International Clinic of Rehabilitation
Pomiretska Str.37, 82200
Truskavets, region Lviv, Ukraine
Tel.: +38(03247)65200
Fax: +38(03247)65220
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Site: https://www.reha.lviv.ua
Sistem Intensiv de Reabilitare Neurofiziologica
Este bine cunoscut faptul ca Paralizia Cerebrala este cauzata de diferiti factori nocivi care actioneaza asupra creierului in dezvoltare. In zilele noastre, sunt cunoscute mai mult de 400 cauze diferite, cu efecte diferite la fiecare copil afectat. Fiecare pacient este un individ particular, si de aceea un tratament universal nu se poate aplica la toti pacientii.
Din nefericire, folosirea unei singure metode de terapie fizica si reabilitare nu poate sa aduca rezultatele dorite in foarte multe cazuri. Terapia nu trebuie sa aiba un singur obiectiv. Numai o combinatie individualizata a diferitelor metode de tratament poate conduce la rezultatele dorite. O astfel de abordare pentru reabilitarea pacientilor cu Paralizie Cerebrala este Sistemul Intensiv de Reabilitare Neurologica (SIRN), cunoscut sub numele autorului - Metoda prof. Kozijavkin.
{googleads}Stimuland posibilitatile compensatorii si plasticitatea creierului, aceasta metoda creaza un nou statut functional care deschide posibilitatea pentru o dezvoltare motorie si mentala mai rapida la copil. Diferite metode de reabilitare folosite in acest Sistem se completeaza si se intensifica una pe alta si se urmareste scopul principal al reabilitarii: imbunatatirea calitatii vietii pacientului. Este important sa subliniem ca metoda Kozijavkin nu este o alternativa la abordarile actuale. Ea completeaza si intensifica eficienta multor altor sisteme de reabilitare existente.
Noul sistem functional creat in organism de SIRN, impreuna cu normalizarea tonusului muscular, restabilirea mobilitatii articulatiilor, imbunatatirea tropicitatii tesuturilor si a circulatiei sanguine deschide noi posibilitati pentru dezvoltarea copilului si maresc rezultatele altor metode de reabilitare.
Metoda Kozijavkin - (Sistem Intensiv de Recuperare Neurofiziologica) - este este o metoda eficienta de tratament in cazul pacientilor cu paralizie cerebrala, dureri de spate si a consecintelor traumelor si a leziunilor organice ale sistemului nervos.
Metoda Kozijavkin a fost creata in urma cu 17 ani in Ucraina si a fost recunoscuta oficial de Guvernul Ucrainei. Datorita eficacitatii metodei de recuperare aceasta a fost recunoscuta in mai multe tari. Mai mult de 20.000 de pacienti au fost tratati prin aceasta metoda, incluzand cca 8.000 din Germania, Austria, Elvetia si Franta, SUA si din alte tari ale lumii.
Analiza statistica a inregistrarilor medicale facute pe un grup de 12256 pacienti tratati prin metoda Kozijavkin confirma eficienta ridicata a acestui sistem de reabilitare. Normalizarea sau scaderea tonusului muscular a fost obtinuta la 94% dintre pacienti, imbunatatirea controlului capului in pozitia intins s-a obtinut la 75 % dintre pacienti, 62 % dintre pacienti care nu puteau sa stea in fund inainte de tratament au invatat acest lucru, 19% dintre pacienti au inceput sa mearga fara ajutor si 87 % dintre pacienti au reusit sa-si invinga spasticitatea pumnilor si sa tina palmele deschise.
In ce afectiuni se recomanda metoda de reabilitare SIRN
- Paralizia Cerebrala (toate formele, inclusiv in diplegie spastica, hemiplegie dubla, hemiplegie, hemipareza, parapareza si alte);
- Intarzierea dezvoltarii functiilor motorii la copii;
- Urmari ale traumatismelor cranio-cerebrale, dereglarea circulatiei sangvine cerebrale, neuroinfectii in faza de remisie , cel putin la 6 luni dupa eveniment;
- Dureri de cap, migrene;
- Osteohondroza(hernie de disc), spondiloza cu sindrom de tonifiere musculara, dureri, dereglari motorii si senzoriale;
- Patologie vertebrala cu dureri de spate;
- Boli ale articulatiilor periferice artroze, artropatii (nu in perioada de acutizare);
- Pozitii scoliotice ale coloanei vertebrale la copii, scolioze de gr.I-II;
- Boli ale sistemului nervos periferic (nu in perioada de acutizare).
Contraindicatii
- Anomalii congenitale ale coloanei vertebrale si a si a sistemului nervos central;
- Forme grave de instabilitate ale coloanei vertebrale (spondiloze gr.II-III) si osteoporoza accentuata ale oaselor;
- Perioada de inflamatii si infectii ale sistemului central nervos;
- Imediat dupa loviri si traume cranio-cerebrale, tumori cerebrale;
- Afectari organice grave ale SNC. Hidrocefalia in stadiul de decompensare. Sindrom convulsiv accentuat cu crize frecvente, cu epistatut in anamnezie si sindrom psihoorganic accentuat. Epilepsie severa;
- Traume, tumori la coloana vertebtala, cerebrale, maduvii spinarii, boli inflamatorii la coloana vertebtala, stare postoperatorie interventiei chirurgicale la coloana vertebrala;
- Imbolnavirea organelor interne in perioada acuta si de remisie;
- Dereglari psihice pronuntate;
- Sindrom imunodificitar.
In cazuri de dubii sau existenta unor contraindicatii relative decizia privind participarea la cursul de reabilitare se va lua individual dupa o examinare medicala extinsa si revizuirea inregistrarilor medicale ale pacientului.
Cum decurge o zi in clinica
In timpul diagnosticarii initiale doctorul estimeaza starea de sanatate a pacientului, stabileste programul si procedurile de reabilitare individuale. Durata zilnica a procedurilor terapeutice variaza de la 1,5 ore la 4 ore pe zi, in functie de varsta pacientului, forma bolii si gradul de afectare al acestuia. Pacientului i se vor aplica cele mai multe proceduri in prima jumatate a zilei , incepand cu ora 8.30. Procedurile biodinamice in costumul de corectie “Spirala” si alte programe de recuperare speciale se vor efectua in a doua jumatate a zilei.
Prima procedura este sedinta de masaj special, cu durata de aproximativ 1 ora. Scopul principal al masajului este de a pregati corpul pacientului pentru corectia biomecanica a coloanei vertebrale.
Corectia biomecanica a coloanei vertebrale este realizata de catre medici specialisti cu calificare superioara si se face in sala de masaj. Tot in aceasta sala medicul specialist va efectua zilnic sedinte de reflexoterapie.
Dupa sedinta de masaj multor pacienti le este prescrisa apiterapia - impachetari cu ceara-parafina. Durata acestui tratament este de cca 15 minute.
Pentru imbunatatirea functiilor motorii fiecarui pacient i se prescriu sedinte zilnice de terapie de mobilizare fizica. Medicul va stabili pentru fiecare pacient in parte exercitiile fizice ce trebuiesc executate. Durata acestei sedinte este de cca 30 minute.
Celor mai multi pacienti , in special a celor care se afla la a doua sedinta, li se va efectua mobilizarea incheiturilor periferice. Durata medie a sedintei cca 15-20 minute.
De doua ori pe saptamana se fac sedinte de gimnastica ritmica in grup. Grupurile sunt organizate in functie de nivelul de dezvoltare a pacientilor.
In functie de recomandarea medicului unii pacienti fac sedinte de terapie mecanica (mers pe banda rulanta, bicicleta speciala, reabilitarea prin jocuri la computer si exercitii la aparate mecanice ).
In functie de recomandarea medicului unii pacienti fac sedinte vibromasaj, luminoterapie, masaj facial sau alte proceduri.
Cum decurge cursul de tratament
Fiecare pacient, care vine la clinica noastra, este important si noi incercam, in limita posibilitatilor, sa luam in considerare si sa satisfacem toate necesitatile si dorintele acestuia.
Cursul de tratament in clinica noastra dureaza 2 saptamani. Tratamentul in clinica se face in baza unei programari prealabile.
Dupa alegerea datei cand doriti sa se desfasoare cursul trebuie sa comunicati la Biroul de inregistrare tel.(+38 03247 65200) sau e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. data si ora sosirii dvs. (pentru a va asigura transportul de la aeropot la clinica) si conditiile de cazare pe care le doriti. La sosire trebuie sa va adresati la registratura unde personalul nostru va va repertiza o camera, veti primi cheia de la camera, recomandari privind orarul meselor si tot aici va puteti adresa pentru rezolvarea altor probleme.
In prima zi a cursului de tratament se efectueaza "Diagnosticarea initiala". De la receptie veti primi programul de examinare pentru ziua curenta , in care vor fi indicate cabinetele si ora la care trebuie sa va prezentati. Pentru majoritatea pacientilor se recomanda o examinare initiala ce include : masuratori antropometrice, video-inregistrarea capacitatilor functiilor motorii, evaluarea starii medicale, si, daca este cazul , alte examinari suplimentare.
Orarul tratamentului se stabileste in asa fel incat sa reduca la minimum timpul de astepate al pacientilor. Punctualitatea noastra in prima zi de curs depinde in mare masura de Dvs. De acea va rugam sa nu intarziati la program. Daca nu puteti sa va prezentati la o sedinta programata, va rugam sa instiintati Receptia din timp.
A doua zi la ora 8.00, de la Receptie, veti primi un program de tratament individual. Acesta este intocmit pe baza examinarii facute si ajustat varstei pacientului, precum si la cerinta parintilor, in functie de programul de somn al copilului. In zilele urmatoare tratamentul se va desfasura conform programului de reabilitare individual. La terminarea cursului se face "Diagnosticarea finala" si se dau recomandarile privind exercitiile ce trebuiesc urmate acasa.
Informatii pentru pacienti
Cum sa va inscrieti la un curs de recuperare
Pentru a va putea inscrie la un curs de recuperare este necesar sa trimiteti la adresa noastra (prin mail sau fax) urmatoarele informatii :
Scurt istoric a bolii pacientului eliberat de medic specialist, nu mai vechi de 6 luni, care sa contina diagnosticul, evolutia, sa fie descrisa starea pacientului si rezultatele unor investgatii suplimentare (tradus in limba engleza, rusa sau germana).
Comisia de doctori va analiza actele medicale primite ale fiecarui pacient si va stabili daca nu sunt contraindicatii pentru acceptarea la tratament, si veti primi un raspuns.
Cum sa ajungeti cu autoturismul la Clinica Internationala de Recuperare din Truskavets
Acte necesare pentru trecerea frontierei:
- Pasapoarte valabile;
- Copilul sa aiba pasaport sau sa fie trecut in pasaportul unuia dintre parinti;
- In cazul in care copilul este insotit de un singur parinte, atunci trebuie sa aveti la Dvs si acordul notarial al celuilalt parinte;
- Asigurare medicala de calatorie in strainatate (adult si copil);
- Procura pentru autoturism tradusa in limba rusa (in cazul in care nu sunteti proprietarul acestuia);
- Asigurare auto (Carte verde) valabila pentru Ucraina.
La intrare in Ucraina dupa ce treceti controlul vamal exista schimb valutar (banca).
Pentru a ajunge mai usor la destinatie va recomandam sa va folositi de un aparat GPS care sa contina harta Ucrainei (in total apoximativ 350km).
La sosirea in clinica trebuie sa aveti la dvs. urmatoarele acte
Pentru copii pana in 18 ani:
- Extras din fisa pacientului (istoricul bolii);
- Radiografii la coloana vertebrala segmentul cervical si lombar;
- Adeverinta epidemiologica eliberata de catre medicul de familie cu 10 zile inainte de inceperea cursului (in lb. Romana);
- Copie carnet vaccinare;
- Pasaportul persoanei insotitoare si certificatul de nastere al copilului.
Prezenta insotitorului pe parcursul cursului este obligatorie.
Pentru adulti:
- Extras din fisa pacientului (istoricul bolii);
- Radiografii la coloana vertebrala segmentul cervical si lombar;
- Pasaportul persoanei.
Pentru orice intrebare va rugam sa va adresati prin telefon la Registratura clinicii la nr. +38 03247 65200, sau prin e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Cazarea in Clinica
Tarifele includ cazarea in clinica si 3 mese pe zi de tip bufet suedez.
{googleads}Tarifele sunt valabile incepand cu data de 01 iulie 2008.
Tipul Camerei |
Nr de persoane |
Tarife in Euro / persoana/zi |
Cu un pat |
Un adult |
63 € |
Cu doua paturi |
Doi adulti |
47 € /persoana |
Cu doua paturi |
Un adult si un copil 3-7 ani |
47 € + 35 € |
Cu doua paturi |
Un adult |
66 € /persoana |
Cu trei paturi |
Trei adulti |
44 € /persoana |
Cu trei paturi |
Doi adulti si un copil 3-7 ani |
44 € /persoana + 35 € |
Cu trei paturi |
Un adult |
84 € |
Tipul cazarii |
Nr de persoane |
Tarife in Euro |
Camera mare cu trei paturi |
Pot locui pana la trei persoane |
169 € /zi |
Apartament cu doua camere |
Pot locui pana la trei persoane |
de la 263 € /zi |
Apartament cu trei camere |
Pot locui pana la patru persoane |
411 € /zi |
Ap. mare cu trei camere |
Pot locui pana la patru persoane |
459 € /zi |
Copii pana la 14 ani trebuie sa fie insotiti de adulti.Pentru grupuri organizate de 10 persoane se ofera reduceri. Clinica isi rezerva dreptul de a modifica tarifele. Pacientul poate opta pentru cazarea in clinica sau ambulatoriu.
Sursa: RehaLviv
Nota editorului: Acest articol nu este destinat sa ofere sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.