Redirectioneaza 3,5% din impozitRedirectioneaza 3,5% din impozitul anual pe venit, pe care oricum il dai la stat, catre Asociatia PRO STEM CELL! Este cea mai simpla si accesibila modalitate prin care te poti implica! Nu platesti nimic suplimentar, redirectionarea se va realiza din impozitul aferent veniturilor tale din anul anterior.

Ce trebuie sa faci?

Completeaza Formularul 230 pana pe 25 Mai.

Ai nevoie doar de datele din buletin, iar tot procesul dureaza maximum 3 minute. De restul ne ocupam noi. Vom trimite formularul la ANAF pentru ca 3,5% din impozitul tau pe venit să fie redirectionat automat catre proiectele PRO STEM CELL.

ANAF accepta completarea digitala a formularului prin mijloace electronice de transmitere la distanta (este valabil si formularul scanat).

REDIRECTIONEAZA 3,5% ONLINE

LINK 1 LINK 2

Vreau sa completez si sa depun singur Formularul 230

Descarca formularul pre-completat cu datele PRO STEM CELL apasand pe butonul de mai jos. Nu este nevoie sa completezi si suma.

Descarca formularul 230 precompletat

Formularul poate fi depus si online prin SPV (Spatiul Privat Virtual) in cazul in care ai cont creat pe site-ul ANAF. Completeaza formularul inteligent cu datele personale, datele asociatiei, bifeaza suma de 3,5%, valideaza-l si incarca-l în SPV. Vei avea nevoie de aplicatia Adobe Reader.

Descarca formularul inteligent

Datele fiscale pe care trebuie sa le completezi pentru noi sunt: Asociatia PRO STEM CELL, Cod fiscal: 22150335, Cont bancar: RO30 RNCB 0022 0881 6745 0001.

Atentie! In cele mai multe cazuri Cerere 230 si Declaratia Unica nu poate fi vizualizata sau editata in programul cu care intri pe internet: Google Chrome sau Microsoft Edge si nici de pe telefon. Iti va apare o pagina alba cu textul "Please Wait..." Trebuie salvata pe calculatorul tau. Pentru salvarea declaratiei ai un buton in dreapta sus. Dupa salvare deschide cu Adobe Reader.

Formularul poate fi depus in persoana la sediul ANAF de care apartii cu domiciliul sau trimis prin curier sau prin posta cu scrisoare recomandata.

Vezi aici lista administratiilor financiare

ALTE INFORMATII UTILE:

1. In cazul in care ai optat pentru distribuirea sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual pentru o perioada de 2 ani, pentru cel de-al doilea an virarea sumelor se efectueaza in anul urmator depunerii cererii, in termen de 90 de zile de la expirarea termenului legal de exercitare a optiunii, potrivit legii.

  1. ANEXA INFORMATIVA cu instructiunile detaliate pentru completarea formularului 230;
  2. GHID ANAF privind redirectionarea unei sume de pana la 3,5% din impozitul pe venitul net anual.
  3.  MODEL de completare al formularului 230.

2. TERMEN LIMITA: Termenul limita pentru depunere este 25 Mai 2024.

Detalii fiscale:

  1. Formularul 230 se completeaza de catre persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor, pensii, activitati independente / activitati agricole impuse pe baza de norma de venit, activitati independente realizate in baza contractelor de activitate sportiva pentru care impozitul se retine la sursa, drepturi de proprietate intelectuala, altele decat cele pentru care venitul net se determina in sistem real, cedarea folosintei bunurilor pentru care venitul net se determina pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit.
  2. Distribuirea sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul pe venitul datorat poate fi solicitata prin cerere pentru aceiasi beneficiari pentru o perioada de cel mult 2 ani si va putea fi reinnoita dupa expirarea perioadei respective.
  3. Procentul nu trebuie sa depaseasca plafonul de 3,5% din impozitul pe venitul datorat.

Cei care obtin venituri fiscalizate prin declaratia unica si pentru care venitul net se determina in sistem real, NU depun Cerere tip 230 ci vor avea in acea declaratie o rubrica adecvata, echivalenta acestui formular. In acest caz, se completeaza in sectiunea I.9.2 urmatoarele date: Sustinere entitate nonprofit - Denumire: Asociatia PRO STEM CELL, Cod identificare: 22150335, Cont Bancar: RO30 RNCB 0022 0881 6745 0001. Detalii AICI

DE CE SA DIRECTIONEZI 3,5% CATRE PRO STEM CELL

  • Poti sa ajuti persoanele aflate in nevoi si sa decizi catre cine merg impozitele tale.
  • Redirectionarea a 3,5% nu este o obligatie, ci reprezinta o optiune care contribuie la eficientizarea cheltuirii banului public. Nici o autoritate a statului, nici o organizatie sau angajatorul dvs., nu va pot obliga sa faceti acest lucru.
  • Fiind o organizatie nonprofit, resursele sunt limitate iar marea majoritate a activitatilor noastre sunt realizate prin sponsorizari si donatii.
  • Nu trebuie sa scoti nici un ban din buzunar, doar DECIZI TU in locul statului cum sa fie cheltuita suma care oricum ti se retine din salariu.

Daca doresti sa sprijini si mai mult cauza noastra, poti sa strangi formulare de la colegii de serviciu, prieteni, rude si sa ne anunti. Un membru sau voluntar PRO STEM CELL va veni la sediul tau sa ridice formularele si, ulterior, le vom trimite noi catre administratiile financiare aferente (Cf. OUG 8/2021).

Felicitari! De data asta TU ai decis cum iti sunt cheltuiti banii !