Statiunea de odihna si tratament Sinaia

Asezare geografica: Este o statiune din judetul Prahova situata la poalele muntilor Bucegi la o altitudine de peste 800 m care se bucura de factori terapeutici excelenti prin atmosfera puternic ionizata, are curat, dar si izvoare cu ape minerale binefacatoare. Sinaia este la o distanta de 121 km fata de Bucuresti si la 60 km fata de Ploiesti.
Clima: Statiunea Sinaia are un climat subalpin, verile sunt racoroase , iernile moderat de friguroase, temperature medie a anului fiind de 6 grade Celsius.

Strada Valea Rasnoavei nr. 8, Predeal 505300
Telefon: 0268 455 160 ; 0773 967 249 
Web: www.nevroze-predeal.ro

Indicatii terapeutice

 • nevroze;
 • boli endocrino-metabolice;
 • boli cronice ale aparatului respirator;
 • hipertensiune arteriala;
 • boli reumatismale cronice neevolutive

Cura Balnerara

Sanatoriul de Nevroze Predeal acorda servicii de spitalizare continua, servicii ambulatorii de specialitate, servicii de spitalizare de zi sau servicii paraclinice necesare pentru asigurarea de servicii medicale pentru ingrijirea bolnavilor cronici sau servicii medicale intr-o singura specialitate, avand in dotare echipamentele si aparatura medicala necesare pentru furnizarea serviciilor medicale corespunzatoare specialitatilor aprobate in structura organizatorica aprobata.

Primul factor de cura in statiune este climatul subalpin ionic, stimulant, cu o actiune specifica, pe fondul unei presiuni atmosferice scazute. Lipsa vanturilor puternice, a variatiilor mari de temperatura, la care se adauga aeroionizarea puternica, determinata de versantii padurosi din jurul statiunii, constituie factori de mare insemnatate in tratamentul unor afectiuni.

Elementul terapeutic cel mai important il constituie bioclimatul tonic, stimulant, aer lipsit de pulbere (praf) si alergeni, bogat in radiatii ultraviolete si cu o accentuata ionizare negativa. Un al doilea factor natural terapeutic este apa minerala a izvorului "VALEA CAINELUI" apa minerala sulfuroasa, bicarbonatata, oligominerala, in curs de a fi captata si deci folositoare in scop terapeutic pentru tratarea unor afectiuni ale aparatului digestiv, boli hepato-biliare si ale cailor urinare.

In prezent, principalele afectiuni ce beneficiaza de tratament la Sinaia sunt:

 • Nevrozele (toate formele) atat de raspandite in acest sfarsit de secol dominat de suprasolicitare, de stress cotidian profesional, social, familial si cateodata de incompletitudine a omului in aspiratiile sale - cura antistress.
 • Boli endocrino-metabolice.
  - hipertiroidia;
  - dislipidemiile inclusiv arterioscleroza;
  - diabetul zaharat;
  - obezitatea - cura de slabire.
 • Boli cronice ale aparatului respirator
  - bronsite cronice;
  - astmul bronsic;
  - emfizemul pulmonar.
 • Hipertensiunea arteriala st.1 tulburari ale circulatiei cerebrale si periferice.

La aceste patru grupe de afectiuni se poate trata cu bune rezultate si anumite maladii asociate, precum:

 • boli reumatismale cronice neevolutive (artroze, spondiloze, sciatica vertebrala);
 • afectiuni cronice de neuron periferic.

Tratamentul este complex, individualizat si se aplica totdeauna dupa consultatie de specialitate si eventual, investigatii necesare. In afara factorului climatic de care am vorbit, tratamentul acestor afectiuni se face si cu ajutorul acestor agenti naturali sau fizici concentrati in stabilimentul de cura balneara care este hotelul "Paltinis". In complexele de tratament care se aplica, enumeram suscint cateva din procedurile cele mai importante si mai eficiente:

Proceduri (metode) de hidroterapie (adica cu ajutorul apei):

 • bai cu plante medicinale;
 • bai cu esenta de brad, cu un bun rezultat calmant, sedativ si antialgic;
 • bai carbogazoase (CO2) si cu bule de aer, eficace in tratamentul nevrozelor, al hipertensiunii arteriale si al dereglarilor circulatorii;
 • bai cu peria, avand un efect stimulativ, reconfortant, activand circulatia sangelui si eficace in obezitate;
 • dus scotian, dus sub apa (sub acal), afuziuni alternative.

Proceduri de electroterapie

Se aplica o gama intreaga de proceduri actionand ca un tratament complementar celui de hidroterapie.
Mentionam numai cateva:

 • unde scurte;
 • galvanizari;
 • solux si infrarosii;
 • curenti diadinamici;
 • Tens;
 • Trabert;
 • Curenti interferentiali;
 • Curenti cu impulsuri;
 • ultraviolete;
 • bai galvanice eficace in special pentru stimularea circulatiei periferice;
 • ultrasunete.

Un cuvat aparte pentru ceea ce numim MAGNETODIAFLUX, o inventie romaneasca, adoptata de altfel si de catre clinici din Germania si Italia, fiind un excelent mjiloc sedativ al organismului pentru combaterea dereglarilor de somn si a nervozitatii. Principiul de functionare al acestui aparat consta in punerea organismului uman intr-un camp magnetic conectat la un circuit electric.

Masaj partial sau general, extraordinar de apreciat cu multiplele sale indicatii in diferite maladii organice, stimuland circulatia si de asemeni, relaxarea, tonificarea musculaturii.

Termoterapia (impachetari cu parafina) cu rezultate pozitive cateodata chiar spectaculare la anumiti pacienti cu boli reumatismale cronice neevolutive.

Gimnastica medicala si de recuperare functionala in diferite programe medicale, individualizate sau pe grupe de afectiuni, in sala sau in aer liber, asociata plimbarilor in aer liber curei de teren, aeroterapie.

Psihoterapie, intelegand prin aceasta o maniera particulara de a aborda bolnavul, plina de solicitudine si intelegere. Discutii in legatura cu sanatatea lui fizica si psihica, ajungand pana la metode mai complexe cum ar fi training-ul autogen (autotraining Schultzer).

Dietoterapia, acolo unde este indicat se prescriu regimuri dietetice pentru eventualele boli organice sau pur si simplu regimuri de protectie, de dezintoxicare.

In cadrul clinicii balneare Sinaia functioneaza si o sectie exterioara dependenta de Institutul National de Geriatrie si Gerontologie Bucuresti in cadrul careia se aplica faimoasa "Terapie Aslan" cu ajutorul celor doua produse "ASLAN" medicamentoase originale romanesti "GEROVITAL H 3" si "ASLAVITAL"realizate de cea care a fost eminentul profesor dr. Ana Aslan. Sunt de acum binecunoscute indicatiile de tratament si efectele benefice ale celor 2 produse medicamentoase.

Obiective turistice in Sinaia

Printre obiectivele turistice importante din Sinaia se numara Castelul Peles, Castelul Pelisor, Manastirea Sinaia, Cazinoul Sinaia (locul preferat pentru expozitii de fotografie sau arta plastica, lansari de carte sau spectacole), Parcul Dimitrie Ghica - Muzeul Rezervatiei Bucegi, Stancile din Poiana Stanei, Casa de vanatoare Foisor, Gara Regala, Muzeul de trenulete Sinaia, Economatul Sinaia. Tot aici se afla si casele memoriale George Enescu, Nicolae Iorga, Anastasie Simu.
La Sinaia s-au stins din viata importante personalitati politice ale Romaniei: regele Carol I, Ferdinand I, regina Maria a Romaniei, precum si prim-ministrul Ion Gh. Duca (asasinat pe peronul garii din Sinaia, unde exista in prezent o placuta comemorativa).

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează