Programul Loteria Vizelor SUA DV-2012Traieste, Munceste sau Invata in America

Programul anual DV (Diversity Visa) pune la dispozitie vize de resedinta permanenta in SUA romanilor care indeplinesc cateva criterii simple, dar stricte de calificare. Inregistrarile DV sunt selectionate printr-o tragere la sorti generata de un computer.

1. Programul din acest an se va desfasura complet online. Inregistrarile pentru programul DV-2012 trebuie transmise electronic intre amiaza zilei de 5 octombrie 2010 (GMT-4) si amiaza zilei de 3 noiembrie 2010 (GMT-4). Solicitantii pot accesa formularul de inregistrare electronica la adresa www.dvlottery.state.gov numai in timpul perioadei de inregistrare. Nu se percepe nicio taxa pentru a trimite o inscriere electronica.

2. Inainte de a trimite formularul de inregistrare electronica pentru programul DV-2012, solicitantii trebuie sa citeasca cu atentie instructiunile detaliate care sunt postate pe pagina de web a Ambasadei SUA.

Pastrati numarul unic de confirmare

Odata ce solicitantul a reusit sa transmita inregistrarea electronica, acesta va vedea un ecran de confirmare cu numele sau si un numar unic de confirmare. Solicitantii trebuie sa tipareasca acest ecran si sa pastreze numarul de confirmare intr-un loc sigur. Solicitantii nu vor putea sa verifice daca au castigat si sa continue cu solicitarea de viza fara acest numar de confirmare. Numarul de confirmare nu se mai poate obtine ulterior momentului inregistrarii electronice.

3. Incepand cu data de 1 mai 2011 solicitantii pot verifica situatia inregistrarii lor cu informatiile personale si numarul de confirmare la rubrica Entry Status Check pe pagina de web www.dvlottery.state.gov. Entry Status Check va fi singura modalitate pentru solicitanti de a verifica daca au castigat sau nu. Solicitantilor nu li se va trimite nicio instiintare prin posta sau prin e-mail. Mesajele primite prin e-mail care pretind ca un solicitant a castigat Loteria Vizelor si va primi un numar de serie pentru un pasaport sau ca a castigat o suma de bani, sunt escrocherii. Aceste mesaje pot parea oficiale si pot folosi simboluri sau imagini ale Guvernului Statelor Unite, dar ele si paginile de internet asociate lor sunt false.

4. Solicitantii trebuie sa fie de asemenea, precauti in privinta firmelor de intermediari care se ofera sa transmita inscrierile in cadrul programului DV in numele acestora. Firmele de intermediere sunt cunoscute pentru faptul ca retin numerele de confirmare ale solicitantilor pana la achitarea unor sume de bani, uneori impiedicandu-i pe acestia sa continue procesul de solicitare si de primire a vizelor. Departamentul de Stat al Statelor Unite nu autorizeaza nicio companie privata sa actioneze in numele sau. Pentru mai multe informatii referitoare la escrocherii, va rugam sa vizitati pagina de internet care alerteaza publicul asupra inselatoriilor legate de programul DV la adresa https://romania.usembassy.gov/root/pdfs/diversity-visa-brochure.pdf.

Atentie la escrocherii!

Mesajele primite prin e-mail care pretind ca un solicitant a castigat "Loteria Vizelor" si va primi un numar de serie pentru un pasaport sau ca a obtinut o suma de bani sunt escrocherii. Aceste mesaje pot parea oficiale si pot folosi simboluri sau imagini ale Guvernului Statelor Unite, dar ele si paginile de internet asociate lor sunt false.

 

Sursa: LoteriaVizelor

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează