Galerie foto

Click aici pentru Galeria Foto!

Bencze-Marta-IozefinaSunt zile cand inchid ochii si imi imaginez ca peste 90% din populatia lumii se deplaseaza in scaun rulant, iar restul de 10% sunt persoane valide si stau si ma intreb: care este «diferitul»? Raspunsul l-am gasit traind pe pielea mea ambele situatii. NIMENI !

Oamenii indiferent de situatia lor materiala, sociala sau de starea de sanatate simt la fel tristetea, bucuria, amaraciunea, gelozia, durerea, etc. Toti alergam zilnic pentru a ne indeplini diverse sarcini interminabile ce ne confera un minim de confort cat de cat decent si in goana noastra spre acel ceva, pierdem esenta vietii.

Nu mai suntem capabili sa spunem privind in ochii pe celalalt ceea ce simtim si ceea ce credem, nu suntem capabil sa ne privim nici macar in suflet si sa ne recunoastem propriile greseli. In loc sa traim ne pierdem vremea judecand fiecare cuvant a celuilalt ,uitand de fapt ca noi nu am trait in locul celuilalt niciodata.

M-am nascut prima oara acum 34 de ani intr-o dimineata de iarna la 7 luni cantarind doar 1,200 kg dar eram perfect sanatoasa si dornica sa traiesc aceasta viata daruita de Dumnezeu. A doua oara m-am nascut in urma cu 20 de ani intr-o dimineata din noiembrie plina de soare, aveam acelasi chip, trup, numai felul in care ma deplasam se schimbase iar sufletul meu era mai determinat ca oricand sa traiasca. Cand m-am ridicat pentru prima data din pat si m-am asezat intr-un scaun rulant am mers pe holurile spitalului uitandu-ma in gol si promitandu-mi ca voi trai si voi face tot ce voi dori in aceasta viata indiferent de felul cum ma voi deplasa din acel moment.

Ultima data m-am nascut in urma cu 5 ani si a fost cel mai spectaculos moment din viata mea deoarece nimeni nu se mai astepta sa ma nasc si a treia oara. Si astfel, pot afirma cu certitudine ca intr-o singura viata m-am nascut de trei ori doar pentru a simti mai bine darul dat de Dumnezeu VIATA. Poate ca nu intelegeti nimic din ceea ce relatez dar sper ca veti intelege mai multe daca veti extrage “esenta” celor relatate in materialele de mai jos, lasand la o parte “stilul” mass mediei de a vedea lucrurile prin ochii unui “jurnalist”.

 

Cand m-am nascut ultima data mi-am promis ca nu va mai fi nicio zi in viata mea in care eu sa nu fiu absolut fericita ca traiesc si ca ma pot bucura de tot ce imi ofera viata.

De multe ori nu stiu cine sunt si care este rolul meu aici pe Pamant tot ceea ce stiu este ca sunt fericita ca am capacitatea de a intelege tot ceea ce se intampla, curajul si nebunia de a merge mai departe si cel mai important faptul ca pot fi de folos celorlalti.

In fiecare zi intalnesc bariere arhitecturale si de atitudine dar cu toate acestea am trecut peste ele si am absolvit Liceul Economic “Virgil Madgearu” din Galati si apoi Facultatea de Drept (ambele cu cursurile la zi). Daca am facut sacrifici si eforturi? DA . Nu vrea sa va mint. Dar am invatat ca daca ai rabdare si suficient curaj iti poti implinii orice tel pe care ti-l propui.

Lucrez in domeniul organizatiilor neguvernamentale de peste 13 ani, din care doar 2 ani am lucrat cu carte de munca, in rest am fost si sunt VOLUNTAR IN SLUJBA COMUNITATII.

Am coordonat nenumarate proiecte din care voi mentiona:

1. ”Mana in mana” – Centrul Pilot de reintegrare socio-profesional pentru persoanele cu handicap locomotor din judetul Galati, finantat de Co-operating Netherlands Foundations for Central and Eastern Europe.

2.«Parteneri in dezvoltare” – campanie de advocacy pentru egalitatea de sanse la educatie, finantat de Programul Proiectelor Mici ale Ambasadei Regatului Tarilor de Jos.

3.«PARTENERI pentru o lume FARA bariere» - finantat de Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap.

4. «ACCES» - Centru Multifunctional de Terapie, Abilitare si formare pentru Tineri si femeile cu dizabilitati fizice din Municipiul Galati – finantat de Fondul Roman de Dezvoltare Sociala .

5. Centrul de ingrijire si consiliere pentru persoanele cu dizabilitati fizice din judetul Galati – Subventie - Legea 34/1998 .

6. «O sansa pentru Bogdan»: - campanie de strangere de fonduri – Fundatia IKON (1.01.2007 – 1.11.2007).

7. Coordonator « Centrul virtual de resurse» Informare si servicii de consiliere sociala si juridica din cadrul programului - Comunicare Virtuala si Resurse pentru Persoane cu Dizabilitati - Fundatia IKON.

Accesand acest link puteti salva un colaj (realizat de mine, deci nu e foarte profesionit) cu poze din toate activitatile mai sus mentionate.

De-a lungul timpului am lucrat atat cu persoane cu dizabilitati fizice, cat si cu deficienta de auz dar si cu persoane valide. Am reusit sa realizez o legatura care a ramas in timp cu foarte multi oamenii cred ca datorita faptului ca am stiut sa ascult fara sa judec durerea sau bucuria nici unuia dintre ei, am incercat sa ajut fara sa astept absolut nimic in schimb pentru ca nu imi doresc decat un zambet pe un chip care inainte sa ma cunoasca nu era atat de senin.

Am avut ocazia datorita domeniului in care lucrez sa particip la foarte multe evenimente nationale si internationale din care mentionez:

- 15 – 18 mai 2003 – Atena, Grecia – European Youth Conference – reprezentant al Organizatiei Nationale pentru Persoane cu Handicap Romania. Tari participante: Romania, Grecia, Ungaria, Slovenia, Italia, Spania, Anglia, Rusia, Republica Moldova si Malta.

- 29 noiembrie – 2 decembrie 2003 – Lohja, Finlanda – Sportrio II – European Cup Series for Disable Students – Program Youth in action cu participarea: Romaniei, Italiei, Finlandei, Spaniei si Sloveniei; - reprezentant din partea Asociatiei Persoanelor cu Handicap “Sporting Club” Galati.

- 26 – 31 martie 2007 – Glashüte, Germania – seminar ACTIV – promovarea tinerilor cu dizabilitati fizice ca cetateni activi europeni (AKTIBE – Promoting the active European Citizenship of physically handicapped young people). Programul a inclus ateliere de lucru pe tema: integrarea sociala a tinerilor prin activitati culturale si formare pentru programul Youth in Action; coordonator proiect al Fundatiei IKON. Tari participante: Romania, Ungaria, Germania, Polonia si Spania.

- 27.10.2007 – 11.11.2007 - Glashüte, Germania – Proiect “Turnul babel” – o piesa de teatru a noilor timpuri europene, coordonator proiect al Fundatiei IKON. Tari participante: Romania, Ungaria, Germania, Polonia si Spania.

- 9.03.2008 – 18.03.2008 - Glashüte, Germania – Contact Making Seminar “With all senses…” - coordonator proiect al Fundatiei IKON. Tari participante: Romania, Ungaria, Germania, Polonia si Spania.

- 12 aprilie 2010 – Galati, Romania – Seminar – Caravana «Zilele Femeilor Intreprinzator» - Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii; Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie Galati.

Nu doresc prin aceste insiruiri sa ma laud ci doar sa subliniez ca desi traiesc intr-o tara ce se afla intr-un adevart colaps economic, in care in a trai decent este deja un lux, eu ma simt bogata pentru ca am ajuns sa ascult atat de multe povesti, sa simt putin din fericirea altora, sa plang pentru durerea altora uitand cu desavarsire de a mea si toate lucrurile acestea ma fac sa spun ca sunt un om implinit.

Lumea in care traim ne demonstreaza ca dragostea s-a devalorizat si ca partea materiala e aproape singura care conteaza; viata unui copil a ajuns sa aiba un pret bine stabilit, saracia ii determina pe unii sa savarseasca fapte abominabile si cu toate acestea EU nu pot trai fara sa daruiesc iubire in fiecare zi si fara sa ii multumesc lui Dumnezeu ca sunt o muritoare care are o singura viata pe Pamant ce merita traita cu toata puterea.

Prefer sa traiesc printre fluturi desi viata lor este atat de scurta dar extrem de intensa decat sa imi doresc sa zbor precum pasarile. Si totusi, poate inca, in «naivitatea» mea vreau sa cred ca mai exista oamenii pe acest Pamant capabili sa fie «ACTIVI» si «IMPLICATI» in lucrurile cu adevarat importante din singura lor viata.

Bencze Marta Iozefina,

10 noiembrie 2010

COMMENTS 

Postat la
%b %13, %2011
Postat de
amalia
succes
Domnul Pusca s-a tinut de cuvant sau doar pentru reclama ? :D
Postat la
%b %13, %2011
Postat de
daniel
C`est fini
STOP VOT

Ai obtinut 407 puncte de evaluare.

Din acestea se scad 4 acordate inainte de inceperea etapei a doua, respectiv 20.11.2010

In final ai realizat 403 evaluari.

Felicitari :-)
Postat la
%b %13, %2011
Postat de
Iozefina
Multumesc
Te pup Madalin. Si tu esti un om extraordinar de frumos si cu putina munca si rabdare vei ajunge si un exemplu demn de urmat.
Postat la
%b %13, %2011
Postat de
Iozefina
Multumesc
banuiesc ca esti Dasniela "colega" ca lata care ma iubeste asa mult nu am. Te pup si multumesc pentru sprijin.
Postat la
%b %13, %2011
Postat de
Iozefina
Multumesc
10 10 10 meritam toti cei care iesim din casa, facem ceva pentru noi si pentru societate si TRAIM.
Postat la
%b %13, %2011
Postat de
Iozefina
Mersi
Mersi pentru declaratie dar nu stiu cine esti.......pup
Postat la
%b %13, %2011
Postat de
Iozefina
Multumesc tuturor
Multumesc tutror pentru sustinere si stiu ca ati apasat click-ul pe evaluare pentru ca ma cunoasteti si ma apreciati iar pentru asta ma inclin. Pup
Postat la
%b %13, %2011
Postat de
klaus
Eu sunt alaturi de tine Marta
O fata cu un sufet mare care merita tot respectul si stima mea .O fata care pe langa frumusetea fizica are si o frumusete spirituala foarte bogata, sufletista iubitoare nu imi gasesc cuvintele sau poate nu sunt cuvinte in a spune ca aceasta fata merita sustinuta si apreciata in ceea ce face .Te poop dulce Marta
Postat la
%b %13, %2011
Postat de
klaus
craciun fericit
nu s-a terminat concursul acelasi in trebari despre dizabilitati si ignoranta asta e viata daca ne-am nascut cu handicap sintejm aceasi oameni la fel fiecare cu mersul lor unu urca o scara si noi coborim in jos sintem oameni discriminati fiinca sintem cu handicap?

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .