Statiunea Pucioasa - Hotel CeresStatiunea de tratament balnear si recuperare a capacitatii de munca Pucioasa

Asezare geografica: la 350 m altitudine, pe valea raului Ialomita, in judetul Dambovita, la 21 km de Targoviste.
Clima: temperat continentala, cu ierni blande si veri racoroase; precipitatii moderate.

Tratament balneologic prin Casa Nationala de Pensii si Asigurari de Sanatate.

Str. Republicii nr.1, Pucioasa, jud. Dambovita, cod 135400
Tel: 0245/760.729 ; 0245/760.898
Email: contact(at)hotelceres.ro
Web: www.hotelceres.ro 
Facebook: HotelCeresPucioasa

Hotelul CERES dispune de 230 locuri de cazare clasificate la categoria doua si partial trei stele, cu un nivel superior de confort. Statiunea se afla la 350 metri altitudine, intr-o zona dominata de coline impadurite care determina un climat stimulent, cu veri racoroase. Principalii factori naturali de cura sunt apele minerale sulfuroase, sulfatate, bicarbonatate, calcice, sodice clorurate si climatul agreabil cu veri racoroase.

Indicatii terapeutice:

  • afectiuni reumatismale degenerative abarticulare, inflamatorii, post-traumatice si postoperatorii ale aparatului locomotor;
  • afectiuni respiratorii;
  • afectiuni ORL;
  • afectiuni dermatologice.

De asemeni, aici sunt tratate cu bune rezultate boli de nutritie, de metabolism si afectiuni specifice unor boli profesionale.

Boli tratate:

  • reumatism degenerativ (spondiloza cervicala, dorsala si lombara, artroze, poliartroze),
  • afectiuni reumatismale inflamatorii,
  • reumatism abarticular (periartrita scapulohumerala, tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze),
  • afectiuni posttraumatice (redori articulare posttraumatice, sechele dupa operatii pe articulatii, dupa entorse, luxatii si fracturi),
  • afectiuni neurologice periferice si centrale (parapareze la minim 3 luni de la debut),
  • afectiuni respiratorii (bronsiectazia, persoane expuse la noxe respiratorii si cele cu frecvente pneumopatii microbiene sau virotice),
  • afectiuni dermatologice (psoriazis, eczeme cronice, dermatite seboreice, ichtioze, keratodermii, acnee, furunculoza, sclerodermia),
  • alte afectiuni (cardiovasculare, metabolice si de nutritie, boli profesionale).

Tratamente:

  • bai calde cu apa minerala sulfuroasa la cada sau bazin,
  • bai de plante,
  • dusuri subacvale, bai galvanice;
  • impachetari cu parafina,
  • hidroterapie,
  • electroterapie,
  • kinetoterapie,
  • masaj,
  • inhalatii cu aerosoli,
  • gimnastica medicala.

Contraindicatii:

  • boli acute,
  • hemoragii abundente repetate,
  • boli grave ale sangelui (leucemii, anemia pernicioasa etc.),
  • parazitoze,
  • boli venerice in stadiu contagios,
  • boli infectocontagioase,
  • tumori maligne si benigne,
  • stari casectice,
  • psihopatii,
  • epilepsie,
  • sarcina dupa luna a III-a, sarcinile patologice in orice luna, mame in perioada de alaptare;
  • narcomaniile, alcoolismul cronic cu tulburari neuro-psihice, toxicomaniile;
  • hipertensiune arteriala.

Obiective turistice

Statiunea Pucioasa este mica, dar cocheta si ospitaliera si te atrage prin frumusete si bun gust in tot ceea ce iti expune.

Amatorii de cunoasterea comorilor satului romanesc de odinioara se pot opri, vizavi de "Casa Portugheza", la Muzeul de Etnografie al orasului, adapostit intr-o casa veche de doua veacuri, tot a Dobrestilor "Casa Dobrescu".

Vizitatorii sunt indrumati, prin indicatoare plantate la toate intersectiile, care este traseul de la gara sau statia de autobuze spre Hotelul "CERES" .

Serile Pucioasei sunt atat de calme, odihnitoare si placute, incat in acest orasel balnear, oriunde ti-ai indrepta pasii gasesti o oaza de liniste pentru meditatie si reflectii. Pe esplanada care te conduce din centrul orasului in piata, lampadarele si ghirlandele de becuri multicolore iti dau impresia ca te afli in Las Vegas. Lumina lor odihnitoare, aruncata peste jeturile de apa ce ies din fantana arteziana, le preface in curcubee

Fata in fata, un chiosc cu carte pentru hrana inimii si un bistrou cu mici si bere rece, pun mereu in dilema pe vizitatori. Cei mai multi o rezolva, batatorind cararea care le uneste. O plimbare pentru siesta dupa masa de seara sau de pranz este binevenita pe itinerariul B-dul Republicii, Monument, Cinematograf, Gradina de vara cu 650 de locuri, Centrul Cultural, Parc, Peco, Gara, B-dul Castanilor si, din nou,"acasa".

Aceasta este zona care a polarizat si continua sa polarizeze cel mai mult intreaga activitate de agrement si manifestari culturale. Unitatea acestor obiective ramane de necontestat pentru o lume diversa venita la bai, care trebuie sa gaseasca potrivit necesitatilor ei, sursele corespunzatoare de a o satisface. Ele isi aduc o contributie la tot ce inseamna opera de cultura si de civilizatie pentru cetatenii ei, si nu numai ai ei.

Parcul a fost opera veteranilor din razboiul de la 1877 - 1878, si se numeste "Parcul Independentei", la intrarea lui fiind ridicat Monumentul Eroilor Neamului, opera a sculptorului Liviu Brezeanu. Nu intamplator in anul 1927 s-a serbat in acest loc, semicentenarul cuceririi independentei de stat a Romaniei.

Parcul din orasul nostru este un sistem ecologic prin care respira populatia asezarii, se recreeaza si isi consuma in mod placut timpul liber.

In locul pavilionului, distrus printr-un incendiu in anul 1965, si pe al carui tavan N.Grigorescu pictase cele 9 muze, se afla astazi un impunator Centru Cultural care ofera saptamanal programe variate, cuprinzand simpozioane, intalniri cu personalitati, prezentare de carte, expozitii, spectacole de teatru ale echipelor bucurestene, de divertisment si muzica. Un centru de cultura care poate satisface orice gust artistic si de cautari stiintifice.

Pe afisierele moderne care impanzesc centru orasului, puteti afla ce se petrece in Pucioasa in domeniul cultural - sportiv in fiecare saptamana.

Daca iesiti pe una din cele patru porti ale parcului, in strada Fantanelor, care va ofera deschiderea Vaii Ialomita catre Muntele Leaota, cu podul rutier si de cale ferata Bucuresti - Pietrosita, pana sa traversam podul, imediat la dreapta, se poate admira Barajul si lacul de acumulare, iar la cca. 1 km, Debarcaderul. Daca traversam podul, gasim amenajata aici o pastravarie. In fata, Dealul Spatarelul - Mitropolie, la poalele acestuia a existat "Sursa", amenajata in locul de unde tasnesc izvoarele de sulf si iod.

In judetul Dambovita exista numeroase posibilitati de agrement pentru turisti: se pot face excursii in masivul Bucegi,se pot vizita monumentele istorice, arheologice si religioase din imprejurimi.

Palatul Brancovenesc de la Potlogi- Palat in stil brancovenesc, construit de Constantin Brancoveanu in 1698, pe locul unei curti boieresti, fatada orientata spre un helesteu, astazi secat, are o dubla loggie. Pe fatada opusa, spre curte, compozitia este dominata de foisorul cu scara exterioara, asemeni celui de la Mogosoaia. Decoratia palatului cuprindea motive florale de inspiratie persana, care se aseamana cu unele prezente la Mogosoaia in foisor, la biserica Coltei in exterior, in varianta de la Potlogi, ele sunt realizate in stuc.

Complexul Muzeal Curtea Domneasca de la Targoviste, resedinta domneasca a lui Mircea Cel Batran (1394) singura capitala a Tarii romanesti (1431) unde au domnit personalitati importante ale vremii, printre care amintim pe bravul domnitor Vlad Tepes, cunoscutul erou al novelei lui Bram Sthoker Dacula, complexul continand si celebrul Turn al Chindiei.

Mai pot fi vizitate ruinele conacului Vacaresti, Biserica Stela, Biserica Andronesti, Muzeul de arheologie, Muzeul scriitorilor, Muzeul tiparului si al cartii vechi,Manastirea Dealu si Manastirea Viforata, spre Cetatuia Negru Voda, spre Namaiesti, schitul Cota 1000.

Judetul Dambovita constituie o zona turistica de mare interes datorita numeroaselor vestigii ale trecutului istoric, a unor monumente de arta de o valoare considerabila, carora li se adauga pitorescul vailor Dambovitei si Ialomitei, cu numeroasele forme carstice (Pestera Ialomicioara, Cheile Zanoagei, Cheile Tatarului, etc.) si frumusetea masivelor Leaota si Bucegi. De asemenea, statiunea balneoclimaterica Pucioasa atrage numerosi turisti la odihna si tratament.

Potential turistic:

Manastirea Dealu, unde este inhumat capul lui Mihai Viteazul; Complexul ecumenic de la Vulcana-Bai; ruinile cetatii de scaun a Tarii Romanesti din Targoviste, cu Turnul Chindiei; zona turistica Muntii Piatra Craiului (cheile Damboviciorei si Brusturetului, pesterile Dambovicioara, Stanciului, Liliecilor, Cabanele Curmatura si Plaiul Foii); salba de statiuni de pe Valea Prahovei: Sinaia, Poiana Tapului, Busteni, Azuga, Predeal, Breaza (hoteluri de 2-5 stele, cabanele turistice-Varful cu Dor, Piatra Arsa, Babele, Pestera, Padina, zone prielnice practicarii sporturilor de iarna: Clabucet -Predeal, Busteni, sectoarele Babele- Piatra Arsa si Furnica- Sinaia), cascada Urlatoarea; stanci cu forme ciudate create de efectul eroziv al factorilor naturali - Sfinxul si Babele; complexul muzeistic Castelul Peles; Cazinoul din Sinaia.