Privire de ansamblu asupra cercetarii leziunilor coloanei vertebrale

Privire de ansamblu asupra cercetarii leziunilor coloanei vertebraleAceasta privire de ansamblu a fost efectuata de Corinne Jeanmaire, pentru fundatia endParalysis si pentru Grupul de Cercetare din partea ESCIF (Fundatia Europeana pentru Leziunile Coloanei Vertebrale). Le multumim lui Sam Maddox, lui Chris Powell precum si lui Harvey Sihota (Neurokinex) pentru continutul furnizat de acestia, precum si lui Beverley Saunders si lui Barbara Carlile pentru ajutorul lor la editare.

Citește mai departe...

Stimularea electrica a sistemului nervos central

Stimularea electrica a sistemului nervos centralStimularea electrica (acest termen se poate referi la neuromodulare, la neurostimulare, la stimulare epidurala), SMT (Stimularea Magnetica Transcraniana) si ICM /IC (Interfata Creier-Masina sau Interfata Calculatorului); toate aceste tehnici se folosesc de protocoale diferite si produc diverse rezultate. Cu toate acestea, toate aceste metode exploreaza automaticitatea coloanei vertebrale si apoi incearca sa se foloseasca de ea.

Citește mai departe...

Reducerea cicatricilor pentru regenerare dupa o leziune cronica

Reducerea cicatricicilor pentru regenerare dupa o leziune cronicaUna din problemele cele mai mari care previn recuperarea dupa o leziune cronica a coloanei vertebrale este cicatricea care apare la cateva zile sau la cateva saptamani dupa traumatismul medular si care previne orice axon de la a se dezvolta departe de zona lezata. Una din strategiile cheie de reducere a cicatricilor implica utilizarea enzimei condroitina.

Citește mai departe...

Regenerare: Tratamente si Combinatii de Terapii cu celule stem

Tratamente si Combinatii de Terapii cu celule stemAcestea includ terapii de transplant al celulelor stem, posibil in combinatie cu factori de crestere sau molecule pentru a amplifica regenerarea nervilor sau in combinatie cu strategii de neutralizare a factorilor inhibitori ai cresterii, precum si grefe din biomateriale pentru a ghida regenerarea nervilor si alte strategii ce sustin neuroplasticitatea, adica remodelarea semnalelor neuronale precum si a nervilor spinali.

Citește mai departe...

Terapii nedovedite cu celule stem

Terapii nedovedite cu celule stemAceasta sectiune ofera o lista non-exhaustiva a "terapiilor nedovedite". Aceasta lista nu reprezinta in niciun fel o aprobare a acestor terapii care nu adera la cele mai bune practici stiintifice, sau la siguranta si buna stare a pacientului, nu contribuie la progresul stiintific. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul ca exista o linie care desparte terapiile nedemonstrate care urmaresc cea mai buna practica stiintifica de cele care nu o fac.

Citește mai departe...

Tratamente nedemonstrate

tratamente-nedemonstrateScopul acestei sectiuni este de a ajuta persoanele fizice sa ia decizii in cunostinta de cauza atunci cand se hotarasc sa ia parte la un tratament nedemonstrat.

Exista multe tratamente nedemonstrate disponibile pentru persoanele fizice care sustin ca pot oferi sansa revenirii functiilor si simturilor. Aceste terapii pot fi gasite in toate colturile lumii. Este, insa, important ca oamenii sa inteleaga diferentele intre ttratamentele nedemonstrate si acele terapii care adera la cele mai bune studii si practici medicale. Este, de asemenea, important ca oamenii sa fie constienti de riscurile care pot oscila, de la pierderi financiare la pirderi functionale.

Citește mai departe...

Prezentarea studiilor clinice

Prezentarea studiilor cliniceUn studiu clinic implica in mod direct o persoana sau un grup de persoane. Dupa un tratament propus, terapia cu medicamente sau dispozitive s-a gasit a fi utila si sigura pe animale in laboratoare, ea trebuie, de asemenea, sa dovedeasca a fi sigura si efectiva pe oameni. Aceasta perioada de evaluare este cunoscuta ca un studiu clinic. Intr-un studiu clinic, de asemenea, se poate studia comportamentul uman.

Citește mai departe...

Liniile principale de cercetare

Liniile principale de cercetareUrmatoarele strategii cheie de cercetare in ceea ce priveste regenerarea / neuroprotectia dupa leziuni ale maduvei spinarii sunt descrise mai jos:

Neuroprotectia. Saptamani, posibil, luni, dupa o leziune a maduvei spinarii, numarul celulelor vatamate continua sa creasca. Raspunsul anticorpilor fiind eliberarea substantelor chimice de catre celulele care mor, precum si alte procese naturale, declansate de un accident al celulelor care supravietuiesc traumei initiale, declanseaza autodistrugerea altor celule. Acest haos amplifica dimensiunea leziunii si pierderea functiei. Daca acest efect biologic ar putea fi prevenit sau tinut sub control, trauma ar provoca mai putin prejudiciu.

Citește mai departe...

Mai multe articole...

  1. De la stiinta la medicina