Gheorghe Astileanu

Gheorghe Astileanu, pictor de varf al contemporanitatii mondialeGheorghe Astileanu, nascut la data de 14 noiembrie 1964 la Cluj-Napoca, se numara printre pictorii de varf ai contemporanitatii mondiale.

La doar 19 ani, un accident stupid curma linia destinului tanarului pictor, ramanand sa priveasca lumea, sa o inteleaga si sa o transpuna in arta, dintr-un scaun cu rotile. Profesorul de pictura Gheorghe Astileanu se dusese la mormantul bunicului sa aseze un buchet de flori, ca multumire ca-l crescuse imediat dupa ce-si luase Bacalaureatul. Pe aleea cimitirului, peste Gheorghe Astileanu s-a prabusit un monument funerar ingropandu-l in globul de piatra si lasandu-l paralizat de la mijloc in jos.

Carolina Tanase

Carolina-TanaseMa numesc Carolina Tanase, sunt pictorita si locuiesc in Bucuresti impreuna cu fiica mea, Diana-Greta. Ce putine cuvinte ca sa descrii viata unui om. Dar cat de multe lucruri se ascund in spatele lor!

Auto-prezentare biografica:

Cand eram copil, mi-au placut cateva lucruri: sa construiesc case pentru papusi, sa citesc povesti cu castele si zane si sa pictez. Peisaje, cai naravasi si chipuri de oameni. Putin neobisnuit pentru varsta de cinci ani, nu? Toate acestea au crescut in timp si s-au "maturizat“ impreuna cu mine. Pas cu pas.

Lucian Martinas

Lucian Martinas, artistul fara picioareSalut, sunt Lucian si va prezint lucrarile mele, deoarece am vrut sa vedeti cu ce ma ocup. Am avut un accident de tren in 2007, in urma caruia am ramas fara picioare si fara o parte din sperantele la care visam. Am mult timp liber in care incerc sa fac lucrari frumoase, sa nu treaca timpul degeaba.

Inainte de accident am lucrat ca zidar in tara si in strainatate, insa nu am dat multa atentie vietii si s-a intamplat accidental… A fost greu sa trec peste aceasta trauma in tara, dar am mers in Italia pentru proteze si acolo am intalnit oameni minunati care au fost alaturi de mine. Am invatat de la ei sa ma pot bucura de viata si in situatia in care sunt...

Vasile Popovici

Vasile Popovici picteazaNascut la 19 martie 1969, in localitatea Caransebes judetul Caras-Severin, resiteanul Vasile Popovici sufera de sindrom nevrogen spinal, fiind tintuit in carucior de la varsta de opt ani. Cat este ziua de lunga, Vasile sta in fata sevaletului sau a calculatorului si lucreaza. Pare un fapt obisnuit pentru toata lumea, dar pentru Vasile Popovici nu este deloc asa.

El s-a nascut cu un handicap deosebit de sever - handicap care l-a condamnat si tintuit de la inceput intr-un scaun cu rotile. Sufera de o intrerupere a maduvei spinarii - boala care l-a adus in stadiul de a nu putea face nimic de unul singur. Nu are mai mult de un metru inaltime si chiar si pentru a se muta de pe o parte pe alta, are nevoie de ajutorul mamei sale care i-a fost mereu alaturi.

Marian Basa

Basa Marian: artistul care picteaza cu picioarele

Marian Basa: artistul care picteaza cu picioarele

Nascut cu o malformatie care nu se poate trata nicaieri in lume, Marian nu a putut niciodata sa-si miste mainile. Aproape tot ceea ce face un om normal este pentru Marian un lucru la fel de simplu. Mananca, lucreaza la calculator, da telefon, deseneaza si picteaza cu ajutorul picioarelor.

Viorel Geana

Viorel Geana lucreaza traforajVa salut dragi prieteni! Ma numesc Geana Viorel, sunt din Cornu jud. Prahova, am 53 de ani si din 1995 sufar de parapareza spastica datorita unui abces la maduva spinarii, pe coloana vertebrala la nivelul T9-T10.

Am suferit o interventie chirurgicala in acelasi an la Spitalul Bagdasar Arseni din Bucuresti, fiind operat de medicul Florin Exergian. Datorita acestei probleme medicale, mi-am reluat un hobby avut in copilarie, mai precis din clasa a 5-a, si anume lucrul cu traforajul.