Banca de celule stem la TimisoaraTimisorenii sunt cu un pas mai aproape de sitemul medical European multumita unui spital privat din oras, in cadrul caruia a fost inaugurata astazi prima banca de celule stem din regiunea de Vest a tarii.

Una dintre cele mai renumite banci de celule stem din Europa, Stem Cells Bank, a deschis astazi in cadrul Spitalului Athena unui laborator performant de prelucrare a materialului biologic inainte de depozitarea acestuia, depozitare care va putea fi facuta chiar in capitala Banatului.

Dotat cu aparatura de ultima ora, extrem de inovativa din punct de vedere stiintific, laboratorul de prelucrare a materialului biologic din cadrul spitalului privat este un avantaj fata de celelalte banci de celule stem din tara. "Cel mai important lucru in stocarea celulelor stem este prelucrarea lor imediata. Cu cat mai repede este prelucrata proba, cu atat mai multe celule vor putea fi folosite", a spus Dimitri Bibis, presedintele Stem Cells Bank. Un alt avantaj al bancii si al laboratorului de prelucrare de la Timisoara este faptul ca aici sangele nu se stocheaza asa cum este recoltat, ci acesta este prelucrat, fiind stocate doar celulele stem. "Este cel mai bun scenariu pentru parinti", a spus Konstantinos Giatras, presedintele spitalului privat.

 

Procedura de recoltare a celulelor stem din placenta este una simpla si nedureroasa. "Ne-am aliniat legislatiilor stricte din Romania si din Europa", a mai spus Dimitri Bibis. Pentru 1.400 de euro, suma platita in trei transe, oricine poate stoca timp de 20 de ani grefe in banca de celule stem de la Timisoara. Accesul la celulele recoltate si racite gradual pana la minus 80 de grade celsius, inainte de a fi stocate cu un cod unic de inregistrare, se poate face imediat. "Asiguram servicii de calitate proportional cu pretul, care este asemanator cu cel practicat de alte banci de celule stem din strainatate", a mai spus Konstantinos Giatras.

Sursa: Adevarul

Nota editorului: Acest articol nu este destinat sa ofere sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează