Crearea de embrioni animalo-umaniCamera Comunelor din Parlamentul britanic a aprobat o lege care le permite cercetatorilor sa creeze embrioni hibrizi (animalo-umani) in scop de cercetare, anunta AFP. In ciuda opozitiei gruparilor religioase si a celor pro-viata, noua lege a fost votata cu 355 de voturi pentru si 120 impotriva. Ea va ajunge acum in Camera Lorzilor si ar putea intra in vigoare in noiembrie.

Ea a fost dezbatuta luni de zile si va permite si crearea de "frati salvatori" - copii asemanatori genetic cu o sora sau cu un frate bolnav pe care trebuie sa-l ajute cu materialul lor genetic.

De asemenea, legea le ofera lesbienelor si femeilor singure acces mai usor la fertilizarile in-vitro deoarece clinicile nu mai sunt acum obligate sa ia in considerare nevoia copilul de a avea un tata atunci cand fac o astfel de inseminare. Ministrul Sanatatii, Dawn Primarolo, a spus ca legislatia vrea sa ajute cuplurile care au probleme de fertilitate si a mentionat ca cercetarea pe embrioni hibrizi va ajuta la tratarea bolilor precum Alzheimer si Parkinson.

Embrionii hibrizi, creati prin inserarea unui nucleu de la o celula umana intr-un ovul animal, vor contribui la formarea unor provizii mari de celule stem embrionare, care sunt folosite pentru regenerarea tesuturilor. Primul-ministru Gordon Brown este un puternic aparator al legii, el afirmand ca Marea Britanie e datoare fata de generatiile urmatoare.

Sursa: EVZ

Nota editorului: Acest articol nu este destinat sa ofere sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează