Implant cu celule stem din maduva osoasa la XCell-Center

George Ivanof: Implant cu celule stem din maduva osoasa

Stau in fata calculatorului, incercand sa va scriu povestea mea. E atat de greu sa gasesti cuvintele potrivite atunci cand ai nevoie de ajutor. George Ivanof este numele meu, am 28 ani si stau in Galati. Nu e usor sa ceri ceva, mai ales cand unii oameni te judeca, iar altii ridica indiferenti din umeri, nerealizand ca oricui i se poate intampla.

Eram un adolescent ca oricare altul, iar in vara anului 1999, in urma unui accident, mi-am fracturat coloana vertebrala la nivel cervical - C5-C6-C7, strangulare de maduva si am ramas imobilizat intr-un scaun cu rotile. Din acea zi, nimic nu a mai fost ca inainte. Nu puteam intelege si ma intrebam tot timpul: de ce eu, de ce mi s-a intamplat tocmai mie, cu ce am gresit?! Singurul lucru care m-a tinut in viata a fost speranta ca, intr-o buna zi, voi invata sa merg pentru a doua oara. Anul trecut, de Craciun, am primit cel mai frumos dar. Omul de afaceri Cornel Istrate, patronul grupului de firme VEGA, mi-a oferit sansa de a ajunge la mult ravnita operatie, adica nici mai mult nici mai putin de 26.000 de dolari

Primul contact cu cei de la Institutul de Medicina Regenerativa XCell-Center din Koln l-am avut in luna ianuarie a anului 2008 prin intermediul internetului si cu ajutorul lui Daniel care facuse deja acest implant. Dupa ce le-am spus diagnosticul am fost programat pentru aceasta interventie, doctorii dandu-mi sanse foarte mari. Am facut un set de analize complete ale sangelui plus RMN. Pentru transport am ales avionul cu zbor direct Baneasa - Koln. Acolo, impreuna cu o prietena, am fost cazati in perioada 20-26 aprilie la hotelul Prodomo, in apropierea clinicii. Referitor la hotel, conditiile nu au fost chiar asa cum mi s-a spus, camera fiind foarte mica iar baia neincapatoare. Deplasarea de la aeroport la hotel, napoi la aeroport si trei drumuri pana la clinica am facut-o cu masina lor contra-cost (150 €).

Dupa ce doctorul Peter Nithsche mi-a explicat cum va decurge prima procedura de extragere am semnat ca imi asum orice risc cu aceasta interventie daca este cazul (ceea ce nu a fost.). Apoi am fost condus intr-o camera alaturata de catre asistenta si dr. Peter Nithsche iar in urma unei anestezii locale, acesta mi-a recoltat in fiole sterile din osul lat al bazinului maduva osoasa, pentru trimiterea ei in laboratorul de la Plymouth, din Anglia. Dupa aceasta interventie am mers inapoi la hotel iar a treia zi am revenit la clinica pentru implantul cu celulele stem selectate.

George Ivanof la XCell-CenterDupa ce mi-a explicat amanuntit interventia care va urma, d-na. neurochirurg A. Etou mi-a facut o injectie in zona lombara a coloanei dupa care, printre vertebre, mi-a extras o cantitate de lichid cefalorahidian amestecandu-l cu celulele stem si injectandu-l in coloana. Toata procedura a durat circa 30 minute, dupa care mi s-a aplicat un leucoplast in zona respectivasi am fost dus intr-o rezerva unde am ramas trei ore sub observatie, pentru a vedea cum decurge starea mea.

De la clinica mi s-a explicat ca trebuie sa fac recuperare cat mai multa pentru a ajuta aceste celule sa-si faca efectul. Fac recuperare zi de zi la o sala din Galati si acasa, plus reflexoterapie. Dupa acest implant am simtit mai mult echilibru si o stare generala buna in corp si sper ca facand gimnastica recuperatorie cat mai mult sa apara si alte progrese.

Sanatate la toti!

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează