Ma numesc Carolina Tanase, sunt pictorita si locuiesc in Bucuresti impreuna cu fiica mea, Diana-Greta. Ce putine cuvinte ca sa descrii viata unui om. Dar cat de multe lucruri se ascund in spatele lor!
Auto-prezentare biografica:
Cand eram copil, mi-au placut cateva lucruri: sa construiesc case pentru papusi, sa citesc povesti cu castele si zane si sa pictez. Peisaje, cai naravasi si chipuri de oameni. Putin neobisnuit pentru varsta de cinci ani, nu? Toate acestea au crescut in timp si s-au "maturizat“ impreuna cu mine. Pas cu pas.
Am vrut sa devin un pictor celebru, eram studenta la Academia de Arte, lucram ca electronist la Fabrica de Calculatoare, ma casatorisem din dragoste, o aveam deja pe Diana, o fetita minunata, eram fericita ca imi intemeiasem o familie si-mi spuneam ca viata mi-e deschisa. Atunci au inceput sa vina loviturile, ori sa le spun semne ale sortii?
Am "trait" moartea clinica. Visul meu de iubire s-a rupt in bucati, cand sotul meu ne-a parasit, la putin timp dupa nasterea fetitei, iar dupa divort intreaga mea lume s-a cristalizat in jurul Dianei. Ea era mica mea papusa-minune, pentru care as fi facut orice lucru bun si careia as fi vrut sa ii daruiesc orice ar face-o fericita. Dar toate acestea mi-au clatinat puternic increderea in oameni, in ideea de familie si in valori legate de comunicare si iubire, rani care de obicei se vindeca foarte greu si necesita multa vointa.
Ma imparteam la un moment dat intre grijile casei, copil, serviciu si cursurile la facultate, eram tot timpul in miscare, cand pe un drum, cand intorcandu-ma de pe altul, fie ca erau drumuri la piata, fie la medic, pentru retetele si tratamentele fetitei. Eram o fire sportiva, chiar facusem un sport de auto-aparare la 18 ani, ca femeie eram un fel de crisalida din care se pregatea sa iasa un luptator... Fizic, eram deja, insa sufleteste mai aveam de parcurs drumul regasirii de sine, caci loviturile primite de la persoanele dragi imi dadeau deseori momente de slabiciune interioara.
In anul care avea sa-mi intoarca destinul pe dos, aveam 24 de ani. Un accident cumplit, o cazatura de pe cal, urmata de o fractura cervicala si cateva minute de moarte clinica si viata mea s-a schimbat total. Nu stiu cu ce sa aseman accidentul, ca sa fie inteles cat mai profund de cel care citeste, fara sa fi trait un astfel de dezastru de nedorit pentru nimeni, oricate daruri spirituale ar primi acel om ulterior, pentru acceptarea unui astfel de destin.
"Imi amintesc si acum tot ce s-a intamplat in acea zi calduroasa de 25 august 1992. Lucram ca trezorier la o firma de aur, iar niste colegi de acolo au aflat ca la Clubul Dracula din Voluntari se fac lectii de echitatie. De mica eram fascinata de cabaline si abia asteptam ziua in care voi urca in sa. Incepusem lectiile de aproape o luna, insa antrenorul s-a grabit sa debutam. Fara un echipament adecvat, am urcat in sa, iar imediat calul s-a speriat. Am incercat sa-i dau comanda de stop, dar a inceput sa galopeze. Simteam cum ma preling din sa. La un moment dat m-am trezit agatata de coama lui, iar apoi sub gat. In galopare, mi-am simtit capul dat pe spate si oasele trosnind. Ulterior, s-a prabusit peste mine, apoi m-a mai tarat cam 10 minute, pana cand colegii au ajuns sa ma ridice. Aveam oasele gatului smulse, iar o colega a facut greseala sa ma ridice in fund. Creierul intrase in moarte clinica. In aceeasi seara, la spital, am intrat in coma, iar acasa am revenit dupa 6 luni. Aveam deja o fetita, divortasem recent de tatal ei", povesteste plina de pragmatism Carolina Tanase propria drama a vietii.
A fost momentul in care orice vis s-a spulberat, iar viitorul il mai poate vedea doar de la inaltimea unui scaun cu rotile. A avut nevoie de mai bine de un an pentru a se obisnui cu ideea ca viata nu va mai fi niciodata la fel. "Credinta m-a salvat pentru ca altfel as fi luat-o razna de multa vreme", adauga cea care isi traieste majoritatea timpului intr-un apartament modest din Berceni.
Chiar daca soarta i-a luat posibilitatea de a mai merge vreodata, Carolina a primit in schimb talentul de a picta. A avut mai multe expozitii, iar criticul Costin Tuchila chiar s-a declarat incantat de lucrarea "Toamna satului romanesc". Acceptata in Uniunea Artistilor Plastici din Romania, Carolinei Tanase ii plac in special temele cu natura. "Asta si pentru faptul ca eu nu am posibilitatea sa ies din casa decat odata la cateva luni", explica ea.
Studii:
- Academia de Arta;
- Membru al Asociatiei Artistilor Plastici - Bucuresti;
- Absolventa de web design la "AcademiaOnline" - 2009;
- Cursuri de Psihologie si Design Interior in cadrul Institutului European de Cursuri prin Corespondenta - EUROCOR
Expozitii, premii::
- Diploma de merit din partea Asociatiei Artistilor Plastici - 2010;
- Diploma de participare la vernisaj M.A.I. - 2010;
- Expozitia de iarna "Herestrau" - 2010;
- Expozitia Herestrau UAP - 2010
- Expoziție personala 2-3 - Casa de Cultura "Ion Creanga";
- Expozitie Interntionala - Sala Radio - 2003;
- Expozitia "Eroii revolutiei" - 2003