2011 - Anul European al Voluntariatului

2011 - Anul European al Voluntariatului"Daca dorim ca sperantele noastre de a construi o lume mai buna si mai sigura sa nu devina doar o iluzie, avem nevoie, mai mult ca niciodata, de implicarea voluntarilor".

In acest spirit, 100 de milioane de europeni isi dedica timpul si experienta pentru a-i ajuta pe cei care se afla in dificultate, contribuind la dezvoltarea comunitatilor in care traiesc. Astfel, un profesor de arta pensionat le vorbeste vizitatorilor straini dintr-un muzeu despre capodoperele europene, un student de liceu le citeste copiilor bolnavi dintr-un spital, sau un fost fotbalist de echipa nationala este antrenor la o echipa de cartier. Exista mii de modalitati prin care oamenii pot produce o schimbare.

Venitul minim stabilit la nivel european

Venitul minim stabilit la nivel european

Deputatii europeni au propus adoptarea unui sistem de calculare a venitului minim in toate statele membre, ca masura pentru combaterea saraciei.

Potrivit deputatilor europeni, introducerea unui sistem de venit minim in toate statele membre, constand in masuri de sprijinire a persoanelor cu venituri insuficiente printr-o contributie financiara si prin facilitarea accesului la servicii, ar putea fi unul din cele mai eficiente moduri de combatere a saraciei, pentru garantarea unui nivel de viata adecvat si pentru favorizarea integrarii sociale, potrivit unui comunicat al Parlamentului European.

Programul Loteria Vizelor SUA DV-2012!

Programul Loteria Vizelor SUA DV-2012Traieste, Munceste sau Invata in America

Programul anual DV (Diversity Visa) pune la dispozitie vize de resedinta permanenta in SUA romanilor care indeplinesc cateva criterii simple, dar stricte de calificare. Inregistrarile DV sunt selectionate printr-o tragere la sorti generata de un computer.

Top 10 - Oameni incredibili

Lumea asta e atinsa de nebunie, de o inversare a valorilor si o coborare brusca a adevaratelor modele. Oamenii ar trebui sa se uite mai mult la ceilalti cu adevarat buni, care au reusit mereu ceea ce si-au propus. Chiar si atunci cand viata i-a lasat cu handicapuri severe. Iata cine ar trebui sa ne inspire si sa ne motiveze cu adevarat:

Tom-WillisTom Willis s-a nascut fara membre superioare (cel stang este numai un ciot atrofiat, pe care nu il poate folosi deloc). Cu toate acestea, Tom s-a chinuit sa fie un om cat de cat normal. Face absolut orice numar cu picioarele, iar acum multi il cunosc, gratie unui eveniment major la care a participat. Tom a dat lovitura de deschidere intr-un meci de baseball din 2008, din San Diego Padres. A aruncat cu piciorul mult mai bine decat a facut-o presedintele Obama cu mana!

Ratificarea Conventiei ONU privind Persoanele cu Dizabiliati

Ratificarea Conventiei ONU privind Persoanele cu DizabiliatiOdata cu semnarea de catre Republica Moldova in 2007 a Conventiei ONU privind Persoanele cu Dizabiliati, in randurile societatii civile a pornit o puternica miscare de ratificare a Conventiei.

Dorinta de a ratifica documentul international era dictat de faptul ca acesta venea cu un concept nou de abordare a persoanelor cu dizabilitati si anume: abordarea persoanelor cu dizabilitati nu doar prin prizma protectiei sociale si a starii de sanatate, dar in primul rand prin prizma drepturilor omului si a incuziunii sociale.

Sute de copii cu dizabilitati au murit in Bulgaria

Sute de copii cu dizabilitati au murit in BulgariaSute de copii cu handicap au murit in caminele din Bulgaria, in ultimii zece ani, din cauza neglijentei autoritatilor, precizeaza un raport dat, luni 20 septembrie 2010, publicitatii.

Documentul arata ca micutii au fost maltratati si chiar lasati sa moara de foame. Procurorul bulgar, Boris Velchev, a declarat ca majoritatea deceselor nu a fost raportata si nu au fost facute niciodata autopsii.

Reguli noi in cadrul experimentelor pe animale

Reguli noi in cadrul experimentelor pe animaleUE a fost a aprobat noi reguli care reduc numarul de animale folosite in experimentele de laborator si inaspreste controlul asupra acestor proceduri.

Parlamentarii europeni sustin noua directiva UE dupa lungi negocieri, iar statele membre UE au doi ani la dispozitie sa faca din ea lege. Laboratoarele vor avea nevoie de acordul autoritatilor nationale pentru testele pe animale si daca exista alternative, acestea vor trebui folosite in locul animalelor, spun regulile.

Persoanele cu dizabilitati in centrul atentiei PE

Persoanele cu dizabilitati in centrul atentiei PEPetitiile la Parlamentul European aduc in centrul atentiei persoanele cu dizabilitati

50 de milioane de europeni au un handicap. Chiar daca drepturile lor vor fi garantate de propunerea de directiva UE pentru combaterea discriminarii, o parte dintre acestia considera ca ar fi necesara o lege specifica pentru persoanele cu handicap. Parlamentul European a dezbatut la sfarsitul lunii trecute cateva petitii in acest sens, deschizand posibilitatea unei legi dedicate acestora - un bun exemplu privind modul in care cetatenii europeni isi pot face auzita vocea in UE.