Stephen William Hawking

Profesorul Stephen William HawkingStephen William Hawking este unul dintre cei mai cunoscuti fizicieni ai planetei, care a revoltat crestinismul prin declaratiile sale privind natura si existenta lui Dumnezeu, dar ale carui teorii privind spatiul si planetele din Calea Lactee au revolutionat gandirea si au ajutat la o mai buna intelegere a lumii, in ansamblu.

Cunoscut mai ales pentru paradoxul de minte stralucita, de geniu, intr-un corp paralizat, Stephen Hawking s-a facut remarcat mai ales prin reusita lui de a "traduce" si transmite intr-un mod accesibil publicului notiuni complexe de fizica, astfel incat lucrarea sa "A Brief History of Time" a devenit bestseller.

Aimee Mullins

Aimee MullinsInainte de a implini un an, Aimee Mullins isi pierdea prin amputare ambele picioare mai jos de genunchi. Doctorul familiei sale a spus la acea vreme ca nu va invata vreodata sa mearga. La 19 ani insa, Aimee stabilea recordul mondial la 100 de metri garduri si saritura in lungime.

S-a nascut in micul Allentown, in Pennsylvania, intr-un camin modest. A avut o viata grea, dar rareori s-a plans, chiar si in timpul celor 8 ani de chinuitoare si dureroase operatii ce au urmat de-a lungul perioadei ei de crestere. Primele ei proteze au fost din plastic dur, dar ea a insistat sa invete sa mearga neajutata. A refuzat carjele si a abandonat scaunul rulant spunand "Am urat acel sentiment de a fi limitata in miscare, inchisa sau dependenta de timpul altuia".

Sam Sullivan

Sam Sullivan Reeve

Sam Sullivan s-a nascut in 1959, la Vancouver Est si de la varsta de 19 ani a paralizat in urma unui accident la schi, suferind o fractura la coloana in zona vertebrelor cervicale C4 si C5. Ramane aproape complet paralizat, neputand folosi degetele de la maini sau muschiul triceps de la brate. Totusi, el conduce autoturisme adaptate persoanelor cu dizabilitati si foloseste telefonul.

Ca tetraplegic, Sullivan povesteste ca a devenit deprimat si cu ganduri de sinucidere. Dupa ce a depasit aceasta perioada dificila din viata lui, Sam incearca sa gaseasca modalitati de a imbunatati vietile altora cu limitari fizice similare, implicandu-se activ in domeniul protectiei sociale si a traficului cu droguri.

Christopher Reeve

Christopher si Dana Reeve'sChristopher D'Olier Reeve (25 septembrie 1952 - 10 octombrie 2004) a fost un actor american, regizor, producator si scriitor. El a studiat actoria la scoala de film Juilliard, dupa care a jucat rolul lui Superman (Clark Kent) in patru filme, din 1978 pana in 1987. Pe 27 mai 1995, Christopher Reeve a paralizat intr-un accident in timpul unei competitii hipice. El a fost condamnat la scaunul cu rotile pentru restul vietii sale. Dupa acest incident actorul a promovat cauza persoanelor cu leziuni la maduva spinarii si studiul celulelor embrionice stem.

El a infiintat Fundatia Christopher Reeve si a co-fondat Centrul de Cercetare Reeve-Irvine. Reeve a murit la 52 ani, pe 10 octombrie 2004, in urma unui stop cardiac. Reeve s-a casatorit cu Dana Morosini in aprilie 1992, si au avut un fiu, Will. Reeve mai avea doi copii, Matthew si Alexandra, dintr-o relatie anterioara cu Gae Exton. Dana Reeve a murit de cancer pulmonar in martie 2006.

Teddy Pendergrass

Teddy PendergrassCantaretul va ramane un simbol al muzicii soul si R&B din anii '70 si '80, dar si al luptei persoanelor cu dizabilitati pentru o viata normala, dupa ce si-a petrecut ultimii 28 de ani din viata imobilizat intr-un scaun cu rotile, in urma unui accident de masina, insa paralizia nu l-a impiedicat sa-si continue cariera muzicala.

Pendergrass a devenit celebru cu formatia Harold Melvin & the Blue Notes, cunoscuta pentru hit-urile I Miss You si If You Don't Know Me by Now. Cantaretul si-a inceput cariera solo in 1975, punand bazele unei noi ere a muzicii R&B, cu melodii precum Love T.K.O., I Don't Love You Anymore si Turn Off the Lights.