Implant autolog cu celule stem adulte la XCell-Center din Koln

Daniel Necsulescu: Implant autolog cu celule stem adulte la XCell-CenterNumele meu este Daniel, locuiesc in Pitesti si "povestea mea" incepe dupa un accident (2003) in care am suferit un traumatism vertebro-medular la nivel cervical, in urma caruia am paralizat.

In luna august/2007, in urma corespondentei pe e-mail cu cei de la Institutul de Medicina Regenerativa XCell-Center din Koln - prima institutie din Europa care isi desfasoara activitatea in parteneriat de colaborare cu institutii similare din Anglia si Olanda pentru tratarea celor cu boli degerative sau a celor cu afectiuni ale coloanei vertebrale - am primit programarea pentru recoltare si implant cu celule stem adulte.

Mentionez ca, inainte de a contacta respectiva institutie am facut un RMN al coloanei cervicale - zona lezata de traumatismul medular si analize complete ale sangelui, pentru ca dosarul prezentat celor care au analizat sansele mele de recuperare (Dr. Leo Ludemann & CO) sa contina toate informatiile necesare in legatura cu leziunea produsa in groaznicul accident.

Am ales transportul cu avionul, calatorie efectuata cu ajutorul companiei aeriene Lufthansa, transportator care ofera servicii complete pentru persoanele imobilizate. Deoarece nu exista cursa directa Otopeni-Koln decat cu escala intr-un alt aeroport din Germania, am ales destinatia Dusserdolf situata la 60 km de Koln, unde impreuna cu sotia am locuit in perioada 07-13 octombrie intr-o frumoasa pensiune situata langa aeroport, inconjurata de verdeata si cu toate utilitatile necesare unui sejur fara probleme.

Deplasarea la Institut am facut-o cu masina, autobandul care face legatura intre cele doua orase fiind parcurs intr-o ora, dupa care luni, 08 octombrie la ora 11.00, am fost preluat la clinica de catre personalul medical si informat de procedura pe care urmeaza sa o suport. Am semnat documentul prin care eram de acord cu respectiva interventie, dupa care am fost condus intr-o incapere alaturata unde mi-a fost prelevat sange pentru analizele computerizate de rutina. Ulterior, am fost preluat de un cadru medical si condus intr-o incinta separata de camera de recoltare, unde am fost supus unei igiene stricte, iar Dr. Peter Nithsche, in urma unui anestezic local, mi-a recoltat din osul coxal al bazinului in fiole sterile, maduva osoasa necesara pentru diferentierea si multiplicarea celulelor stem in laboratorul din Plymouth - Anglia.

Am parasit respectiva clinica dupa doua ore de la sosire, aceasta fiind prima etapa in procesul de tratament la care am participat. Ca medicamentatie am primit analgezice si antibiotice care urmau sa le administrez pe cale orala pentru prevenirea unei eventuale infectii si pregatirea organismului in vederea implantarii noilor celule regenerative.

Reintorsi la Dusserdolf in pensiunea D-nei Anne, am stat trei zile, pana joi 11 octombrie cand ne-am prezentat din nou la XCell-Center pentru cea de-a doua etapa a tratamentului, respectiv, implantul propriu-zis cu celule stem. Am fost primiti de acelasi medic Dr. Dirk Happich care ne-a informat ca procedura de diferentiere a celulelor si multiplicarea celor care au fost selectate pentru implant a decurs foarte bine, medicii fiind optimisti in succesul si sansele mele de recuperare, in sensul ca media de multiplicare a acestora se situeaza in jurul valorii de 20-21 milioane de celule stem, iar in cazul meu s-a ajuns sa se diferentieze si sa se inmulteasca 31 milioane din respectivele celule.

Pentru ca in coloana vertebrala, in lichidul spinal unde se injecteaza nu se pot introduce decat limita de 21 milioane, s-a hotarat de comun acord cu cercetatorii din Plymouth ca suplimentul de 10 milioane sa-mi fie injectate intramuscular in muschii qvadricepsi ai picioarelor, astfel, respectivele celule migreaza in organism si preiau in timp rolul celor care nu functioneaza normal in diverse organe sau in sistemul nervos periferic.

Daniel la reabilitare dupa implantul stemDupa aceste informatii prezentate si acordul meu verbal pentru respectivul tratament, am fost condus intr-o incapere cu aer steril unde Dr. Neurochirurg Angy Etou, din decubit lateral, mi-a facut un analgezic local in zona lombara a coloanei vertebrale, dupa care, printre vertebrele L4-L5 a introdus un ac de seringa lung de aprox. 15 cm in canalul medular de unde a extras o cantitate de 4 ml de lichid cefalorahidian, injectand dupa aceea prin acelasi ac, cantitatea de 4 ml cu celulele stem diferentiate. S-a aplicat un plasture in zona respectiva si s-a trecut la injectarea intramusculara a celulelor suplimentare ramase dupa multiplicare.

Am fost mutat intr-o camera alaturata pentru monitorizarea eventualelor efecte nefavorabile cauzate de introducerea in corp a unor noi compusi moleculari, starea mea fiind buna, neavand nici un efect secundar dupa implant. La plecare, am primit un formular pentru completare saptamanala in care trebuie sa precizez evolutia si starea mea de dupa tratament, formular pe care il transmit prin e-mail lunar Dr. Happich.

Urmeaza perioada de recuperare, pentru ca aceste celule odata implantate, trebuie sa creasca, sa se hraneasca si sa se dezvolte, primele semne vizibile ale tratamentului fiind asteptate dupa 3-6 luni de la implant.

Primele progrese

Acum, dupa ce primele 100 de zile au trecut, pot spune ca starea mea generala s-a imbunatatit considerabil. Daca inainte de transplant aveam dureri de cap, transpiram la frig, imi cobora tensiunea arteriala, nu rezistam o perioada prea indelungata in fotoliul rulant, aveam probleme fiziologice, etc, dupa acest implant cu celule adulte provenite din propria maduva osoasa, pot spune cu sinceritate si bucurie ca toate acestea au ramas de domeniul trecutului, iar organismul prin recuperarea intensa la care este supus zilnic (masaj, kinetoterapie, reflexoterapie, scripeti si bicicleta - trainer), da semne reale de revenire, in sensul ca sensibilitatea la nivelul intregului corp a crescut, forta musculara este in continua dezvoltare, muschii abdominali incep sa lucreze, stabilitatea in pozitia "sezut" devine mult mai echilibrata si, ceea ce este mai important - nota de optimism si speranta regasita - ca toate "cumulate" vor conduce catre o reabilitare vizibila a sanatatii mele.

UPDATE 1:

(...) Se apropie un an de cand am facut acest implant cu celule stem insa rezultatele sunt aceleasi ca mai sus... nu am mai progresat cu nimic semnificativ in procesul de recuperare motorie, doar ca din luna mai 2008 pot misca un deget de la piciorul stang controlat, insa cine stie... poate o fi un inceput, semne se vad... sau poate ca in situatia data ma asteptam la mai multe schimbari de pe urma acestui tratament; oricum, partea senzitiva este mult mai bine dezvoltata de atunci, simt nevoile fiziologice dar nu inca si diferenta de la cald-rece pe toata zona corpului, am pete de sensibilitate precum blana unui caine dalmatian :)

UPDATE 2:

(...) Au trecut 2 ani de la tratamentul cu celule stem si rezultatele spectaculoase, miraculoase, asa cum credeam ca vor fi, se lasa asteptate. In cazul meu, tetraplegie completa Frankel A la nivelul vertebrei C6, sperantele in cercetarea cu celule stem raman acolo (pitici pe creier), insa cazurile in care o persoana cu leziune medulara completa sa se ridice dupa un implant cu celule stem sunt foarte rare... totusi, medicina regenerativa si cercetarile in domeniul terapiilor "stem-cells" raman prioritare pentru cercetatorii si specialistii din intreaga lume. Asteptam rezultatele americanilor dupa infuzia de 40 miliarde de dolari introdusi in sistem odata cu instalarea la Casa Alba a lui Obama.

Ma rog ca Bunul Dumnezeu sa ma intareasca in boala, sa nu cad in deznadejdea neputintelor, ci sa lupt cu toate fortele si puterile disponibile, prin toate mijloacele posibile spre vindecarea trupului si a sufletului, iar timpul sa-mi fie aliatul si puntea de legatura spre recastigarea libertatii pierdute atat de brusc.

"Efortul isi arata roadele dupa ce o persoana refuza sa se opreasca. Cu cat mergi mai repede, cu atat ai mai multe sanse sa te impiedici, dar si mai multe sanse de a ajunge undeva."

PS: Toate marile miscari, este scris, trec prin trei etape: ridiculizare, discutie, acceptare. Realizarea acestei a treia etape, acceptarea, cere pasiune si disciplina, inimile si mintile noastre! Ma dezvolta ;))

"Merg" inainte... tot inainte!

COMMENTS 

Postat la
%b %09, %2011
Postat de
rusu nina
astept raspuns
imi poti da un raspuns de cum a fost dupa recuperare

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează