Terapii nedovedite cu celule stem

Terapii nedovedite cu celule stemAceasta sectiune ofera o lista non-exhaustiva a "terapiilor nedovedite". Aceasta lista nu reprezinta in niciun fel o aprobare a acestor terapii care nu adera la cele mai bune practici stiintifice, sau la siguranta si buna stare a pacientului, nu contribuie la progresul stiintific. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul ca exista o linie care desparte terapiile nedemonstrate care urmaresc cea mai buna practica stiintifica de cele care nu o fac.

Tratamente nedemonstrate

tratamente-nedemonstrateScopul acestei sectiuni este de a ajuta persoanele fizice sa ia decizii in cunostinta de cauza atunci cand se hotarasc sa ia parte la un tratament nedemonstrat.

Exista multe tratamente nedemonstrate disponibile pentru persoanele fizice care sustin ca pot oferi sansa revenirii functiilor si simturilor. Aceste terapii pot fi gasite in toate colturile lumii. Este, insa, important ca oamenii sa inteleaga diferentele intre ttratamentele nedemonstrate si acele terapii care adera la cele mai bune studii si practici medicale. Este, de asemenea, important ca oamenii sa fie constienti de riscurile care pot oscila, de la pierderi financiare la pirderi functionale.

Prezentarea studiilor clinice

Prezentarea studiilor cliniceUn studiu clinic implica in mod direct o persoana sau un grup de persoane. Dupa un tratament propus, terapia cu medicamente sau dispozitive s-a gasit a fi utila si sigura pe animale in laboratoare, ea trebuie, de asemenea, sa dovedeasca a fi sigura si efectiva pe oameni. Aceasta perioada de evaluare este cunoscuta ca un studiu clinic. Intr-un studiu clinic, de asemenea, se poate studia comportamentul uman.

Liniile principale de cercetare

Liniile principale de cercetareUrmatoarele strategii cheie de cercetare in ceea ce priveste regenerarea / neuroprotectia dupa leziuni ale maduvei spinarii sunt descrise mai jos:

Neuroprotectia. Saptamani, posibil, luni, dupa o leziune a maduvei spinarii, numarul celulelor vatamate continua sa creasca. Raspunsul anticorpilor fiind eliberarea substantelor chimice de catre celulele care mor, precum si alte procese naturale, declansate de un accident al celulelor care supravietuiesc traumei initiale, declanseaza autodistrugerea altor celule. Acest haos amplifica dimensiunea leziunii si pierderea functiei. Daca acest efect biologic ar putea fi prevenit sau tinut sub control, trauma ar provoca mai putin prejudiciu.

De la stiinta la medicina

De la stiinta la medicinaInainte ca orice medicament sau tratament sa poata fi aplicat la om, el trebuie testat riguros printr-un proces numit translatie clinica.

Testarea clinica implica asumarea unui tratament prin mai multe etape pentru a testa siguranta si eficacitatea inainte de a putea fi aprobata de catre autoritatile medicale, cum ar fi FDA (Administratia Americana pentru Alimente si Medicamente) sau EMA (Agentia Europeana pentru Medicamente), care urmeaza sa fie aplicate la om.