Christopher si Dana Reeve'sChristopher D'Olier Reeve (25 septembrie 1952 - 10 octombrie 2004) a fost un actor american, regizor, producator si scriitor. El a studiat actoria la scoala de film Juilliard, dupa care a jucat rolul lui Superman (Clark Kent) in patru filme, din 1978 pana in 1987. Pe 27 mai 1995, Christopher Reeve a paralizat intr-un accident in timpul unei competitii hipice. El a fost condamnat la scaunul cu rotile pentru restul vietii sale. Dupa acest incident actorul a promovat cauza persoanelor cu leziuni la maduva spinarii si studiul celulelor embrionice stem.

El a infiintat Fundatia Christopher Reeve si a co-fondat Centrul de Cercetare Reeve-Irvine. Reeve a murit la 52 ani, pe 10 octombrie 2004, in urma unui stop cardiac. Reeve s-a casatorit cu Dana Morosini in aprilie 1992, si au avut un fiu, Will. Reeve mai avea doi copii, Matthew si Alexandra, dintr-o relatie anterioara cu Gae Exton. Dana Reeve a murit de cancer pulmonar in martie 2006.

Documentarul Hope in Motion (Speranta in Miscare) produs si regizat de catre fiul lui Superman, Matthew Exton Reeve, prezinta recuperarea remarcabila a lui Christopher Reeve si lupta lui constanta spre recastigarea deplina a mobilitatii sale.

    

    

 

Dupa mai multe luni de cercetare asupra celulelor stem si campanii publice de strangere de fonduri, dupa inaugurarea Centrului de Resurse pentru Paralizie Christopher and Dana Reeve, Chris a murit inainte ca dorinta sa de a merge din nou sa se intample.

Ceea ce rezulta din acest film, terminat la putin timp dupa decesul actorului, este un portret al unui adevarat luptator, determinat si inteligent, cu personalitate puternica, ambitios si motivat, care a fost capabil sa-si mentina viu simtul umorului in fata vicisitudinilor vietii.

R.I.P. Chris!

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează