Transplantul de celule stem ajuta pacientii cu leucemie

Transplantul de celule stem ajuta pacientii cu leucemieTransplantul de celule stem se bucura de succes in cazul celor care sufera de leucemie. Dar functioneaza si in terapia pentru a peste 70 de boli grave.

Potrivit statisticilor, in anul 2016, au fost afectati 256.000 de copii si adulti din intreaga lume. Toti au dezvoltat o forma de leucemie. Iar 209.000 de persoane au murit din acest motiv. Aproximativ 90% din toate cazurile de leucemie sunt diagnosticate la adulti. Leucemia este un cancer al celulelor sangelui sau ale maduvei osoase. Si este caracterizat printr-o crestere anormala a celulelor imature albe din sange.

Tratament cu celule stem dupa un accident vascular cerebral

Tratament cu celule stem dupa un accident vascular cerebralMulti dintre cei care sufera un atac vascular cerebral raman paralizati (total sau partial), multi nici nu mai pot vorbi. Lucrurile sunt pe cale sa se schimbe, odata cu descoperirea unui nou tratament, cel cu celule stem. Tratamentul, efectuat de oamenii de stiinta de la Universitatea Stanford din California, este considerat a fi atat de eficient, incat declanseaza regenerarea rapida a circuitelor cerebrale deteriorate in timpul unui accident vascular cerebral.

Tratament inovator cu celule stem pentru orbire

Tratament inovator cu celule stem pentru orbire Vanna Belton din Baltimore, oarba de mai bine de cinci ani, si-a recapatat o parte din vedere dupa ce a fost supusa unei interventii chirurgicale prin care i-au fost extrase celule stem din maduva osoasa si injectate in retina ochiului.

"Cand am realizat ca pot vedea placutele de inmatriculare, am inceput sa merg prin tot cartierul sa le citesc", a marturisit Vanna Belton. A fost pentru prima data, din 2009, cand femeia a fost capabila sa mearga fara ajutorul bastonului.

Terapie genica la New York pentru a invinge talasemia

Terapia genica - Profesorul Aurelio MaggioO luna la New York pentru a castiga batalia impotriva talasemiei beta cu ajutorul celulelor stem modificate genetic. Un tanar pacient sicilian, tratat la Campusul de Hematologie Cutino al Spitalului Cervello (Palermo, Italia), este trei saptamani oaspetele Centrului Memorial Sloan-Kettering Cancer din Big Apple (SUA), centru lider mondial, pentru a fi supus terapiei genice, ultimul experiment in lupta impotriva anemiei mediteraneene.

Premiera: Transplant de celule stem la un copil de 7 luni

Transplant de celule stem realizat la un copil de 7 luniLa Centrul de excelenta in tratarea leucemiilor si a altor tipuri de cancer din Romania, creat la Spitalul Clinic de Urgenta pentru  Copii "Louis Turcanu", a fost realizat primul transplant de celule stem din Romania, la un bebelus mai mic de sapte luni, celulele provenind de la un donator din Germania.

Gemenii Robert si Bogdan s-au nascut in luna martie 2014, aparent perfect sanatosi. La cateva luni, ambii baieti au inceput sa se simta rau. Initial, parintii au crezut ca este vorba despre o boala a copilariei, dar, pentru ca starea lor nu se imbunatatea, s-au dus cu ei la Spitalul de Urgenta pentru Copii "Louis Turcanu", din Timisoara.

Pentru o clipa paralizia poate fi inversata

Pentru o clipa paralizia poate fi inversataCe-ar fi daca milioane de oameni ar putea merge din nou? La fiecare opt ore, cuiva din Regatul Unit i se spune ca nu va mai putea merge niciodata din cauza unei leziuni la maduva spinarii. Pentru prima oara in istoria medicinii, s-a inregistrat un progres major, care ar permite pacientilor cu leziuni medulare sa poata merge din nou. Cred ca acesta este momentul in care paralizia poate fi inversata.