Asistentul Personal al persoanei cu TVM

Asistentul Personal al persoanei cu TVMPersoanele care sufera de TVM (leziuni ale maduvei spinarii) au nevoie de asistenta personala in desfasurarea unor activitati zilnice.

Este de la sine inteles ca marea majoritate a persoanelor care au nevoie de asistenta au un grad ridicat al leziunilor. Poate ca au nevoie de ajutor ca sa se culce sau sa se scoale din pat, sa fie ajutati in diversele aspecte care tin de vezica urinara si intestin, ajutati cu baia si cu imbracatul imbracatul. Unii au nevoie de ajutor la condus masina, la cumparaturi, sau sa fie ajutati la curatenie. Totusi, exista un procent din ce in ce mai mare de persoane, cu grad mai mic de boala, care au nevoie de ajutor pe masura ce imbatranesc. Au nevoie sa fie ajutati la muncile casnice pentru ca inainteaza in varsta si simt acut durerile si oboseala.

Cum ne ingrijim de persoanele care ne ingrijesc

Cum ne ingrijim de persoanele care ne ingrijescIntre 40-45% din persoanele care sufera de leziuni ale maduvii spinarii (TVM) au nevoie de asistenta personala in desfasurarea unor activitati zilnice. Marea majoritate sufera de tetraplegie si au nevoie de ajutor ca sa se culce sau sa se scoale din pat, gestionarea spectelor ce privesc vezica urinara si intestinul, baia si imbracatul.

Cu cat gradul leziunii este mai mic, cu atat mai mica este nevoia de ajutor.

Ce inseamna sa ingrijesti?

Ce inseamna sa ingrijesti?Ce inseamna sa ingrijesti? Marturiile unui ingrijitor

Sa ingrijesti pe cineva care are nevoie te va invata multe lectii. Una din cele mai importante lectii pe care o inveti este aceea de a-ti trai viata la maxim. Ingrijitorii trebuie sa faca fata unor probleme si situatii cu adevarat speciale. A avea grija de o alta persoana este o experienta intima si personala. Persoanele care ajung in postura unui ingrijitor trebuie sa inteleaga o realitate importanta si anume: nu o poti face singur oricat ai incerca! Iti este imposibil sa faci asta timp de 24 ore pe zi, 7 zile pe saptamana! Nu poti fi un bun ingrijitor daca nu ai grija de tine. Trebuie sa stii ca poti fi fericit in pozitia de ingrijitor, dar acest lucru nu se va intampla daca lasi boala sau dizabilitatile celorlalti sa iti umbreasca propriile nevoie.