• Pro Stem Cell

  Asociatia PRO STEM CELL urmareste sa cuprinda in randurile sale oameni deosebiti, colaboratori, voluntari...
  Citeste mai mult
 • Celula Stem

  Celulele stem stau la baza formarii oricarui tip de celula din organism si pot fi folosite pentru ...
  Citeste mai mult
 • Comunitate

  Diversitate in Comunitate. Creeaza-ti un cont de utilizator si interactioneaza cu ceilalti membri. Inregistreaza-te!
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • 3

Tratament la Neurovita - Moscova cu celule stem

Valeriu Feodot: Tratament la Neurovita cu celule stemBuna! Sunt Valeriu Feodot, 41ani, tetraplegic de 11 ani. Am suferit un accident prin cadere de la inaltime si am fost operat in Universitary Hospital of El Falmar din Murcia, Spania, pentru ca in acea zona s-a petrecut nefericitul meu eveniment.

Diagnostic: pareza spastica membre superioare si paralizie membre inferioare, generate de fractura la nivel C5 si luxatie C6 peste C7.

Dupa cca 2 saptamani, am fost trimis la Hospital Nacional de Paraplejicos din Toledo, pentru recuperare post-operatorie ; din nefericire, sederea mea acolo (de cca 5 luni) nu s-a soldat cu rezultate bune. Am reusit, la revenirea in tara, sa contabilizez doar ameliorarea rigiditatii excesive a bratului drept si... cateva escare, dintre care cea sacrala –cu proportii semnificative. Mentionez ca nu reuseam decat starea de decubit.

Recuperarea kinetoterapeutica am reusit-o la un nivel semnificativ in spitale din tara si Sanatoriul Balnear din Techirghiol, abia dupa 2 ani de la interventia chirurgicala, dupa inchiderea escarelor. Din pacate, rezultatele au fost notabile doar prin prisma evolutiei de la starea de corp inert la cea de persoana imobilizata in scaunul cu rotile. Ani de zile de chin, pe care majoritatea le cunoasteti, se estompau sub spectrul unor posibile miracole medicale.

In 2007 am aflat de pionieratul medical din Clinica Neurovita din Moscova, referitor la implanturile cu cellule stem, dupa ce anterior contactasem clinici cu proceduri medicale similare, din China. Contactul cu clinicile chineze a incetat dupa ce le-am solicitat raspunsuri detaliate, raportate la diagnosticul si dosarul meu medical ; nu au binevoit sa imi mai raspunda.

Cei din Moscova, dupa analiza dosarului meu medical, mi-au raspuns la absolut toate intrebarile legate de proceduri si de probabilitatea necesitatii unei noi interventii chirurgicale. Toata corespondenta a durat cca 12 luni, timp in care am reusit completarea sumei de 19.400 E , necesara primei internari (suma care a inclus analize, recoltarea de celule stem sanguine, depozitarea lor pe 30 ani, doua implanturi, recuperarea prin fizio-kinetoterapie + masaj, transportul aeroport-clinica si retur). Revenirile ulterioare la respectiva clinica, pentru noi implanturi (recomandate la un interval de cca 3-4 luni erau estimate la cca 5.400 E.

Mentionez ca am intalnit acolo pacienti (din Spania, SUA, Serbia, Grecia) care au reusit sa faca primii pasi, dupa internari nenumarate pentru implanturi, intinse pe un interval de cativa ani. Acum, tehnologia implantului a capatat noi valente, prin activarea electromagnetica a celulelor inainte de implant (vezi expunerea subiectului in forum).

Am urmarit comentariile Luminitei despre clinica si le sustin, in oarecare masura. Sala de fiziokineto terapie nu are dimensini mari, dar se lucreaza cu maximum 4 pacienti, din care 2 sunt la biciclete, in timp ce cu ceilalti 2 se lucreaza la pat cu greutati, la greutati sau sunt pusi in pozitie verticala. Masajul general dureaza cca 60 min. O mare problema o reprezinta si limba, cu toate ca exista translator, intrucat exista putini vorbitori de limba engleza, in randurile celor din personal.

Sa nu credeti ca sunt multe cazuri de reabilitare medicala majora, dar totusi exista ; insa, in opinia mea si dupa multe intrebari pe care le-am pus, reusitele s-au datorat anumitor particularitati ale leziunilor si, bineinteles, unui volum enorm de activitate fizica recuperatorie, fara de care nici o astfel de "minune" nu este posibila.

In ceea ce ma priveste, castigul a constat in cresterea vizibila a rezistentei fizice, revenirea parametrilor urodinamici la limita intervalului de normalitate, control mai bun al membrelor superioare... si cam atat. Deci, aprecierea ramane la latitudinea voastra!

Sper totusi sa mai revin in acea clinica si sa pot verifica pe propria piele efectele noii tehnologii premergatoare implantului . Potentialele efecte secundare nu se cunosc.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Leziunea medulara

Traumatismul coloanei vertebraleAfectiunile maduvei sunt rezultatul unor traume ale coloanei vertebrale. Oasele sau discurile deplasate apasa pe maduva. Traumatismele maduvei pot aparea fara fracturi evidente ale vertebrelor si puteti avea fracturi ale coloanei vertebrale fara sa fie afectata maduva.

Citeste mai mult...

Celula stem

Celula stem prezentata pe intelesul tuturorCelula stem este definita ca o celula care, prin diviziune, produce doua celule care au capacitatea de a ramane in stadiul de celula stem (pastrand astfel caracterul nediferentiat) sau de a se diferentia in urma unor diviziuni succesive.

Citeste mai mult...

Manifestul Dizabilitatii

omul in scaun rulantIn Romania, persoanele cu dizabilitati nu sunt inca respectate, ca persoane cu drepturi egale si nu li se recunoaste, pe deplin, valoarea si demnitatea umana. In acest moment, persoana cu dizabilitati se confrunta cu o serie de handicapuri create de societate.

Citeste mai mult...