Deces dupa un implant de celule stem in creierCea mai mare clinica de celule stem din Europa, care trateaza anual sute de pacienti britanici, se afla in mijlocul unui imens scandal, dupa ce un copil roman, in varsta de un an si jumatate, a murit, in august, in urma injectarii de celule stem direct in creier.

Copilul era fiul unor romani stabiliti in Italia, noteaza The Telegraph

Clinica unde a avut loc tragedia este XCell-Center din Dusseldorf, Germania, iar medicul care a efectuat procedura se afla acum sub ancheta penala.

In luna mai, in aceeasi clinica germana, un alt copil din Azerbaijian era cat pe ce sa-si piarda viata, dupa ce a fost supus unei proceduri similare.

Din fericire insa, micutul, in varsta de zece ani, a fost salvat in urma unei operatii chirurgicale. Familia acestuia a dat in judecata clinica XCell-Center.

Specialistii sustin ca prin transplantul de celule stem pot fi vindecate boli precum paralizie cerebrala, scleroza multipla, autism, Parkinson, Alzheimer, boli de inima, diabet si leziuni ale maduvei spinarii.

Astfel de tratamente cu celule stem, care de obicei costa intre 10.000 si 20.000 de lire sterline, sunt interzise in majoritatea tarilor europene, deoarece nu exista inca nicio dovada ca ele functioneaza.

Sursa: Ziare.com

Nota editorului: Acest articol nu este destinat sa ofere sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează