Venitul minim stabilit la nivel european

Deputatii europeni au propus adoptarea unui sistem de calculare a venitului minim in toate statele membre, ca masura pentru combaterea saraciei.

Potrivit deputatilor europeni, introducerea unui sistem de venit minim in toate statele membre, constand in masuri de sprijinire a persoanelor cu venituri insuficiente printr-o contributie financiara si prin facilitarea accesului la servicii, ar putea fi unul din cele mai eficiente moduri de combatere a saraciei, pentru garantarea unui nivel de viata adecvat si pentru favorizarea integrarii sociale, potrivit unui comunicat al Parlamentului European.

Prin acest sistem ar trebui sa se stabileasca venituri minime la un nivel echivalent cu cel putin 60 la suta din venitul mediu din statul membru in cauza, se arata in initiativa legislativa.

In textul rezolutiei adoptate, deputatii europeni atrag atentia asupra numarului tot mai mare de lucratori saraci, solicitand ca salariul de subzistenta sa fie in toate cazurile mai mare decat pragul saraciei si ca lucratorii aflati, din diverse motive, sub pragul saraciei sa beneficieze de prestatii suplimentare.

"Eforturi suplimentare trebuie facute in ceea ce priveste remuneratiile si nivelul salariilor minime, avand in vedere ca saracia ce afecteaza persoanele care au un loc de munca reflecta conditiile inechitabile de munca", se arata in rezolutie.

Pe 17 octombrie, tarile membre ONU au sarbatorit ziua pentru combaterea saraciei, iar 2010 este Anul european impotriva saraciei.

La sfarsitul anului 2008, aproape 85 de milioane de persoane, adica 17 la suta din populatia Uniunii Europene, traiau sub pragul saraciei.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .