Transplant cu celule stem la XCell-Center in Koln - Germania

Mihai Popescu: Transplant cu celule stem la XCell-Center

"Numele meu este Mihai Popescu, am 16 ani si sunt din Ramnicu-Valcea. Sufar de tetrapareza spastica cu traumatism cerebral, boala care mi-a afectat mersul inca din primii ani de viata.

Desi am suferit 8 interventii chirurgicale cu 13 anestezii si am facut recuperare la diverse centre din tara (Oradea, Targoviste, Sibiu, Bucuresti, Techirghiol, Ramnicu-Valcea) de-a lungul a 15 ani, nu am reusit sa pot merge nesustinut. Cu toate acestea sunt elev in clasa a 8-a la Scoala Generala "Anton Pann" din Ramnicu-Valcea intr-o clasa normala. Intotdeauna mi-am dorit sa fiu si eu cum sunt colegii mei, sa pot sa alerg, sa ne jucam impreuna, sa nu mai depind de mama sau de oricine altcineva.

Am luptat pana acum chiar daca operatiile au fost dureroase, la fel si recuperarile si nu vreau sa renunt acum cand am o noua sansa sa sper ca voi deveni in sfarsit un baiat normal.

De curand, am trimis dosarul cu analize la o clinica privata din Germania- Koln, specializata pe implantul cu celule stem, iar raspunsul lor a fost unul pozitiv. Interventia consta in extragerea de celule nervoase din maduva spinarii, prelucrarea acestora si injectarea ulterioara de celule stem. Deoarece este o clinica privata (unica din Europa autorizata sa faca tratament cu celule stem adulte), Ministerul Sanatatii din Romania nu ne poate ajuta si nici casa de asigurari.

Costul total al operatiei este de 9375 Euro.

Avem vesti foarte bune!

Am aterizat cu bine duminica seara, am fost asteptati de cei de la clinica X-Cell Center si condusi la hotel. Totul a mers foarte bine si nu am asteptat deloc nicaieri. Luni am indeplinit toate formalitatile de inscriere. Marti i-au recoltat lui Mihaita sange din coloana vertebrala prin punctie lombara, iar proba a fost trimisa in Marea Britanie pentru selectarea celulelor stem.

mihai-popescu: tetrapareza spasticaIn sfarsit, in ziua de joi am primit rezultatul din MB unde i-au gasit in sange numarul impresionant de 22,202 milioane de celule stem in 3,4 ml. Acesta esta un numar foarte mare, tinand cont ca pragul care trebuia trecut pentru a se face implantul este de 2 milioane de celule. Ba mai mult, vitalitatea celulelor stem a fost de 100%. Cu aceste vesti bune, Mihaita a intrat in sala de tratament si sub anestezie totala implantul a decurs foarte bine. Acum suntem la hotel si asteptam sa putem iesi maine putin la plimbare prin oras.

A trecut o saptamana jumatate de cand am ajuns inapoi in tara (pe 11 iulie) si totul este bine. De 3 zile Mihaita e la recuperare la Oradea pentru a continua exectitiile de refacere cu mai mult entuziasm de aceasta data. Mama a remarcat chiar ca Mihai are picioarele mult mai calde, ceea ce este un semn bun, pentru ca inseamna ca este o imbunatatire a circulatiei sangelui.

Au trecut 2 luni de cand Mihaita a avut sansa de a fi supus unui implant cu celule stem. Rezultate timide incep sa se manifeste. Mihaita are un mai bun echilibru. A reinceput sa faca pasi singur, dar de data aceasta reuseste sa ramana in echilibru dupa fiecare pas pe care il face. Este inca devreme sa asteptam rezultate exceptionale, pentru ca in general acestea incep sa se vada dupa minim 6 luni de la tratament.

Pe 15 octombrie Mihaita va pleca din nou cu mami la recuperare la Baile Felix, unde au cel mai bun program de reabilitare fizica pentru copii. Speram in continuare ca toate eforturile noastre, ale tuturor, sustinute de pana acum vor duce la insanatosirea lui Mihaita.

Sa-i transmitem cu totii ganduri bune lui Mihaita ca sa aiba in continuare optimism si putere de munca!

Va multumim si va uram sa fiti fericiti si sa luptati pentru visele dumneavoastra!

Cu drag,
Irina

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează