la intruniri".


Pe marturia aceasta ca Iisus este "Hristosul, Fiul Dumnezeului celui viu", este cladita Biserica Domnului (v. Matei 16:17-18). Nici o biserica care nu este cladita pe marturia de piatra, ca Iisus Hristos, Cel care ne-a rascumparat, este Dumnezeu in trup uman, nu-i o biserica adevarata a Domnului.

Putem constata de la prima vedere, ca Martorii lui Iehova, este orice: asociatie, fundatie, organizatie, retea de socializare, etc., dar nu este o biserica a Domnului, pentru ca ea neaga exact marturia ca Iisus este "Hristosul, Fiul Dumnezeului celui viu". Daca unii sectanti pot convinge un crestin sa treaca la secta lor, inseamna ca ii era slaba credinta, nu era convins. Ca toate sectele sunt periculoase pentru tineret, inclusiv cea mai mare secta crestinismul, deasemeni islamul, este adevarat. Omul trebuie sa decida singur, la maturitate, daca crede sau nu, in cine, in ce.

Si atunci cum sa stim care spune adevarul?... SIMPLU ... citesti cu ochii tai Biblia si atunci vei verdea CLAR ca Biblia avertizeaza asupra acestor lupi.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16139
 • Thank you received: 5257
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: ihdsimmeu

Rasp: Sectele "crestine" sau lupi in piei de oi! #22597

DOMNULE IN BISERICA ORTODOXA SUNT ZILE DE POMENIRE A Sfintilor Vechiului Testament. Pe 20 iulie a fost pomenit Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul. Tamaierea practica a vechiului Testament. Unde erau neoprotestanti acum 1900 de ani ? pe sub pamant ? PENTRU FIECARE SLUJBA SI PRACTICA SFANTA BISERICA ARE ATAT BAZA BIBLICA CA SI TRADITIONALA.

DESPRE TAMAIERE SI IMPORTANTA EI IN DREAPTA CREDINTA

PRACTICAREA TAMAIERII CU CADELNITA LA SFINTELE SLUJBE ISI ARE TEMEIURI BIBLICE INTEMEIATE. INTREBUINTAREA EI IN CULTUL VECHIULUI TESTAMENT NU O NEAGA NICI ERETICI NEOPROTESTANTI. IN NOUL TESTAMENT SE VEDE CA INTRE DARURILE ADUSE MANTUITORULUI DUMNEZEU IISUS CHRISTOS ERA SI TAMAIE. SFANTUL APOSTOL PAVEL VORBESTE SI EL DESPRE MIROS DE BUNA MIREASMA, JERFA PRIMITA, BINEPLACUTA LUI DUMNEZEU ( FILIP 4, 18)
SFANTUL IOAN IN APOCALIPSA NE SPUNE: SI A VENIT ALT INGER SI A STAT LA ALTAR, AVAND CADELNITA DE AUR, SI I S-A DAT TAMAIE MULTA CA S-O ADUCA IMPREUNA CU RUGACIUNILE TUTUROR SINTILOR PE JERFENICUL CEL DE AUR DINAINTEA TRONULUI. SI FUMUL DE TAMAIE S-A SUIT, DIN MANA INGERULUI,INNAINTEA LUI DUMNEZEU IMPREUNA SI CU RAGACIUNILE SFINTILOR. (APC 8, 3-4)
TOT SFANTUL IOAN SPUNE CA A VAZUT 24 DE BATRANI SI 4 FIINTE, AVAND FIECARE NASTRAPE DE AUR PLINE DE TAMAIE. IN VECHIUL TESTAMENT NI SE SPUNE DESPRE HERUVIMI SCULPTATI SI BRODATI, INNAINTEA LOR SE TAMAIA SI SE FACEA INCHINACIUNI (IOSUA 7,6 IES 30,1,7, 8) ARHIEREII VECHIUL TESTAMENT TAMAIAU MULT CAND INTRU ODATA PE AN IN SFANTA SFINTELEOR CA SA NU MOARA VAZANDU-L PE DOMNEZEU. IAR IN NOUL TESTAMENT SFANTUL APOSTUL LUCA SPUNE CA NASTEREA SFANTULUI IOAN BOTEAZATORUL A FOST VESTITA CAND ZAHARIA TAMAIA (LUCA 1, 9).
 • VENEFICUS
 • Avatarul lui VENEFICUS
 • Deconectat
 • Junior Member
 • Posts: 31
 • Thank you received: 1
 • Karma: 0
Ultima editare: by VENEFICUS. Motiv: POZA
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Sectele "crestine" sau lupi in piei de oi! #22598

Daniele, prietene, te felicit pentru articolul legat de Martorii lui Iehova, dar nu se incadreaza in aceasta tematica ;) Stii de ce? Martorii nu se recunosc ca fiind crestini. Motivele sunt prezentate de tine cu varf si indesat. Ei nici macar nu fac parte din categoria neoprotestantilor. :)
P.S. Asta nu inseamna ca tot ce fac ei, este de aruncat la gunoi. Ar fi lucruri pe care ar putea sa si le insuseasca si cei care-si spun crestini.
Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
 • ihdsimmeu
 • Avatarul lui ihdsimmeu
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
 • Posts: 3639
 • Thank you received: 558
 • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Sectele "crestine" sau lupi in piei de oi! #22599

ihdsimmeu a scris:
Daniele, prietene, te felicit pentru articolul legat de Martorii lui Iehova, dar nu se incadreaza in aceasta tematica


Relax, le iau pe rand... :ohmy:
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16139
 • Thank you received: 5257
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Sectele "crestine" sau lupi in piei de oi! #22600

daniel a scris:
Relax, le iau pe rand... :ohmy:
Sunt foarte relax. ;) Ideea era ca nu e locul lor, in acest post! Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
 • ihdsimmeu
 • Avatarul lui ihdsimmeu
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
 • Posts: 3639
 • Thank you received: 558
 • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Sectele "crestine" sau lupi in piei de oi! #22615

 • VENEFICUS
 • Avatarul lui VENEFICUS
 • Deconectat
 • Junior Member
 • Posts: 31
 • Thank you received: 1
 • Karma: 0
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Sectele "crestine" sau lupi in piei de oi! #22616

ihdsimmeu a scris:
Ideea era ca nu e locul lor, in acest post!
Cum asa... vezi titlul topicului :blink:

Adventistii

Denominatiunea a aparut in prima jumatate a sec. trecut.

Invatatura lor centrala este apropiata venire a lui Hristos Care va intemeia Imparatia de 1000 de ani pe pamant. De aici si numele lor: adventus = venire.

In 1831, William Muller, un fermier din Massachusetts, de credinta baptista, a inceput a tine predici ocazionale in care vorbea de apropiata venire a lui Hristos, fixand si o data: 1843. Anul 1843 va trece insa fara sa produca nimic.

Muller a declarat ca era vorba despre o eroare de calcul si l-a insarcinat pe Samuel Snow sa "caute" greseala. Acesta a "gasit" o noua data: 10 oct. 1844. Pe masura ce se apropia data fixata, discipolii lui Muller isi paraseau ocupatiile, in asteptarea evenimentului. Dar a trecut si 10 oct. 1844, fara sa se intample nimic.

Muller a declarat din nou ca s-a inselat, si i-a sfatuit pe discipoli sa se intoarca la baptisti. Dar adeptii nu i-au ascultat sfatul si s-au divizat intr-o serie de grupuri. Acum o pare o tanara de 17 ani care va fi cunoscuta, dupa casatorie, sub numele de Hellen G. White. Tanara cu sanatate subreda, care urmase doar 3 clase, suferea de grave crize de halucinatii. Personal, cred ca era sub inselare demonica, crizele halucinatorii nefiind strict de natura medicala. Ea pretindea ca avea "revelatii" direct de la Dumnezeu (printre altele, sustinea ca Dumnezeu i-ar fi poruncit sa serbeze Sabatul in ziua a 7-a). De-a lungul vietii sale, "Spiritul Profetic" - dupa cum a fost numita de adventisti - a avut 2ooo de vise si viziuni profetice (daca ar fi sa dam crezare sectantilor).

Adventismul apare in Europa in 1864.

In Romania ajunge in 1870 la Pitesti prin Toma Aslan si fratele sau. In 1900 apare la Bucuresti cea dintai grupare adventista al carei coordonator este studentul in medicina Petre Paulini.

La prima vedere, invatatura adventista pare foarte asemanatoare cu cea ortodoxa (poate cea mai asemanatoare, dupa catolicism), dar se diferentiaza substantial; rezum aceasta prin cateva puncte importante:

1) Adventistii se orienteaza dupa doar Vechiul Testament, fara a tine cont de Noul Testament.
Si atunci ii intrebam: De ce a mai venit Hristos, daca Legea Veche ii indreptase pe oameni?!

2) Adventistii tin Sabatul, ca evreii (considera sarbatoare sambata, nu duminica).

Intrebam, din nou: De ce nu a inviat Hristos sambata, pentru ca atunci sa fie cu adevarat "ziua bucuriei"?

Pe de alta parte, se mai observa o contradictie: desi adventistii considera sambata sarbatoare si zi de odihna (in loc de duminica), ei fac foc sambata in casele lor de rugaciune, contrazicandu-l astfel si pe Moise (dupa care se orienteaza), care zicea: "in ziua odihnei sa nu faceti foc in toate locasurile voastre" ("Iesirea", 35:3)

3) Adventistii considera ca Statul este considerat o institutie randuita de Dumnezeu (ceea ce este fals, Statul fiind o institutie lumeasca; doar natiunile sunt lasate de Dumnezeu, "Cezarii" fiind trecatori).

4) Considera ca Sfantul Duh purcede si de la Fiul si de la Tatal - la fel ca si catolicii.

5) Cel mai grav este insa faptul ca resping preotia (in scrierile lor reiese o adevarata ura fata de preoti), Sfanta Traditie, cultul icoanelor, al sfintilor etc.

Din cele de mai sus putem usor deduce ca adventistii sunt la fel ca aceia despre care Sfantul Pavel spunea: "Dar Duhul graieste lamurit, ca in vremurile cele de apoi, unii se vor departa de la credinta, luand aminte la duhurile cele inselatoare si la invataturile demonilor." (1 Timotei 4:1).
Sa nu uitam ca "nimeni nu stie de ceasul cand va veni Fiul Omului" (Matei 24:36) si "nu este al vostru a sti anii si vremurile pe care Tatal le-a pus sub stapanirea Sa" (Faptele Apostolilor 1:7).
"Deci, dar, fratilor, stati neclintiti si tineti predaniile pe care le-ati invatat, fie prin cuvant, fie prin epistola necesara." (2 Tesalonicieni 2:15). - Sfantul Pavel ii indeamna pe crestinii ortodocsii din Tesalonic sa respecte Sfanta Traditie, fie orala, fie scrisa.

Frati crestini ortodocsi, noi, romanii, am avut privilegiul de a primi credinta de la Sfantul Apostol Andrei, care in anul 40 d. Hr. a venit pe meleagurile noastre. Sa pastram comoara pe care o avem lasata mostenire si sa ne lucram talantul pe care ni l-a lasat Dumnezeu, pentru a nu fi rusinati la Judecata de Apoi!
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16139
 • Thank you received: 5257
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Sectele "crestine" sau lupi in piei de oi! #22621

daniel a scris:
ihdsimmeu a scris:
Ideea era ca nu e locul lor, in acest post!
Cum asa... vezi titlul topicului :blink:
Prietene, m-am uitat foarte atent la titlu...asa ca pentru clarificare, te intreb: in acest topic, vei vorbi despre hinduism, islamism, confucianism, etc.?
Ca aici scrii despre adventisti, asta e conform topicului!
...
1) Adventistii se orienteaza dupa doar Vechiul Testament, fara a tine cont de Noul Testament.
Si atunci ii intrebam: De ce a mai venit Hristos, daca Legea Veche ii indreptase pe oameni?!
Te inseli profund... nici nu-ti dai seama cat de mult se bazeaza si pe Noul Testament.
3) Adventistii considera ca Statul este considerat o institutie randuita de Dumnezeu (ceea ce este fals, Statul fiind o institutie lumeasca; doar natiunile sunt lasate de Dumnezeu, "Cezarii" fiind trecatori).
De asemenea te inseli! Iata ce spune Sf. Scriptura:
Oricine să fie supus stăpânirilor celor mai înalte; căci nu este stăpânire care să nu vină de la Dumnezeu. Şi stăpânirile care sunt, au fost rânduite de Dumnezeu.
Romani 13:1 Asa trecatori cum sunt, Cezarii sunt de la Dumnezeu.
5) Cel mai grav este insa faptul ca resping preotia (in scrierile lor reiese o adevarata ura fata de preoti), Sfanta Traditie, cultul icoanelor, al sfintilor etc.
Hai ca exagerezi nepermis: adevarata ura? :ohmy: :unsure: Stai linistit, nu e vorba de ura... Poate o sa povestesc odata o situatie legata de adevarata ura din partea unui "preafericit"! Deci ei nu resping preotia, ci doar preotia vechi testamentala. Celelalte asa-i, le resping, dar repet nu cu "adevarata ura"...
Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
 • ihdsimmeu
 • Avatarul lui ihdsimmeu
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
 • Posts: 3639
 • Thank you received: 558
 • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Sectele "crestine" sau lupi in piei de oi! #22639

Multi dintre voi ati spune "DA" sinuciderii asistate si crimei sub protectia legii, si v-ati gandit sa va dati cu parerea despre niste "secte" care nu sunt de fapt secte. Singurii care nu cred in Sfanta Treime sunt Martorii, gresit dupa parerea mea. Pe cei care cred in Tatal, Fiul si Duhul Sfant si au Biblia ca indrumator al vietii lor, ii consider crestini si nu ma grabesc sa judec ceea ce au usor diferit fata de credinta mea.

Nu vorbiti despre ce nu cunoasteti si nu judecati un cult intreg pentru niste oameni care stau pe o banca intr-o duminica, undeva intr-o biserica alta decat Ortodoxa. Pe crestinii adevarati ii cunoaste Dumnezeu, si cand ne cheama la El nu ne incoloneaza pe grupe... ortodocsi, catolici, baptisti, adventisti... Stim cu totii ca in nicio biserica nu e perfect, si nu are cum sa fie pentru ca la biserica merg cei care simt ca au nevoie de iertare: pacatosii.

Suntem oameni cu suferinte fizice si cred ca si sufletesti, si ar trebui sa avem mai multa sensibilitate si respect unii fata de altii. Ar trebui sa ne uneasca Cristos si sa nu ne desparta diferentele care nu conteaza in vesnicie. Dumnezeu sa puna in noi mai multa dragoste!
 • ucero
 • Avatarul lui ucero
 • Deconectat
 • Senior Member
 • Posts: 54
 • Thank you received: 11
 • Karma: 1
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Dionnis, ihdsimmeu

Rasp: Sectele "crestine" sau lupi in piei de oi! #22640

anatema........A INSEMNA CA DACA FAC PARTE DIN BISERICA SATANISTA, DUMNEZEU NU TINE CONT...CA ORICUM NU CONTEAZA CREDINTA....... DUMNEZEU NU TINE CONT......NU TE MAI AMAGI..ASTA E UN PRETEXT....CE SIMPLU AR FI SA FACEM CE VREM SI SA AJUNGEM LA DUMNEZEU....
 • VENEFICUS
 • Avatarul lui VENEFICUS
 • Deconectat
 • Junior Member
 • Posts: 31
 • Thank you received: 1
 • Karma: 0
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Sectele "crestine" sau lupi in piei de oi! #22641

Ai tras concluzii complet gresite si complet pe langa subiect.. ce-au in comun cei care se cheama crestini cu cei care cred in satan? In niciun caz nu putem face ce dorim, ci trebuie sa facem totul dupa voia Domnului scrisa in Cuvantul Sau.

anatema, evident, nimic nou... la tine oricine care nu e ortodox e "lup in piele de oaie"

Sa fi sanatos!
 • ucero
 • Avatarul lui ucero
 • Deconectat
 • Senior Member
 • Posts: 54
 • Thank you received: 11
 • Karma: 1
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: ihdsimmeu

Rasp: Sectele "crestine" sau lupi in piei de oi! #22642

NORMAL CA CINE NU E ORTODOX NU E DREPT CRESTIN..... E PE LANGA SAU DELOC...NU POTI FI PROFESOR DE MATEMATICA DA NU CUNOSTI TEOREMA LUI PITAGORA ASA SI CRESTIN...AAAA EU NU VORBESC DE ORTODOCSI CU NUMELE SI DE URMASI ADEVARATI..UNDE ERAU NEOPROTESTANTI CAND ERA PRIGOANA ? CAND CRESTINI ERAU DATI LA LEI? UNDE ERAU NEOPROTESTANTI CAND SFINTI PARINTI AU LUPTAT PENTRU LIBERTATEA DE CULT DIN 325? UNDE ERAU NEOPROTESTANTI CAND UDHUL SFANT SA POGORAT ASUPRA SFINTILOR PARINTI SI AU STABILIT CANONUL BIBLIC?
 • VENEFICUS
 • Avatarul lui VENEFICUS
 • Deconectat
 • Junior Member
 • Posts: 31
 • Thank you received: 1
 • Karma: 0
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.