Statiunea de tratament balnear si recuperare a capacitatii de munca Amara Statiunea de tratament balnear si recuperare a capacitatii de munca Amara

Asezare geografica: In Campia Baraganului Central, in lunca raului Ialomita, pe malul nord-vestic al lacului Amara, la 7 km de Slobozia. Altitudine - 30 m.
Clima: Continentala de stepa, veri calduroase si ierni reci. Temperatura medie anuala este de 10,3°C (media lunii iulie este de 22°C si a lunii ianuarie de -3°C). Precipitatii reduse. Umiditatea medie anuala atinge 63%. Nebulozitatea in timpul verii este 5,0 zecimi. Iarna, vantul bate din directia nord-est.

Tratament balneologic prin Casa Nationala de Pensii si Asigurari de Sanatate.

Str. Lacului nr.1, Amara, jud. Ialomita, cod 927020

Tel: 0243/266.259
0243/266.260
0243/266.165
Web: www.hotelialomita.ro

Complexul Hotelier Ialomita dispune de 414 locuri de cazare clasificate la categoria trei stele si 74 locuri de cazare clasificate la categoria doua stele. Acesta dispune de restaurant, baza de tratament moderna, plaja, precum si de alte dotari ce permit petrecerea placuta a timpului liber.

Principalele afectiuni tratabile sunt:

 • afectiuni ale aparatului locomotor;
 • reumatisme degenerative abarticulare, inflamatorii, post-traumatice, ortopedice;
 • afectiuni neurologice periferice;
 • afectiuni ginecologice;
 • afectiuni dermatologice;
 • afectiuni respiratorii, digestive, renale etc.

Principalul factor terapeutic natural este lacul Amara. Apa lacului are un continut ridicat de sulfat, de clorura de sodiu si de magneziu. Gradul sau total de mineralizare este 9.88 g/l. Namolul lacului este sapropelic, contine circa 40% substante organice si 41% substante minerale. Complexul Hotelier IALOMITA, un important centru de balneo-fizio-terapie, este situat in Statiunea balneo-climatica Amara la 7 km de Slobozia, resedinta judetului Ialomita, respectiv la 100 km de Aeroportul International Henry Coanda, 100 km de Aeroportul Mihail Kogalniceanu, 120 km de Litoralul Marii Negre si 130 km de Delta Dunarii.

Factorii terapeutici de aici ne permit sa oferim tratament balnear si de recuperare pentru o gama vasta de afectiuni:

 • afectiuni reumatismale degenerative: spondiloza cervicala, dorsala si lombara, artroze si poliartroze;
 • afectiuni reumatismale inflamatorii: stari alergice articulare dupa reumatism articular acut sau dupa infectii de focar, spondilita anchilozanta;
 • afectiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrita scapulohumerala) ;
 • afectiuni postraumatice: redori articulare posttraumatice, recuperare dupa imobilizari in aparat gipsat, recuperari dupa operatii pe muschi, articulatii si oase, entorse si luxatii;
 • afectiuni neurologice periferice: pareze si paralizii posttraumatice ale membrelor, polineuropatii, sechele dupa poliomielita;
 • afectiuni ginecologice: metroanexita cronica, sterilitate secundara, insuficienta ovariana;
 • afectiuni asociate dermatologice si endocrine.

Complexul Hotelier Ialomita prin baza sa de tratament, dispune de instalatii complete de electro-hidroterapie si asigura efectuarea in conditii optime a numeroase tratamente balneare: baie cu namol la cada, baia cu apa minerala la cada, curenti Trobert, curenti TENS, curenti interferentiali, ultrasunet, bai galvanice, solux cu namol, baie de lumina, unde scurte, aerosoli, tamponare si irigatii vaginale, gimnastica medicala, laser. Pentru relaxare va invitam la sala de masaj, la baile jacuzi, in sala de fittnes sau in bazinul cu apa sarata.

Statiunea Amara este locul unde Dr. St. Ionescu-Calinesti a semnat certificatul de nastere a Pell-Amarului. PeU-Amarflt este, dupa cum afirma Dr. St. Ionescu-Calinesti, "prima forma omologata injectabila ce valorifica potentialul bioenergetic din namol din namol-aurul negru, am reusit obtinerea acestei pulberi- aurul alb, care a fost promovat in 120 de state ale lumii de pe toate meridianele, obtinandu-se rezultate remarcabile". Climatul este de stepa, cu veri calduroase.

Tratamente disponibile:

 • bai la cada cu namol;
 • bai cu ape minerale in bazin;
 • bai galvanice;
 • impachetari cu namol si cu parafina;
 • dus subacval integral si partial;
 • aerosoli;
 • curenti diadinamici, ultrasunet, unde scurte, curenti Tens, curenti interferentiali;
 • solux;
 • laserterapie;
 • masaj terapeutic;
 • gimnastica medicala.

Fiind inconjurat de asemenea puncte de atractie turistica vestite prin frumusetea locurilor, a faunei si florei, a ospitalitatii localnicilor si hotelierilor, suntem preocupati sa punem in valoare turismul de agrement din zona organizand excursii care sunt pe placul oaspetilor nostri sositi de pe intreg teritoriul tarii.

Va propunem excursii in Delta Dunarii si pe Litoralul Marii Negre, punand la dispozitia celor interesati mijloace de transport proprii, avand ca puncte de atractie turistica Delfinariul din Constanta si Acva Magic din Mamaia.

Ca buni cunoscatori, preferintele dumneavoastra vor (fi) deveni o provocare pentru imaginatia noastra. Provocarea noastra este natura. Vrem sa va aratam locurile minunate de care suntem inconjurati. Pentru inceput va invitam in Parcul de Vacanta Hermes din Slobozia. Aici, va rugam, priviti si va bucurati de maretia Turnului Eiffel, iar apoi va invitam sa va relaxati fie intr-un chezlong langa piscina s-au sa va distrati intr-un joe de paint-ball. Cand Soarele va merge catre Apus va provocam din nou, la o partida de vanatoare, vanatul imbelsugat imbogateste masa unei sarbatori campenesti. Va invitam la dans, bunadispozitie, mancare traditionala romaneasca, toate fiind insotite de acordurile unui taraf de lautari la terasa sau in restaurantul unitatii noastre.

Aici veti gasi o casa primitoare, un loc de odihna si mai ales locul unde, unii ati gasit o frantura din visul dumneavoastra - cea mai frumoasa vacanta! Noi va propunem (garantam) un colt de rai (o vacanta de vis), dumneavoastra alegeti-ne! Unitatea noastra este o gazda primitoare, generoasa pentru oaspetii din toate colturile lumii punand la dispozitia acestora toata priceperea specialistilor sai.

Complexul Hotelier Ialomita dispune de multiple spatii de cazare (camere duble, camere single si apartamente), echipate cu tv color, frigider si telefon. In incinta Hotelului Ialomita oaspetii nostri se pot bucura de serviciile unui restaurant cu dotari moderne, restaurantul oferind mancaruri traditionale romanesti.

De asemenea, aici se pot bucura de serviciile oferite de barul de zi, de laboratorul de cofetarie, de serviciile unui boutique precum si de o gama larga de servicii adiacente: farmacie, biblioteca, difuzarea presei, frizerie, spalatorie si calcatorie, spalatorie auto.

Hotelul Ialomita detine centrala termica proprie care asigura necesarul de energie termica pentru incalzirea intregului hotel, a bazei de tratament precum si aducerea la parametrii optimi a apei si namolului sapropelic necesar tratamentului balnear. Baza de tratament este echipata cu aparatura moderna de ultima generatie deservita de personal calificat care asigura desfasurarea in bune conditii a indicatiilor terapeutice recomandate de cei mai buni medici balneologi.

Lista indicatiilor terapeutice este larga datorita factorilor naturali de cura, apa fiind sulfatata, clorurata-sodica, magnezica, slab bromurata, slab sulfurata, sodica, hipotona, namolul sapropelic si climatul de stepa.

Potential turistic

Pozitia geografica a statiunii permite organizarea unor activitati turistice care vizeaza atat capitala tarii cat si litoralul romanesc al Marii Negre. Zona turistica a litoralului romanesc: statiunile Mamaia, Eforie, Neptun, Saturn, Jupiter, Cap Aurora, Olimp, Costinesti, Mangalia, Navodari (hoteluri de 2-5 stele, practicarea sporturilor nautice, divertisment-delfinariul si acvariul din Constanta, satul de vacanta Mamaia s. a.); vestigii ale unor vechi asezari antice: Tomis, Calatis si Histria; Monumentul de la Adamclisi; pivnitile statiunii viniviticole Murfatlar; zona turistica a Deltei Dunarii (plimbari cu vaporul pe bratele Dunarii, practicarea pescuitului si vanatorii); zona turistica a Baltii Brailei (plimbari cu vaporul pe Dunare si canalele Insulei Mari a Brailei, pescuit sportiv).

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează