Test clinic cu celule stem embrionare umane hESC

Hans Keirstead este cercetatorul care impreuna cu Geron Co. a primit aprobarea pentru primul test clinic din lume cu celule derivate din celule stem embrionare umane hESC.

Primul tratament cu celule stem embrionare umane, aprobat de FDA pentru testarea omului a fost demonstrat pentru restabilirea functiei membrelor, la sobolani cu leziuni la maduva spinarii - o constatare care ar putea extinde studiul clinic pentru a include persoanele cu daune de col uterin.

In ianuarie, US Food & Drug Administration a dat Geron Corp din Menlo Park, California, permisiunea de a testa tratamentul UC Irvine la persoanele cu leziuni toracice maduva spinarii, care apar de mai jos a gatului. Cu toate acestea, incearca-l la cei cu wasnt daune de col uterin a aprobat, deoarece teste preclinice cu sobolani hadnt fost finalizat.

Rezultatele studiului de col uterin in prezent apar on-line in revista Stem Cells. Om de stiinta UCI Hans Keirstead spera date vor prompt de FDA pentru a autoriza testarea clinica a tratamentului la persoanele cu ambele tipuri de daune maduvei spinarii. Circa 52 la suta din leziunilor maduvei spinarii sunt de col uterin si 48 la suta toracice.

Persoanele cu daune de col uterin de multe ori si-au pierdut sau afectat de circulatie la nivelul membrelor si intestinale, vezicii urinare sau functia sexuala, precum si in prezent acolo nici un tratament eficace. Una existentei sale provocatoare, a spus Keirstead, un autor principal al studiului. Ce terapie nostru de facut pentru a rozatoarelor ranite este fenomenal. Daca vom vedea chiar si o fractiune de care beneficiaza la om, acesta va fi nimic scurt de un a alerga acasa.

O saptamana dupa sobolani de testare, cu 100 la suta de mers pe jos capacitatea de a suferit leziuni ale coloanei vertebrale gat, unii au primit tratament de celule stem. Capacitatea de mers pe jos de cele care didnt degradate la 38 la suta. Tratate capacitatea de sobolani, cu toate acestea, a fost restaurat la 97 la suta.

Terapia OPC utilizeaza celule stem embrionare umane destinat sa devina celulele maduvei spinarii numite oligodendrocite. Acestea sunt elementele constitutive ale mielina, izolare biologice pentru fibrele nervoase thats critice pentru functionarea corespunzatoare a sistemului nervos central. Atunci cand mielina este dezbracat departe prin leziuni sau boli, paralizie poate sa apara.

Autor Plumb si doctorand Jason Sharp, Keirstead si colegii sai au descoperit ca nu numai celulele stem reconstruit mielina, dar impiedicat moartea tesutului nervos si a declansat regrowth fibre. Ei, de asemenea, suprimat raspunsul imun, determinand o crestere a moleculele anti-inflamator.

Transplant a creat un mediu de vindecare in maduva spinarii, a declarat Keirstead, care este co-director al Sue & Bill Gross Stem Cell Centrul de Cercetare si la facultatea de Reeve-Irvine Centrul de Cercetare - numit de actor cu intarziere Christopher Reeve, care a devenit o quadriplegic dupa un traumatism cervical maduvei spinarii.

In plus fata de Keirstead si Sharp, Jennifer Frame, Monica Siegenthaler si Dr. Gabriel Nistor UCI a lucrat la studiu, care a fost sustinut de Geron Corp, o Universitatea din California Discovery Grant, roman Reed maduvei spinarii Leziuni Fondul de cercetare din California, de cercetare pentru Cure, si donatii individuale pentru a Reeve-Irvine Research Center.

Sursa: Jennifer Fitzenberger

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează