Dispozitii din Statut

Membri Pro Stem CellPRO STEM CELL este constituita in iulie 2007 la Pitesti, in conformitate cu Ordonanta Guvernului nr. 26/2000 cu modificarile ulterioare cu privire la asociatii si fundatii, a Decretului nr. 31/1954 privitor la persoanele fizice si juridice, a Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, asa cum a fost modificata si completata prin OUG 14/2007, sub indrumarea metodologica a Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Dizabilitati.

Scopul, misiunea si cooptarea membrilor

SCOPUL PRO STEM CELL il constituie promovarea, respectarea si garantarea drepturilor persoanei cu dizabilitati, stabilite in concordanta cu prevederile Cartei sociale europene revizuite, adoptata la Strasbourg la 3 mai 1966, ratificata prin Legea nr. 74/1999, precum si cu celelalte acte interne si internationale in materie la care Romania este parte, privitoare la protectia sociala si integrarea socio-profesionala a persoanelor cu dizabilitati, sprijinirea tratarii, reabilitarii si cresterea calitatii vietii acestora.

MISIUNE: Promovarea solidaritatii, integrarea in societate, recuperare si reabilitare a persoanelor cu dizabilitati, evitarea marginalizarii acestora, ajutor umanitar, spiritual si moral atat in Municipiul Pitesti si Judetul Arges, cat si in toata tara.

Conditii de inscriere

Membrii asociatiei sunt: membri fondatori, membri asociati si membri de onoare.

 • Membrii fondatori sunt persoanele fizice care au semnat Actul Constitutiv al Asociatiei PRO STEM CELL PITESTI. Acestia isi rezerva dreptul de a aproba marirea numarului de membri fondatori in conditiile legii. Numele lor figureaza in tabelul cuprins in actul de constituire si statutul asociatiei.
 • Membrii asociati sunt considerati cei care devin membri ai asociatiei in conditiile prevazute de statut.
 • Membrii de onoare sunt personalitati care prin autoritatea morala si suport financiar contribuie la dezvoltarea si afirmarea pe plan local, national si international a asociatiei.

De ce membru PRO STEM CELL?

Devenind membru PRO STEM CELL, te alaturi comunitatii noastre din Romania. Aici poti sa vii cu idei, iar ideile daca sunt motivate, se pot transforma in realitati prin sprijinul tuturor colegilor.

Asociatia in contextul societatii actuale are si rol de "promotor" al drepturilor persoanei cu dizabilitati, de coordonator si consilier al celor care doresc sa faca o interventie chirurgicala sau un implant cu celule stem in strainatate. Este important ca noi, beneficiarii, sa avem o umbrela comuna si aceasta este Asociatia PRO STEM CELL PITESTI. Impreuna, suntem o echipa! 

Cooptarea membrilor se face permanent, pe tot parcursul anului, iar excluderea unui beneficiar (pentru neindeplinirea unor angajamente luate) se va face de catre presedintele asociatiei, fara posibilitati de constrangere sau pretentii din partea beneficiarului.

Cum pot deveni membru?

Poate deveni membru PRO STEM CELL orice persoana fizica sau juridica care:

 • Adera la prevederile prezentului statut;
 • Respecta Regulamentul de Ordine Interna al asociatiei;
 • Nu desfasoara activitati contrare scopului si obiectivelor asociatiei.

Calitatea de membru PRO STEM CELL se dobandeste in momentul in care Cererea de Adeziune este aprobata de presedintele asociatiei si este inregistrata in Registrul de Evidenta al Membrilor.

Membrii de onoare sunt alesi cu respectarea urmatoarei proceduri:

 • Isi exprima acordul;
 • Intrunesc unanimitatea Consiliului Director;
 • Sunt confirmati de 2/3 dintre membrii Adunarii Generale.

Membrii de onoare nu au obligatia de a contribui la patrimoniul asociatiei, nu au drept de vot si nu au dreptul de a fi alesi in organele de conducere si control ale asociatiei, in afara de cazul in care au si calitatea de membri activi.

Membrii asociatiei au urmatoarele drepturi:

 • Sa solicite dezbaterea in Adunarea Generala a oricarei probleme legate de scopul si activitatile asociatiei;
 • Sa aleaga si sa fie alesi in organele de conducere ale asociatiei;
 • Sa beneficieze de sprijin moral si logistic din partea asociatiei, in desfasurarea actiunilor ce le-au fost incredintate de catre aceasta;
 • Sa beneficieze de oricare din avantajele pe care asociatia le poate oferi prin imaginea si resursele sale.

Membrii asociatiei au urmatoarele indatoriri:

 • Sa respecte prevederile prezentului statut;
 • Sa sprijine asociatia in organizarea si desfasurarea actiunilor hotarate de catre organele de conducere;
 • Sa promoveze, prin comportament profesional si civic, activitatile asociatiei;

Membrii pot renunta oricand la aceasta calitate. Incetarea calitatii de membru are loc in momentul depunerii si inregistrarii cererii de renuntare la sediul asociatiei sau prin mijloace electonice la adresa de email contact[at]prostemcell.ro. Cererea nu trebuie sa fie motivata.

Calitatea de membru se poate retrage in oricare din urmatoarele situatii:

 • Savarsirea unei fapte care aduce prejudicii imaginii asociatiei;
 • Condamnarea pentru fapte care contravin scopului si obiectivelor asociatiei;
 • Incalcarea repetata a obligatiilor statutare fundamentale si a regulamentului de ordine interna;

Stimulente

Pentru contributia adusa la realizarea misiunii asociatiei, membrii acesteia pot fi stimulati material si moral, prin acordarea de titluri si diplome de onoare si prin mediatizarea activitatilor acestora.

Vrei sa fii membru PRO STEM CELL?

 1. Adera online la prevederile prezentului statut si completeaza Formularul de Adeziune
 2. Descarca, completeaza si semneaza documentul, dupa care trimite versiunea scanata prin email la adresa contact[at]prostemcell.ro

Tot ceea ce facem are legatura cu oamenii. Spus simplu, Echipa PSC reprezinta oamenii sai si cultura autentica pe care o creeaza aici. Impreuna cultivam simtul responsabilitatii, spiritul de echipa si respectul fata de valorile organizationale. Dedicarea, atitudinea prietenoasa si atenta fata de membri sunt atuurile noastre care ne recomanda.

Societatile cele mai placute sunt acelea unde domneste intre membri o stima reciproca!