pro stem cell 140x94Asociatia PRO STEM CELL este o organizatie neguvernamentala si apolitica, nonprofit, cu caracter umanitar, infiintata pentru a promova si implementa, la toate nivelurile, proiecte pentru sustinerea persoanelor cu mobilitate redusa, pentru adoptarea unei legislatii care sa sprijine persoanele cu dizabilitati si, totodata, sa participe la elaborarea si imbunatatirea continua a acesteia in conformitate cu cerintele comunitare.

Dizabilitatea persoanelor prezinta cea mai puternica provocare la diversitate. Aceasta diversitate este deschisa, pentru ca limitele sale sunt fluide si este o diversitate in care poate intra oricine, in orice moment, ca urmare a unor boli sau accidente.

Ca tipuri de activitati, organizatia ofera si/sau desfasoara:

 • consiliere si sprijin informational pentru persoanele cu leziuni ale coloanei vertebrale;
 • ajutor umanitar pentru copiii bolnavi de afectiuni cronice si/sau alte categorii sociale defavorizate;
 • activitati de informare, sensibilizare si constientizare a comunitatii in vederea sustinerii sponsorizarilor, initierea unor actiuni cu scop caritabil sau de interes public;
 • actiuni comunitare si programe de voluntariat constand in activitati de traducere si de promovare in vederea atragerii tinerilor catre aceste domenii;
 • activitati integrative si de socializare pentru persoane cu sau fara probleme de sanatate;
 • organizarea de seminarii, intalniri, spectacole, excursii, tabere, etc.;
 • derulare de proiecte comune cu organizatii neguvernamentale de pe plan national si international, cu diferite persoane fizice si juridice, in vederea unei colaborari reciproc-avantajoase.

Valori si Principii etice

Acest set de principii etice reprezinta totalitatea exigentelor de conduita morala corespunzatoare activitatii asociatiei noastre.

 • Respectul fata de Oameni reprezinta una dintre valorile noastre fundamentale. Condamnam violenta si discriminarea indiferent de forma sub care se manifesta;
 • Demnitatea si Unicitatea Persoanei - PRO STEM CELL respecta si promoveaza demnitatea individului, unicitatea si valoarea fiecarei persoane;
 • Relatiile Interumane - Asociatia incurajeaza si intareste relatiile dintre persoane cu scopul de a promova, reface, mentine sau imbunatati calitatea vietii persoanelor vulnerabile, grupurilor, organizatiilor si comunitatilor acestora;
 • Promovarea Creatiei si a Valorilor care ies in evidenta datorita unor talente speciale;
 • Responsabilitate si Solidaritate - Binele comun inseamna responsabilitate si solidaritate iar pentru aceasta avem nevoie de cultura, educatie, sanatate, creativitate si respect pentru valori;
 • Competenta - PRO STEM CELL isi desfasoara activitatea numai in aria de competenta si experienta profesionala, avand obligatia de a-si imbunatati permanent cunostintele si de a le aplica in practica;
 • Informare Completa si Corecta - Acest site se doreste a fi intr-un timp cat mai scurt, o sursa de incredere corecta si completa pentru informarea tuturor celor interesati de scopul si misiunea PRO STEM CELL.

Valorile noastre sunt expresia principiilor care ne ghideaza si pentru care raspundem. Aceste valori stau la baza activitatilor pe care le desfasuram, indiferent daca vom sutine un proiect ori vom organiza si desfasura noi unele. Credem ca prin promovarea valorilor se pot crea modele demne de urmat. Daca oamenii care demonstreaza implicare in comunitate se unesc, atunci se pot schimba atitudini, destine si comportamente.

Viziune

Asociatia PRO STEM CELL pledeaza pentru edificarea unei comunitati cu perspective si oportunitati egale pentru membrii sai, a unei societati in care persoanele cu nevoi speciale sunt cetateni cu drepturi depline, capabili sa solutioneze problemele in comun, sa beneficieze in mod egal de noile oportunitati si sa se angajeze plenar in activitati economice, sociale si culturale.

Initiativele PSC tintesc crearea unei platforme de comunicare care uneste trei mari aspecte ale vietii celor cu nevoi speciale: educatia, participarea publica si industriile creative.

Deviza

Demnitate si valoare umana pentru toti! Toti oamenii sunt nascuti liberi si egali, in demnitate si drepturi. Persoanele cu dizabilitati au demnitate si valoare sociala, la fel ca toti ceilalalti oameni. Dorim, in primul rand, o societate incluziva, in care statutul de cetatean sa devina o realitate, pentru toata lumea.

Echipa

Suntem o echipa puternica, motivata si totodata suntem constienti de ceea ce inseamna sa lucrezi in echipa, sa fii competitiv in orice moment si sa te adaptezi la schimbare. Suntem convinsi ca numai uniti vom putea deschide usi - care altfel sunt de nedeschis - pentru a putea intinde o mana de ajutor celor ce au nevoie.

Asociatia PRO STEM CELL urmareste sa cuprinda in randurile sale oameni deosebiti, colaboratori, parteneri si voluntari care, impreuna, sa contribuie la normalizarea vietii si accesibilizarea societatii in sprijinul celor mai vulnerabile categorii sociale.

ProStemCell creste. Vino sa crestem impreuna!

 • numai daca esti motivat;
 • numai daca vrei sa mergi inainte;
 • numai daca vrei sa ajungi departe;
 • numai oameni cu personalitate;
 • numai pe tine te vrem!

Vrei sa fii mai mult decat un om obisnuit? Vrei contacte? Vrei sa cunosti persoane asemenea tie? Vrei sa-ti faci prieteni? Manifesta-ti interesul si alatura-te Echipei PSC!

Solidaritate, toleranta, prietenie. Sa dam impreuna sens vietii !

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .