• Pro Stem Cell

  Asociatia PRO STEM CELL urmareste sa cuprinda in randurile sale oameni deosebiti, colaboratori, voluntari...
  Citeste mai mult
 • Celula Stem

  Celulele stem stau la baza formarii oricarui tip de celula din organism si pot fi folosite pentru ...
  Citeste mai mult
 • Comunitate

  Diversitate in Comunitate. Creeaza-ti un cont de utilizator si interactioneaza cu ceilalti membri. Inregistreaza-te!
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • 3

Experienta pacientului - Paralizie Cerebrala

Bianca Caprioru: Paralizie CerebralaNume: Bianca Caprioru

Tara: Romania

Varsta: 17 ani

Diagnostic: Paralizie cerebrala, Ataxie, Disfazie, Retard emotional si mental

Motivul venirii pentru tratament: Din cauza lipsei de oxigen pe perioada nasterii Bianca s-a nascut cu paralizie cerebrala, caracterizata in principal prin retard mental.

Tratament: Implanturi cu celule stem (prelevate din cordonul ombilical) si perfuzii cu factori de crestere a nervilor, plus recuperare medicala.

Inainte de tratament:

Inainte de tratament Bianca a fostdependenta d mama ei in toate activitatile zilnice - mancat, imbracat, incaltat, mersul la baie si mers. Bianca putea merge doar cu ajutorul unei persoane tinand-o de o mana. Putea pronunta cateva cuvinte, dar nu putea sa formeze propozitii. Putea intelege comenzi cu dificultate medie. A parut sa aiba vedere dubla si dificultate in focalizare. Parea foarte speriata in preajma persoanelor pe care nu le cunostea si manifesta frica si agresivitate in anumite situatii.

Principala ei disfunctie a fost cognitiva si emotionala.

Dupa tratament:

Dupa tratament Bianca a fost capabila sa mearga singura pe distante mici si a fost mai putin dependenta de mama sa in activitatile zilnice. Ea se putea duce singura la baie. Ea putea sa prinda cu mana obiecte mici, ceea ce i-a permis sa inceapa sa invete sa manance singura.

A aratat un mai mare calm si o mai mare abilitate sa invete, ea de asemenea a fost mult mai comunicativa cu ceilalti. A fost mai putin speriata si fricoasa in preajma unor persoane necunoscute. Ea putea sa se uite inainte si in sus in timp ce mergea, ceea ce nu putea sa faca inainte de tratament.

In timp ce tot avea dificultate de focalizare, daca cineva i-ar fi dat un obiect, l-ar fi luat, ceea ce nu ar fi putut face inainte de tratament.

Noua ei abilitate de a invata, o mai buna comunicare si controlul emotional sunt cele mai semnificative progrese ale ei.

Sursa: StemCellsChina

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Leziunea medulara

Traumatismul coloanei vertebraleAfectiunile maduvei sunt rezultatul unor traume ale coloanei vertebrale. Oasele sau discurile deplasate apasa pe maduva. Traumatismele maduvei pot aparea fara fracturi evidente ale vertebrelor si puteti avea fracturi ale coloanei vertebrale fara sa fie afectata maduva.

Citeste mai mult...

Celula stem

Celula stem prezentata pe intelesul tuturorCelula stem este definita ca o celula care, prin diviziune, produce doua celule care au capacitatea de a ramane in stadiul de celula stem (pastrand astfel caracterul nediferentiat) sau de a se diferentia in urma unor diviziuni succesive.

Citeste mai mult...

Manifestul Dizabilitatii

omul in scaun rulantIn Romania, persoanele cu dizabilitati nu sunt inca respectate, ca persoane cu drepturi egale si nu li se recunoaste, pe deplin, valoarea si demnitatea umana. In acest moment, persoana cu dizabilitati se confrunta cu o serie de handicapuri create de societate.

Citeste mai mult...