Drepturile femeii: Egalitatea de sanse

DeputatDrepturile femeii: Egalitatea de sanseii europeni cer combaterea saraciei femeilor

Femeile castiga mai putin si lucreaza cu jumatate de norma mai mult decat barbatii. 17% din femeile europene traiesc in saracie, iar criza economica a inrautatit conditiile de viata ale acestora. Deputatii europeni de la comisia parlamentara pentru drepturile femeii si egalitatea de gen spun ca este necesara actiunea la nivel european, dar si la nivel de stat membru.

Drepturilor pacientilor in cadrul asistentei medicale transfrontaliere

Drepturilor pacientilor in cadrul asistentei medicale transfrontaliereDeputatii europeni au adoptat o noua legislatie care prevede dreptul pacientilor de a beneficia de asistenta medicala intr-un alt stat membru. Aceasta clarifica regulile privind rambursarea cheltuielilor, precum si situatiile pentru care este necesara o autorizare preliminara.

"Votul de astazi marcheaza un pas important pentru toti pacientii din Europa. Directiva clarifica drepturile acestora la tratament in conditii egale in interiorul granitelor UE, precum si rambursarile aferente", a declarat comisarul european pentru santatate, John Dalli.

Infectii si mizerie in spitalele din U.E.

Infectii si mizerie in spitalele din U.E.Conditiile de igiena si serviciile medicale din spitalele UE lasa mult de dorit: fiecare al zecelea pacient sufera din cauza erorilor personalului medical, iar infectiile spitalicesti duc frecvent la decese, a avertizat, luni, comisarul UE pentru sanatate John Dalli.

Comisia Europeana este alarmata si din cauza conditiilor de igiena din spitale. Din cauza infectiilor contractate in cursul tratamentului stationar, in UE mor in fiecare an aproape 37.000 de mii de oameni, iar numarul pacientilor infestati cu germeni ale unor boli infectioase in spitale se ridica la 4,1 milioane de persoane anual, trage un semnal de alarma John Dalli.

Smartphone-uri pentru persoanele in varsta sau cu dizabilitati

Smartphone-uri pentru persoanele in varsta sau cu dizabilitatiSmartphone-uri si telecomenzi simple pentru persoanele in varsta sau cu dizabilitati

Beneficiind de finantare UE in valoare de 2,7 milioane de euro, mai multi cercetatori din Republica Ceha, Germania, Portugalia, Spania si Suedia au dezvoltat o solutie care le permite persoanelor in varsta si celor cu dizabilitati sa controleze mai usor diversele aparate si servicii electronice din casa, utilizand telefonul mobil sau alte dispozitive.

Vicecampioana paralimpica, poate merge din nou

Vicecampioana paralimpica, poate merge din nouMonique van der Vorst, dubla vicecampioana paralimpica la Beijing, in 2008, la ciclism pe sosea si la atletism, cursele in carucior, a primit o veste minunata de Craciun: nu va mai putea participa la Jocurile Paralimpice de la Londra, din 2012, pentru ca pur si simplu si-a recapat uzul picioarelor, o revenire miraculoasa.

Ramasa paralizata de membrele inferioare cu peste 10 ani in urma, Monique van der Vorst a inceput anul acesta, la 26 de ani, sa-si simta picioarele, inca din vara, iar acum poate merge din nou.

Europa anului 2010 lovita de saracie

Europa anului 2010 lovita de saracieEuropa, lovita de saracie

80 de milioane europeni sunt amenintati de saracie iar peste 8 la suta din populatia UE nu are acces la resurse de baza. Datele au fost prezentate de Eurostat - Biroul European de Statistica. Prin urmare, Uniunea Europeana a venit cu o noua strategie prin care 20 de milioane de oameni ar urma sa scape de saracie pana in 2020.