Stagii la Parlamentul European pentru persoanele cu dizabilitatiParlamentul European ofera stagii platite pentru persoanele cu dizabilitati. Aceste stagii se adreseaza atat absolventilor de studii superioare, cat si celor care au calificari sub acest nivel. Programul ofera stagii platite de 5 luni pentru persoanele cu dizabilitati si se desfasoara in paralel cu alte optiuni de stagiu si vizite de studiu la Secretariatul Parlamentului European.

Principalul scop al programului este de a oferi unor persoane cu dizabilitati o experienta de lucru semnificativa, ca stagiar la Parlamentul European, dandu-le sansa de a se familiariza cu activitatile acestei institutii.

Obiectivele aditionale sunt:

  • sa puna in practica principiile Parlamentului European de sanse egale, prin sprijinirea persoanelor care au dizabilitati sa acumuleze experienta profesionala si sa isi mareasca sansele pentru o viitoare angajare;
  • sa se contribuie la mediul cultural si ocupational al Parlamentului European, prin exemplul pozitiv pe care acesti stagiari il vor oferi, cat si prin contributia lor;
  • sa se atraga atentia, printre membrii Parlamentului, asupra dizabilitatilor, in acest fel fiind inlaturate rezervele si temerile care ar putea constitui obstacole in calea integrarii persoanelor cu dizabilitati.

Candidatii pentru acest program de stagii platite trebuie:

  • sa fie cetateni ai unui stat membru UE sau ai unui stat candidat;
  • sa aiba peste 18 ani;
  • sa cunoasca la perfectie una dintre limbile oficiale ale UE si sa cunoasca bine si o a doua;
  • sa nu fi beneficiat de nici un alt stagiu platit, sa nu fi fost angajat, mai mult de patru saptamani la rand, intr-o institutie europeana, sau sa fi lucrat, contra cost, mai mult de patru saptamani consecutive, pentru un membru sau un grup politic al Parlamentului European;
  • sa demonstreze ca au o dizabilitate.

}Bursa lunara pentru stagiari este de 1119.37 Euro. Celelalte cheltuieli ale stagiarului, legate direct de dizabilitatea sa, pot fi acoperite pana la maximum 50% din valoarea bursei lunare. Daca este cazul, stagiarilor li se vor asigura, la locul de munca, toate conditiile pentru a-i ajuta sa indeplineasca sarcinile pe care le au.

Date limita:

  • Data limita pentru inscriere la primul asemenea stagiu este 15 octombrie 2012

Documente:

Contact:

European Parliament - Traineeship Office
KAD Building, Office 2C007
European Parliament
L- 2929 Luxembourg
Tel: +352 4300 3697
Fax: +352 43 00 248 82
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Sursa: Eurodesk

COMMENTS 

Postat la
%b %05, %2012
Postat de
cip
completare
Aceste stagii sunt accesibile atât persoanelor care deţin o diplomă universitară sau o diplomă echivalentă, cât şi persoanelor cu studii medii (prin urmare, articolul 18 din Normele interne privind stagiile şi vizitele de studiu la Secretariatul General al Parlamentului European, referitor la calificările universitare necesare pentru acordarea unui stagiu remunerat nu se aplică acestui program).

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează