Statiunea de odihna si tratament Eforie NordStatiunea de odihna si tratament Eforie Nord

Asezare geografica: Statiunea Eforie Nord se afla intre malul Marii Negre si Lacul Techirghiol, la 14 km sud de Constanta. Are o larga deschidere spre mare si o faleza de peste 30 metri inaltime. Plaja de peste 3 km lungime are si portiuni ce ating 100 m in latime. Un aer de prospetime este dat de cele peste 30 ha de spatii impadurite din statiune.
Clima: Climat maritim de litoral. Temperatura medie anuala este de 11,2°C (in iulie depaseste 22°C, iar in ianuarie 0°C). Iernile sunt blande, cu zapada putina. 

Aleea Speciala nr 1, Eforie Nord, Constanta
Telefon si fax - 0241. 741. 800
Biroul de Internari - 0241.741.800 si 0730.080.327

Factori Naturali Terapeutici

Apa sarata concentrata a Lacului Techirghiol; apa de mare; namol sapropelic din Lacul Techirghiol; bioclimat maritim bogat in aerosoli salini si in radiatie solara, cu efect stimulant asupra organismului.

Statiunea se afla pe litoralul Marii Negre, la 14 km de Constanta. Baza de tratament a statiunii functioneaza tot timpul anului.

In statiune sunt 2 centre principale de tratament: Baza de Tratament si Recuperare Grand (conectata la hotelurile: Meduza, Delfinul si Steaua de Mare) si Clinica Institutului de Balneofizioterapie si Recuperare Medicala, unitate specializata a Universitatii de Medicina si Farmacie Bucuresti. In aceste doua baze de tratament se pot face bai calde in cada si bazin (cu apa provenind din Lacul Techirghiol), impachetari cu namol sapropelic (extras din Lacul Techirghiol), tratamente ginecologice, aerosoli, kinetoterapie, sauna si recuperare prin gimnastica medicala.

Centrul de tratament "Efosan" este Spitalul de Recuperare din Eforie Nord ce dispune de personal medical cu inalta calificare, de aparatura medicala moderna, de laborator de explorari functionale si serviciu de urgenta permanent. Centrul "Efosan" are o piscina semiolimpica acoperita, cu lungimea de 32 de metri si latimea de 14 metri.

In spital se fac tratamente de recuperare, utilizandu-se proceduri diverse la indicatiile medicilor si sub supravegherea cadrelor specializate, tot timpul anului, pentru 2.000 de pacienti pe zi. Principalele proceduri sunt:

 • kinetoterapia recuperatorie, activa sau pasiva (in apa sau in spatii special amenajate);
 • electroterapia de joasa, medie sau inalta frecventa;
 • baile galvanice;
 • actinoterapia;
 • fototerapia;
 • laserterapia;
 • ultrasonoterapia;
 • magnetoterapia;
 • masoterapia uscata sau sub jet de apa;
 • dusul subacval;
 • dusul scotian;
 • masajul cu namol;
 • sauna;
 • inhaloterapia;
 • baile cu plante medicinale si cu uleiuri eterice;
 • baile si impachetarile cu namol si parafina;
 • termoterapia etc.

Prin aceste proceduri se urmareste ameliorarea sau vindecarea urmatoarelor afectiuni: reumatisme inflamatorii sau degenerative, tulburari de circulatie arteriala sau venoasa periferica, nevroze, obezitate, bronhopneumopatii, anexite cronice si sterilitate secundara. Durata unui tratament variaza intre 2 si 3 saptamani si se poate beneficia de cure specializate: antireumatismala, anti-stress, hipoponderala, de Gerovital, Boicil si Alflutop.

Baza de tratament "Steaua de Mare", amplasata la doar 100 de metri de malul Marii Negre, are o capacitate de 1.400 de pacienti pe zi si asigura o consultatie initiala si 4 proceduri pe zi, conform indicatiilor medicale. Baza de tratament deserveste Ambulatoriul de Specialitate numarul 1 al Spitalului.

Baza de tratament "Grand" deserveste Ambulatoriul de Specialitate numarul 2 si Sectia Clinicii Universitare si poate trata 800 de pacienti zilnic. Spitalul dispune si de 4 Pavilioane de Bai Reci, pe malul Lacului Techirghiol, loc unde se face cura naturista in timpul verii. Cura naturista este folosita pentru tratarea si profilaxia bolilor reumatismale, respiratorii si dermatologice si consta in: expuneri la soare, onctiuni cu namol si bai in apa sarata a Lacului Techirghiol.

Complex Steaua de Mare 3 stele Eforie Nord este unul dintre cele mai mari complexuri turistice din tara, cu o capacitate de cazare de peste 900 de locuri, fiind format din trei hoteluri (Delfinul 3 stele, Meduza 3 stele, Aqvatonic 4 stele) si una dintre cele mai moderne baze de tratament de pe litoralul romanesc, Aqvatonic Med Spa&Wellness.
Complex Steaua de Mare este situat in nordul Statiunii Eforie Nord, la doar 100 de metri de plaja. In dreptul lui, plaja a fost latita in anul 2015. Complex Steaua de Mare este prima unitate de cazare din Eforie Nord care a introdus pachetele turistice de tip All inclusive, destinate atat familiilor cu copii, cat si celor care doresc sa petreaca o vacanta la malul marii fara griji, avand toate serviciile asigurate.
Hotel Meduza - este situat in mijlocul resort-ului, langa locul de joaca exterior si este accesibil direct din spatele complexului. Receptia si lobby-bar-ul de la parter au fost renovate la finalul anului 2020. Baile de la etajul 6 in sus au fost renovate in 2023.
Hotel Delfinul - este situat in extremitatea sudica a resort-ului, a fost renovat integral in anii 2020-2021 si pune la dispozitia turistilor camere amenajate cu mobilier nou si dotari moderne. Toate baile au fost renovate in 2023.

Recomandari terapeutice:

 • afectiuni degenerative (spondiloza cervicala, dorsala sau lombara);
 • afectiuni inflamatorii (spondiloza reumatica si poliartrita);
 • afectiuni reumatismale diartritice (tendinita, tendomiozita, periartrita scaoulohumerala);
 • afectiuni ale sistemului nevos periferic (paralizie posttraumatismala si pareza membrelor, sechele ale poliomelitei);
 • boli dermatologice, respiratorii si ginecologice (insuficienta ovariana, cervicita cronica, sterilitate secundara etc.);
 • crestere deficienta la copii, rahitism, decalcifiere, anemie secundara etc.

Pe malul Lacului Techirghiol se afla un complex pentru tratament in aer liber dotat cu instalatii pentru impachetari cu namol rece provenit din lac.

Factorii naturali de cura:

 • clima marina;
 • apa marii;
 • namolul sapropelic provenit din Lacul Techirghiol;
 • apa sarata a Lacului Techirghiol;

Unitati de tratament balnear: Complex turistic Steaua de Mare

Potential turistic

Plaja din Eforie Nord se intinde pe o suprafata de circa 3 Km, atingand o latime maxima, in partea de sud de 100m. Ea este aparata de sapte diguri de larg care feresc de valuri si curenti portiunile mai inguste din dreptul falezei. Lacul Belona, situat in sudul statiunii desparte Lacul Techirghiol de mare si a fost amenajat intre anii 1958-1959 in scop de agrement, pe locul a doua ochiuri de apa sarata. Are o suprafata de circa 1ha si contine apa de mare. Alte posibilitati de agrement: Teatrul de vara din Eforie Nord este situat in parcul central avand o capacitate de 1800 locuri; Parcul central Eforie Nord; Biserica ortodoxa „Nasterea Maicii Domnului” din Eforie Nord; Vizionarea de piese de teatru si filme la cinematograful in aer liber; Petrecerea timpului liber la piscine, stranduri, terenuri de sport.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează