Tanakan: vasodilatator si psihostimulantTanakan - vasodilatator & psihostimulant

Componenta: Extract standardizat si titrat (Egb 761) din frunzele arborelui Ginkgo biloba.

Prezentare: Comprimate filmate 40 mg N 30. Solutie buvabila 40 mg/1 ml 30 ml.

Particularitati farmacologice

Vasodilatator cerebral si sistemic cu actiune asupra arterelor, capilarelor si venelor. Actiunea sa se datoreste flavonoidelor care le contine. Amelioreaza circulatia cerebrala si utilizarea oxigenului si glucozei de catre neuroni. Capteaza si inactiveaza radicalii liberi, protejand lipidele, fosfolipidele membranelor celulare si fibrele de colagen de peroxidare. Influenteaza eliberarea, recaptarea si catabolismul neurotransmitatorilor si sensibilizeaza receptorii acestora la actiunea lor. Este utilizat in afectiunile circulatorii si edeme. Tonizeaza venele, scade permeabilitatea vaselor. Are efect antiagregant in hiperagregatia plachetara si eritrocitara si reduce riscul trombotic microcirculator.

Indicatii

Encefalopatiile discirculatorii de diversa etiologie (sechelele ictusului cerebral, traumelor cerebrale, varsta inaintat?) cu tulburari ale memoriei si/sau atentiei, scaderea capacitatilor intelectuale, angoasa, tulburarile somnului; afectiunile circulatiei si microcirculatiei periferice, inclusiv arteriopatiile membrelor inferioare si sindromul Raynaud, claudicatia intermitenta; tulburarile neuro-sensoriale (ameteli, acufene, hipoacuzie, degeneratia maculei galbene, retinopatia diabetica).

Utilizare

Cate 1 comprimat sau cate 1 ml solutie buvabil? de 3 ori pe zi in timpul meselor. Durata medie a curei de tratament constituie 3 luni.

Precautii

Primele semne de ameliorare a starii bolnavului pot fi asteptate peste o luna de tratament.

Termen de valabilitate

3 ani.

Conditii de pastrare

Temperatura camerei.

Statutul legal

Cu prescriptie medicala.

Producator: Beaufour-Ipsen International, Franta

Sursa: Tanakan

Nota editorului: Acest articol nu este destinat sa ofere sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează