Celule din piele, transformate in nerviCercetatorii americani cred ca, in scurta vreme, Alzheimerul si Parkinsonul ar putea fi tratate, ei obtinand, in cadrul unui experimet, nervi din celule ale pielii cobailor.

Chiar daca experimetul derulat la Universitatea Stanford, in California, s-a realizat pe soareci, oamenii de stiinta cred ca rezultatele ar fi valabile si in cazul oamenilor, fara a mai fi nevoie de celulele stem, relateaza Reuters.

"Acest studiu este un imens pas inainte", a explicat Dr. Irving Weissman, mentionand ca rezultatele actualului studiu ar putea permite reprogramarea celulelor comune pentru a fi transformate in altele care sa repare ficatul, sa trateze diabetul si chiar cancerul, dupa cum se mentioneaza in jurnalul Nature.

Neuronii obtinuti in urma convertirii celulelor din pielea cobailor sunt complet functionali, a explicat si Dr. Marius Wernig, coordonatorul studiului. Acesta a explicat ca existau temeri ca experimentul va esua sau ca celulele vor trebui aduse intr-un stadiu primitiv, pentru a evolua intr-o cu totul alta directie.

Deja se incearca acelasi experiment si cu celule omenesti, a mai spus el.

Sursa: Ziare.com

Nota editorului: Acest articol nu este destinat sa ofere sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează