Sponsorizeaza. Ajutorul tau face diferenta!

Sponsorizeaza si Directioneaza 20% din impozitul pe profit/venit al firmei tale pentru Asociatia PRO STEM CELL, in baza unui contract de sponsorizare. Cheltuiala cu sponsorizarea oferita nu este o cheltuiala deductibila fiscal, dar poate reprezenta un credit fiscal, adica poate reduce impozitul pe profit de plata cu suma integrala a sponsorizarii oferite.

Valoarea sponsorizarii poate fi:

  • 20% din impozitul pe profit sau 0,75% din cifra de afaceri (minimul dintre cele doua) pentru companiile care sunt impozitate pe profit
  • 20% din impozitul pe venit pentru companiile care sunt impozitate pe venit (microintreprinderi)

Procedura este simpla si nu implica nicio cheltuiala suplimentara pentru companie, intrucat redirectionarea se face din banii platiti deja statului.

Contract Sponsorizare - 20%

Datele necesare pentru realizarea sponsorizarii si directionarea celor 20% din impozitul pe profit sunt:

Asociatia PRO STEM CELL
CUI: 22150335
IBAN: RO30 RNCB 0022 0881 6745 0001
Banca: BCR Sucursala Pitesti

Asociatia PRO STEM CELL este inregistrata in Registrul entitatilor non-profit ANAF

Incepand cu anul 2024 se abroga prevederile prin care microintreprinderile care efectueaza sponsorizari scad sumele aferente din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor pana la nivelul valorii reprezentand 20% din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat pentru trimestrul in care au inregistrat cheltuielile respective.

ANAF a venit cu un proiect care prevede completarea si depunerea Formularului 177 “Cerere privind redirecționarea impozitului pe profit” si ”Notificare privind redirectionarea impozitului pe profit”.

"Formularul 177 se utilizeaza incepand cu redirecționarea impozitului pe profit datorat pentru anul fiscal 2024/anul fiscal modificat care incepe in anul 2024, avand primul termen de depunere in anul 2025."

Acum legea permite sa redirectionezi si retroactiv

AFLA MAI MULTE DETALII

CUM PROCEDEZI?

Completeaza contractul de sponsorizare cu suma disponibila si trimite catre ANAF Formularul 177.

Descarca aici FORMULARUL 177 si instructiunile de completare:

Formular 177

Contract sponsorizare - 177

PENTRU SRL-URI

Cheltuielile cu sponsorizarea se scad din IMPOZITUL PE PROFIT, in limita a 20% din acesta, dar nu mai mult de 7,5‰ (la mie) din cifra de afaceri. Diferenta de 80% din impozitul datorat se va vira catre bugetul de stat, la termenele prevazute de codul fiscal. Sponsorizarile se pot deduce trimestrial (de exemplu, sponsorizarile platite pana la 30 martie pot fi deduse, in limitele precizate mai sus, din impozitul de plata la 25 aprilie) sau anual (sponsorizarile efectuate in cursul unui an fiscal vor fi deduse, in limitele legale, din impozitul de plata la 25 martie al anului urmator).

Firmele platitoare de impozit pe profit vor trebui sa depuna la ANAF o declaratie: formularul 107 "Declaratie informativa privind beneficiarii bunurilor/ serviciilor/ sponsorizarilor/ mecenatului".

Aceasta va trebui depusa incepand cu 1 ianuarie 2024/anul fiscal modificat care incepe in anul 2024, avand primul termen de depunere in anul 2025.

PENTRU PFA-URI

Pot face cheltuieli cu sponsorizarea, deductibile in limita a 5% din venitul net, stabilit ca diferenta intre venit brut si cheltuieli deductibile, altele decat cheltuielile cu sponsorizarea. PFA nu are obligatia depunerii Declaratiei 107.

PENTRU MICROINTREPRINDERI

Potrivit prevederilor art. LIII pct. 46 si pct. 47 din OUG 115/2023, incepand cu veniturile aferente anului 2024, cheltuielile de sponsorizare si mecenat nu vor mai fi considerate cheltuieli deductibile limitat la impozitul pe veniturile independente.

PRIN SIMPLA SEMNARE A UNUI CONTRACT DE SPONSORIZARE, PUTETI PRODUCE O SCHIMBARE POZITIVA IN COMUNITATE, FARA A AVEA UN COST REAL

PASUL 1: Descarcati contractul/ contractele de sponsorizare si completati datele companiei.
PASUL 2: Tipariti, semnati si trimiteti o copie scanata a contractului la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Contract Sponsorizare - 20%

Ghidul Fiscal - 20%

Contract Sponsorizare - 177

Ghidul Fiscal - 177

Ai nevoie de detalii? Suna la 0753 916 946 sau foloseste Formularul de Contact

Iti multumim pentru implicare si prietenie!