Amalia Elena Constantinescu

Amalia Elena Constantinescu este o poeta remarcabilaAmalia Elena Constantinescu este, in primul rand, o poeta remarcabila care creeaza imagini artistice, dar si problematizeaza. Adica prin imagini proaspete patrundem la esenta. Dar esenta poeziei nu vine singura, de la sine. Vine din cultura, din studiu. Si - slava Domnului! - Amalia Elena Constantinescu le are din plin. Mai rar se intalnesc asemenea oameni avizi de autoinstruire. Asa da om de talent si de cultura!

A absolvit trei facultati: Facultatea de Teologie, de Stiinte Economice, Juridice si Administrative si Facultatea de Stiinte Socio-Umane, sectia Psihologie. Dar nu s-a oprit aici. Are un master in istoria si filosofia religiilor, studii de Integrare Europeana "Jean Monet", studii de formare profesionala in domeniul psihologiei, studii postuniversitare in managementul informarii si documentarii, cursuri de biblioteconomie.

Pino Andras Oprea

Pino Andras Oprea: Scriitorul imobilizat la patScriitorul ploiestean Pino Andras Oprea este una dintre victimele mineriadei din iunie 1990, cand, dupa o bataie sora cu moartea, i-a fost pus diagnosticul de "parapareza flasca" si a ramas imobilizat la pat.

"Cosmarul din care nu ma voi trezi niciodata a inceput in dimineata zilei de 14 iunie, cand, fara sa stiu nimic din ceea ce se intampla in Piata Revolutiei, am ajuns in Bucuresti. Nici n-am apucat bine sa cobor din masina, ca am si fost luat in primire de o ceata de mineri. Atunci aveam doar 17 ani si m-au confundat cu vreun student. Au sarit cu pumnii, picioarele si bastoanele pe mine, pana mi-am pierdut cunostinta. M-am trezit intr-o duba cu gratii, inghesuit cu alti oameni. Ne-au dus la Scoala de subofiteri de politie de la Baneasa, unde ne-au tinut trei zile", povesteste Andras Oprea, cunoscut apropiatilor sub numele de Pino.