Text pt imagine

Este nevoie de numai o clipa pentru ca maduva spinarii unei persoane sa fie sectionata sau ranita in urma unui accident, fapt care va avea ca rezultat paralizia. In acest video, un cercetator explica modul in care el si echipa sa au elaborat un tratament care a permis unui cobai paralizat sa mearga. Cercetatorii spera sa poata concepe un tratament revolutionar in tratarea leziunilor medulare. Dupa cum se observa in acest video, Grégoire Courtine si echipa sa prezinta o noua metoda care poate reactiva caile neuronale si poate ajuta organismul sa invete sa se miste din nou pe cont propriu.

Metoda Courtine combina medicamente, stimularea electrica si un robot care, de fapt, ajuta corpul si creierul sa se descurce singure.

Prin aceasta metoda, medicamentele sunt administrate sub nivelul leziunii medulare impreuna cu stimularea electrica pentru a incepe recuperarea.

In timpul recuperarii se utilizeaza un dispozitiv protetic robotizat care mentine activi muschii aflati in zonele paralizate.

In cazul acestui cobai, stimularea, medicamentele si recuperarea au dus, in cele din urma, la regenerarea cailor neuronale care conecteaza maduva spinarii la creier, permitand organismului sa remedieze leziunea.

Grégoire Courtine, care a fost inspirat in mare masura de regretatul actor Christopher Reeves, avertizeaza ca acesta nu este un tratament pentru leziuni medulare si paralizii, insa echipa sa continua sa faca eforturi pentru atingerea acestui scop.

Nota: Articol tradus de niki si alex_wishmaster, voluntari ProStemCell

Sursa: ted.com

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează