Trupa Just Dance din BrasovTrupa "Just Dance" din Brasov, formata din 7 persoane cu dizabilitati fizice avand in componenta pe Ionica Chiaburu, Elena Buciumanu, Cosmin Buga, Mihaela Pasere, Delia Mironescu, Monalisa Haraga, Ciprian Leizeriuc si 7 dansatori profesionisti membri ai trupei Versus: Bianca Panaitoaia, Maria Moldovan, Ionut Demetriad, Irina Meita, Nicoleta Puscasu, David Tatiana, Alexandru Bichis, pregatiti si coordonati de coregraful Marius Grancea.

Sunt talentati, sunt tineri, sunt frumosi, sunt ambitiosi si, mai cu seama, sunt invingatori, invingatori nu intr-o competitie sportiva, nu intr-un festival al teatrului, literaturii sau muzicii, desi au performat inclusiv in asemenea domenii, ci sunt invingatori in lupta cu soarta. O soarta dura, care i-a legat nemilos de scaunul cu rotile sau de sansa de a participa in mod egal la viata comunitatii. Desigur, puteau sta in acel scaun si sa isi planga de mila dar nu au facut-o. Au luat, pur si simplu, viata ca atare, si au purces la lupta.

Filmulet inceputuri

Caruselul vietii

Ei au reprezentat Romania la Forumul European de moda adaptata de la Tours - Franta in cadrul spectacolului cu tema "Dragoste si diferenta" dedicat egalitatii de sanse.

Poveste in Cartierul de Vest (West Side Story)

Maria si Toni, alias Elena si Ionica au avut rolurile principale in muzicalul "West Side Story".

Spectacol Just Dance-1   Spectacol Just Dance-2

Dansatorii trupei "Just Dance" au prezentat in fata a peste 2000 de spectatori, musicalul "West Side Story", au demonstrat lumii intregi ca pot fi aplaudati, la scena deschisa, la fel ca oricare alt artist. "Am vrut sa aratam lumii ca putem schimba ceva prin atitudinea noastra".

 

Cosmin Buga, membru al trupei Just Dance, declara: "In primul rand sunt foarte onorat ca am avut sansa sa particip la un eveniment de o asemena anvergura. A fost cea mai frumoasa experienta de pana acum. Ma bucur din tot sufletul ca fac parte dintr-o echipa de oameni minunati care m-au ajutat sa ma integrez si sa progresez, nu am simtit nicio clipa diferenta dintre mine si colegi mei (dansatori profesionisti fara dizabilitate). Participarea la acest eveniment mi-a schimbat total viziunea despre dizabilitatea mea acum ma simt mult mai integrat in societate. Le multumesc din suflet colegilor mei de echipa ca ma ajuta sa ma percep ca pe un om normal".

Tinerii au inchegat relatii puternice si au reusit sa obtina laudele organizatorilor francezi pentru cea mai buna conexiune pe scena si cea mai inchegata echipa.

Spectacol Just Dance-3   Spectacol Just Dance-4

Spectacol reluat apoi si in Romania in mai multe randuri, la Gala Persoanelor cu Dizabilitati , care a putut fi vizionata in data de 20 noiembrie 2010, la televiziunea publica.

 

Pe 15 decembrie 2010 Trupa Just Dance a primit invitatia de a participa la Gala "Investiti in potential" organizata de Fundatia Licinium sub patronajul Parlamentul Romaniei cu scopul implementarii conceptului de investitie prin valorificarea potentialului uman. In cadrul galei au participat 400 de invitati dintre care 150 tineri cu handicap din toata tara: oameni de afaceri, personane publice (oameni de cultura, artisti, sportivi, parlamentari si reprezentanti ai administratiei centrale si locale).

O noua provocare pentru trupa Just Dance

2011 « Mode H isi face cinema-ul sau » o noua invitatie in Franta.

Evenimentului va avea loc in perioada 20 - 21 noiembrie 2011 la Congresul Vinci - Tours unde se vor sustine trei reprezentatii: repetitia finala-serata privata cu invitatii trimise partenerilor oficiali ai Mode H si oamenilor de afaceri, spectacolul pentru elevi si spectacolul pentru publicul larg. Trupa Just Dance va participa cu o coregrafie realizata de coregraful Marius Grancea pe tema "LES FILMS DE JAMES BOND".

 

Proiectul Mode H 2010 a demonstrat ca dincolo de handicap exista reale talente, care fructificate, ajuta la integrarea in societate a tinerilor, respectiv, reprezinta o sansa de a se realiza ca persoane in societate.

Prezentare selectii spectacol Mode H 2010

 

Trebuie sa oferim societatii si o alta imagine a dizabilitatii care in armonie cu dansul dovedeste ca fiecare om poate fi valoros pentru societate, atunci cand i se ofera o sansa.

Echipa Just Dance Spectacol Just Dance-5 Spectacol Just Dance-6 Spectacol Just Dance-7

Repetitii Just Dance-1 Spectacol Just Dance-8 Spectacol Just Dance-9 Repetitii Just Dance-2

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează