rndvcshRegistrul National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice

Una dintre activitatile de baza ale Registrului o constituie organizarea si mentinerea unei baze de date complexe cu donatorii voluntari de celule stem hematopoietice si in acelasi timp cu pacientii care au nevoie de un transplant. Aceasta baza de date este securizata, conform tuturor standardelor internationale existente in domeniu si face posibila procesarea cererilor de donare de celule stem hematopoietice si furnizarea celulelor stem hematopoietice (CSH), atat in tara, cat si in strainatate.

Ce pasi sunt necesari pentru a putea dona

In cazul in care un pacient din Romania are nevoie de un transplant de celule stem hematopoietice si nu au fost identificati donatori compatibili in familie, Registrul va incerca sa gaseasca donatori compatibili pentru el. Insa, Registrul isi poate desfasura activitatea doar daca se gasesc persoane dornice sa ii ajute pe cei care au nevoie. De aceea, misiunea RNDVCSH este aceea de a populariza ideea de donare in randul persoanelor sanatoase cu varsta intre 18 si 45 de ani, care se pot inscrie pentru a deveni donatori voluntari de celule stem hematopoietice.

Persoanele inscrise in Registrul National al Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice pot dona pana la varsta de 60 de ani, insa inscrierea in Registru nu presupune automat si donarea celulor stem hematopoietice.

Cei care doresc sa devina donatori pot contacta TelVerde 080 088 STEM (7836), numar apelabil din  reteaua Romtelecom, sau accesa site-ul www.registru-celule-stem.ro. Donarea de celule stem hematopoietice este voluntara, anonima si neremunerata. Este un gest prin care donatorul de celule stem hematopoietice poate salva o viata!

Pentru mai multe informatii despre donarea de celule stem hematopoietice, puteti contacta Registrul National al Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice sau va puteti adresa direct unuia dintre cele 18 centre ale donatorilor de celule stem.

Cine sunt beneficiarii Registrului

Copiii si adultii din Romania, diagnosticati cu leucemie sau alte boli grave ale tesutului sanguin sau ale sistemului imunitar, au sansa, cu ajutorul Registrului, de a gasi mai rapid si mai usor donatorii. In plus, nu mai sunt obligati sa plece in strainatate pentru a face transplantul de celule stem hematopoietice de la o persoana neinrudita, asa cum se intampla pana acum, ci pot apela la unul din centrele de transplant din tara.

Inscrie-te in Registru

inscrii in Registru dupa o informare completa asupra donarii de celule stem si dupa semnarea unui formular de consimţamant privind decizia de a a deveni donator/oare de celule stem hematopoietice . Pentru a afla mai multe desprecum sa devii donator de CSH si cum poti salva o viata te poti adresa celui mai apropiat centru al donatorilor de celule estem hematopoietice.

Vei completa un chestionar medical, ti se vor cere datele personale si datele de contact si ti se va recolta o proba de sange pentru analize, conform legislatiei in vigoare, si pentru determinarea profilului tau HLA. Odata inscris/a in Registru vei primi cardul de membru/a a Registrului National al Voluntarilor de Celule Stem Hematopoietice.

cum-pot-salva-o-viata

Legislatie

COMMENTS 

Postat la
%b %27, %2013
Postat de
daniel
Campanie de donare de sânge pentru celule stem
Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH) în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti şi Asociaţia Salvatorilor Voluntari în Situaţii de Urgenţă organizează în Bucureşti, în perioada 27 iulie - 3 august, o serie de evenimente în cadrul campaniei de comunicare "Donează o şansă la viaţă!" pentru promovarea donării de celule stem hematopoietice.

Astfel, în parcurile Herăstrău, Al. I Cuza şi Tineretului din Bucureşti, va fi amplasat Centrul mobil de donare, un autocar dotat cu echipamentele medicale necesare pentru recoltarea probelor de sânge, iar persoanele care doresc să se înscrie ca donatori vor putea fi testate pe loc şi vor afla gratuit ce grupă de sânge şi ce tip de Rh au.

Evenimentele vor avea loc de sâmbătă până pe 3 august, zilnic între orele 10.00 şi 18.00

sursa
Postat la
%b %06, %2015
Postat de
alexandru84
rog un rasp
sint donator de singe si acuma de 1 luna si m-am inscris in registru pentru a fi voluntar de celule stem si mi s-a spus ca voi primi un card acasa dupa o luna, dar inca nu am primit nimic. care ar fi problema? multumesc

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează