Milgamma N: solutie injectabilaMilgamma N - solutie injectabila

Prezentare: Combinatie in dozare ridicata de vitamine si substante active cu vitaminele B1, B6 si B12.

Compozitie: 2ml de solutie injectabila contin:

Componenti activi:

  • tiaminclorhidroclorid (vitamina B1) 100 mg
  • piridoxinhidroclorid (vitamina B6) 100 mg
  • ciancobalamina (vitamina B12) 1000 g
  • lidocainhidroclorid 20 mg alcool benzilic
  • 40 mg alti componenti: apa pentru injectare, substante pentru pH fiziologic, hexacianoferat de K III, polifosfat de Na.

Indicatii

In afectiuni neurologice diferite, neurite, neuralgii, polineuropatii (ex. diabetica, alcoolica s.a.), mialgii, sindrome radiculare, anumite forme de neurita retrobulbara, herpes zoster, pareza faciala si ca roborant.

Contraindicatii

In tulburari grave de conductibilitate si insuficienta cardiaca acuta decompensata este recomandabil a nu folosi preparatul. Datorita continutului in alcool benzilic milgamma N nu poate fi administrat la nou-nascuti, inspecial la prematuri. Utilizare in sarcina si lactatie: La o utilizare de vitamina B6 in doze de pana la 25 mg/zi nu exista contraindicatii in sarcina si lactatie. Preparatul contine 100 mg/f a 2 ml, motiv pentru care nu este recomandata folosirea lui.

Efecte secundare

In cazuri izolate au fost descrise transpiratii, tahicardie, acnee, prurit si urticarie. De asemenea in cazuri izolate pot apare reactii de hipersensibilitate: exantem, dispnee, stare de soc, angioedem. Reactii sistemice sunt posibile prin hiperdozare sau administrare in tesuturi bogat vascularizate, respectiv prin administrare gresita i.v. Pot apare ameteli, varsaturi, bradicardie, tulburari de ritm, stare de toropeala, crampe.

Dozare si mod de administrare

Daca nu exista alta indicatie, in cazuri grave cu dureri acute, pentru obtinerea rapida a unui nivel seric ridicat, se administreaza zilnic o injectie (2 ml) adanc i.m. Dupa trecerea fazei acute si in afectiuni mai usoare se administreaza o injectie de 2-3x/saptamana. In intervalul intre injectii, in postcura si in cazuri mai usoare se administreaza de 3-4x/zi cate 1 drajeu milgamma sau 1 capsula milgamma N.

Conservare

Solutia injectabila milgamma N trebuie pastrata ferita de caldura si lumina si este interzisa administrarea ei dupa data expirarii.

Informatii pentru pacient

Vitaminele din complexul B sunt folosite nu doar pentru corectarea unor stari deficitare, ci au in doze ridicate si alte proprietati farmacologice, care explica efectele antialgice si regenerative, obtinute prin milgamma N.

Vitamina B1 regleaza metabolizarea hidratilor de carbon, care are importanta deosebita in metabolismul nervos.

Vitamina B6 regleaza metabolizarea proteinelor, lipidelor si hidrasilor de carbon.

Vitamina B12 este indispensabila pentru metabolismul celular, o vascularizatie normala si pentru functionarea sistemului nervos. Regleaza productia proprie a acizilor nucleici si ca atare dezvoltarea altor nuclei celulari.

Producator: Wörwag Pharma

Sursa: eMedonline

Nota editorului: Acest articol nu este destinat sa ofere sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.

COMMENTS 

Postat la
%b %13, %2011
Postat de
mariana stroe
Buna ziua
Buna ziua, am mare nevoie de MILGAMMA NA pentru mama mea, medicamentul este prescris de medic. Va rog sa-mi spune-ti unde il pot gasi si cat costa. Multumesc
Postat la
%b %13, %2011
Postat de
daniel
Buna ziua
vezi aici:

1. https://bioeel.ro/oferta-curenta.php?page=70&denumire=&producator=&dci=&categ=

2. https://www.mediplus.ro/ro/producator-WORWAG-PHARMA~548.html
Postat la
%b %13, %2011
Postat de
vali
Milgamma
buna ziua! as dori daca poate cineva sa imi raspunda ce diferente sunt intre milgamma(pastil e rosii) si milgamma n (capsule moi). va multumesc
Postat la
%b %13, %2011
Postat de
Oana
Milgamma N
Citez pe mariana stroe:
Buna ziua, am mare nevoie de MILGAMMA NA pentru mama mea, medicamentul este prescris de medic. Va rog sa-mi spune-ti unde il pot gasi si cat costa. Multumesc

Buna ziua, eu am de la medic cateva cutii de Milgamma N 10 blistere a cate 10 capsule moi. Daca va sunt folositoare si aveti acordul medicului cu cea mai mare placere vi le dau.
Postat la
%b %14, %2011
Postat de
stroe mariana
raspuns
Citez pe vali:
buna ziua! as dori daca poate cineva sa imi raspunda ce diferente sunt intre milgamma(pastile rosii) si milgamma n (capsule moi). va multumesc

daca te intereseaza Vitamina B12 - injectabil proveninta Germania

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează