Centru de tratament cu celule stem in RomaniaGrupul indian Concorde a strans 50 de milioane de euro pentru a construi primul centru de cercetare si tratament prin celule stem din Romania, care va fi amplasat in localitatea Adunatii Copaceni, judetul Ilfov, si va fi administrat si operat de compania americana Healthcare of Today.

"Concorde Gruppe GmbH si Healthcare of Today anunta impreuna ca grupul Concorde a strans 50 de milioane de euro din fonduri proprii, de la investitori privati, de la comunitatea europeana si investitori institutionali, pentru a construi primul centru de cercetare si tratament prin celule stem din Romania", se arata intr-un comunicat al Healthcare of Today.

Concorde Gruppe si Healthcare of Today au format un joint venture pentru a construi, in comuna Adunatii Copaceni, un centru de cercetare cu o suprafata de peste 18.000 metri patrati si facilitati de tratament de peste 42.000 metri patrati. Centrul va fi administrat si operat de Healthcare of Today prin intermediul grupului SK3.

"Suntem hotarati sa aducem in Romania cea mai buna biotehnologie pe care o detinem", a declarat directorul general al companiei americane, Henry Jan.

Fondurile care vor fi asigurate pentru dezvoltarea proiectului sunt mai mari decat cele 50 de milioane de euro mentionate in scrisoarea de intentie semnata in februarie de cele doua parti, se precizeaza in comunicat.

Concorde Gruppe este o companie de tip holding care opereaza prin patru subsidiare, respectiv Groupe Concorde Developments, cu activitati in domeniul imobiliar, Concordia Asset Management, Concorde Capital, firma de investment banking si consiliere, si Concorde New Energy, care dezvolta energie ecologica.

Compania Healthcare of Today, infiintata in 2008, activeaza in domenii precum distributia de echipamente medicale, facilitati pentru ingrijirea batranilor, consultanta in domeniul sanatatii, asigurari si biotehnologie.

Sursa: eMedic

Nota editorului: Acest articol nu este destinat sa ofere sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.

COMMENTS 

Postat la
%b %15, %2011
Postat de
bizadea mircea
centru de tratament cu celule stem in romania
...sunt interesat stadiul de investitie a acestui centru, ca viitor pacient, side dotarile care se vor face, su sant in curs.viitorul foarte apropiat al vindecarii cred ca in intregime al bolilor care exista, va fi si este revolutionat de punerea in opera a acestor ultime cucerii stiintifice a celulei stem
Postat la
%b %20, %2011
Postat de
pantazescu mihai
trnasplant celule stem
sunt de 2 ani pe o lista de asteptare in Anglia pentru tratament(trial ) avind diagnostic ciroza hcv compensata etc.astept cu interes evident daca la noi
se vor putea face acest gen de tratamente?!se poate afla aproximativ data cind va functiona acest centru nou (investitie)de la Adunati-Copacen i??! cu stima .Pantazescu Mihai
Postat la
%b %07, %2013
Postat de
szabo andrada ionela
transplant celule stem
fetita mea de 4 ani cu diagnostic de encefalita acuta,tetrapare za spastica-diston ica,epilepsie sitomatica,acea sta boala avindo in urma 2 vaccinuri la varsta de 6 lunias vrea sai fac acest transplant cu celule stem,cum ar trebui sa ne inscriem si care ar fi costurile.dar mai ales unde,cu mult respect asteptam o sansa la viata

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează